به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از نیویورک، در پایان معاملات روز کاری پیشین، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه ژوییه با ۹ صدم درصد معادل ۳۱ سنت افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۳۶ دلار و شش سنت رسید.
در پایان بازار نیویورک نیز بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود برای تحویل در ماه ژوییه با یک و سه صدم درصد معادل ۴۳ سنت افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۳۳ دلار و ۹۲ سنت رسید.
با این قیمتها، بهای دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک و نفت خام سبک برنت دریای شمال ، اکنون به بالاترین میزان خود از ماه مارس تاکنون رسیده است. در این ماه شیوع بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، بر اقتصاد و به تبع آن تقاضای جهانی برای نفت تاثیر منفی گذاشت. به طوری که در یک مقطع زمانی قیمتها به زیر صفر دلار نیز رسید.
کارلو آلبرتو دو کازا از بخش کارگزاری و خدمات مشاوره سرمایهای شرکت اکتیوتریدز در تجزیه و تحلیل اوضاع و شرایط حاکم بر بازارهای نفتی میگوید: باوجود حالت بلاتکلیفی و سردرگمی که درباره آینده اقتصاد جهان وجود دارد سرمایه گذاران و کارگزاران بازار نفتی مطمئن هستند که تقاضای جهانی برای نفت به طور سریع افزایش خواهد یافت و این افزایش به ویژه در کشورهای آسیایی رخ خواهد داد.
کارشناسان شرکت کارگزاری "جی بی سی انرجی" (JBC Energy) که در زمینههای نفتی و انرژی به مشتریان خدمات مشاورهای ارائه میدهد در همین باره میگویند: روشن است کاهش تولید نفت در آمریکا که با کاهش تولید "اوپک پلاس" (OPEP+)، متشکل از سازمان کشورهای صادر کننده نفت و شرکای آن به ویژه روسیه، همزمان شده است در روند افزایشی قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر گذار بوده است.
آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا در گزارش این هفته خود اعلام کرد تولید نفت آمریکا که اکنون بزرگترین تولید کننده نفت در جهان است به ۱۱ و نیم میلیون بشکه در روز رسیده است.
از اکتبر سال ۲۰۱۸ تاکنون سابقه نداشته است که بهای نفت آمریکا تا این اندازه کاهش یافته باشد. این در حالی است که تولید نفت آمریکا در اواسط ماه مارس به ۱۳ میلیون و ۱۰۰ بشکه در روز نیز رسیده بود.
"اوپک پلاس" (OPEP+)، متشکل از سازمان کشورهای صادر کننده نفت و شرکای آن به ویژه روسیه، در ماه آوریل امسال تصمیم گرفت به طور جمعی تولید خود را ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد. این توافق کاهش از اول ماه مه امسال به اجرا در آمد.
کارشناسان بخش کارگزاری و خدمات مشاوره سرمایهای شرکت کپلر با استناد به وضع ذخیره سازیهای نفتی کشورها و میزان صادرات که از طریق کشتیهای نفتکش انجام میگیرد میگویند از قرار معلوم همه کشورهای امضاء این توافقنامه مفاد آن را رعایت میکنند و به همین علت در افزایش قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر گذار بوده است.
همین کارشناسان تاکید میکنند که اوپک پلاس موفق شده است بازار نفت را تا حدودی تثبیت کنند. چرا که کشورهای امضاء کننده توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت در بازار جهانی تا ۹۸ درصد به تعهدات خود عمل کرده اند.