• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۰۷۶۴۴
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۸

شاخ و شانه کشیدن بن سلمان به بن زاید در تصرف غنایم جنگ یمن

در روزهای اخیر مزدوران وابسته به امارات و عربستان در جنوب یمن و جزیره استراتژیک سقطری با یکدیگر درگیر شده اند و عربستان برای پشتبانی مزدوران خود در این جزیره به پشتیبانی هوایی متوسل شده است.

شاخ و شانه کشیدن بن سلمان به بن زاید در تصرف غنایم جنگ یمن

در گذشته نیز یک چنین درگیری هایی میان مزدوران وابسته به امارات و مزدوران وابسته به عربستان رخ داده اما با امضای توافقنامه موسوم به توافقنامه ریاض متوقف شده بود و دوباره در روزهای اخیر این درگیری ها از سرگرفته شده است. 
این سوال مطرح است که چه عواملی موجب شده نیروهای این دو کشور که در قالب یک ائتلاف نظامی مشترک از 5 سال پیش به یمن حمله کرده اند اکنون  دچار اختلاف شده و نیروهایی که برای جنگ اجیر کرده بودند اکنون در برابر هم قرار گرفته اند؟ پاسخ این سوال را می توان در دو موضوع مرتبط به هم پیدا کرد و آن اینکه عربستان و امارات قبل از آغاز تجاوز نظامی به یمن پیشاپیش به تقسیم غنایم دست زده بودند و توافق شده بود که مناطق شمالی یمن از آن عربستان و مناطق جنوبی و بنادر اطراف آن سهم امارات باشد اما از آنجا که طرح نظامی این دو متحد متجاوز در نتیجه تشکیل نیروهای مقاومت مردمی به رهبری انصار الله و حمایت یکپارچه ارتش و مردم یمن از انصارالله به شکست انجامید و عربستان نتوانست به سهم مورد انتظار خود دست یابد لذا چشم طمع به سهم محمد بن زاید و امارات دوخت و کوشید بتدریج جای پای خود را در مناطق جنوبی محکم کند و به همین منظور به طرق مختلف شروع به تضعیف و محدود کردن نیروهای وابسته به امارات کرد که در نهایت با واکنش این نیروها مواجه شد. 
طبق گزارش مرکز مطالعات راهبردی صنعا شورای انتقالی مورد حمایت امارات احساس می کند سعودی آن را هدف قرار داده و بی سر و صدا برای برچیدن قدرت این شورا به خصوص در اطراف عدن از طریق گام هایی مانند جلب نظر فرماندهان نظامی وابسته به این شورا با پرداخت پول , تلاش کرده است. ایجاد نیروهای جدید جنوبی به فرماندهی فرماندهان جدیدی که کاملا طرفدار ریاض باشند و وادار کردن آنان برای آنکه قدرت را در عدن و دیگر مناطق مهم خارج از این شهر مانند رأس العاره در لحج در دست بگیرند, از جمله این اقدامات است. 
همچنین محروم کردن نیروهای انتقالی از منابع درآمد با جذب جنگجویان به نفع تشکیلات نظامی که حقوقشان به طورمنظم پرداخت می شود و معادله قدرت و نفوذ را در مناطق کنترل جدایی طلبان تغییر می دهد از دیگر گام های سعودی است  .جزیره استراتژیک سقطری از جمله مناطقی بود که امارات بعد از آغاز تجاوز نظامی به یمن به تقویت موقعیت خود در آن پرداخت و حتی در اقدامی ضد اصول و قوانین بین المللی به تغییر شناسنامه یمنی های ساکن در این جزیره دست زد. 
با این حال این جزیره نیز از تیغ انتقام محمد بن سلمان در امان نمانده و بعد از آنکه شورای انتقالی مورد حمایت امارات در عدن اعلام خودمختاری کرد، عربستان به تقویت حضور نظامی خود در جزیره سقطری دست زد و با به پرواز در آوردن هواپیماهای جنگی خود بر فراز این جزیره به نیروهای تحت حمایت امارات ضرب شست نشان داد و حال این سوال مطرح است که آیا محمد بن زاید و امارات در مقابل تهدیدهای نظامی محمد بن سلمان تسلیم می شود و یا به اقدام متقابل دست می زند؟
-----------------------------------------------
احمد کاظم زاده
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گذشت اولیای دم از قصاص
برگزاری مراسم تجلیل از ۳۰ گروه جهادی دانشجویی در کهگیلویه و بویراحمد
اهدای عضو دوازدهمین ایثارگر اعزامی از اردبیل در سال ۱۴۰۴
کلاهبردار ۲۵۰ هزار دلاری شناسایی و دستگیر شد
اتمام حجت با نهادهای کم کار در حوزه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
پیگیری پرداخت مطالبات کارکنان گروه ملی فولاد
تاکید بر اجرای سریع توافقات ۱۲ سند همکاری با پاکستان
میزبانی کیش از دومین جشنواره موسیقی کار و آیین‌های جنوب ایران
مروری بر چند برنامه تلویزیونی
افزایش دمای کمینه در استان همدان
اعمال محدودیت ترافیکی در آزادراه تهران شمال و جاده چالوس
برگزاری رالی تور گردشگری خانوادگی در تهران
دستگیری ۴۴۰ سارق و معتاد متهاجر در کهگیلویه و بویراحمد
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند
اکران دو مستند شگرد و پهلوانان در ساری
سلام سرمای پاییزی به زاهدان
معرفی برگزیدگان مرحله استانی مسابقات قرآن کریم مدهامتان در قزوین
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند 
شمس الدین رحمانی، چهره‌ای جامع در اندیشه ایرانی
شهرک صنعتی ورزنه موتور اشتغال شرق استان خواهد بود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)