دکتر بشیر حاجی بیگی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما درباره کاهش اهدای خون در کشور افزود: اکنون میزان مدت ذخایر خونی کشور 5 روز است که خوب است اما نیاز به خون و فراورده های خونی ،نیاز روزانه و مستمر است .
وی با اشاره به شروع بحران کرونا در کشور از اسفند پارسال گفت : پارسال سه میلیون و 600 هزار واحد خون و فراورده های خونی به 800بیمارستان انتقال داده شد اما در اسفند 98 با کاهش مراجعه برای اهدای خون در کل کشور، 35 درصد آمار اهدای خون کاهش یافت .
وی ادامه داد: در فروردین امسال نیز امار اهدای خون 25 درصد کاهش داشت اما به مرحله بحران نرسید و با همکاری شبکه ملی خون رسانی کشور توانستیم مدیریت کنیم و نگذاریم هیچ بیماری دغدغه خون و فراورده های خونی را داشته باشد.
حاجی بیگی خاطرنشان کرد: در برخی استان های کشور ازجمله استانهای مازندران -گیلان- گلستان - خراسان رضوی- سیستان و بلوچستان- بوشهر -هرمزگان و خوزستان به خاطر بیماران تالاسمی و خاص با کاهش اهدای خون روبرو بودیم و از آنجایی که بیماران تالاسمی باید هر دو هفته یکبار تزریق خون داشته باشند بنابراین باید اهدای خون روزانه و مستمر باشد .
وی گفت : در اردیبهشت امسال نیز 20 درصد کاهش مراجعه نسبت به سال 98 داشتیم اما مردم بدانند در مراکز انتقال خون همه مسائل بهداشتی و ضدعفونی رعایت می شود و جای نگرانی نیست بنایراین باید به کمک بیماران و نیازمندان به خون شتافت .
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور افزود : در اسفند، عمل های جراحی و درخواست ها کاهش داشت اما از اردیبهشت که جراحی ها شروع شده نیاز به خون افزایش پیدا کرده و این نیاز فقط با کمک مردم کشور امکانپذیر است .
وی گفت : در سه استان بزرگ کشور تهران - فارس و خراسان رضوی بیشترین میزان مصرف خون را داریم و بیشترین اهدای خون نیز در این 3 استان است ضمن اینکه یک چهارم خون های اهدایی در تهران مصرف می شود و ما با این کاهش اهدای خون توانستیم با کمک شبکه ملی خونرسانی ، خون مورد نیاز این 3 استان را تامین کنیم.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه به علت شیوع ویروس کرونا در همه جای دنیا ، اهدای خون کاهش داشته است افزود: در کشورهای پیشرفته تا 50 درصد اهدای خون کاهش داشته است .
وی افزود : با وجود این کاهش هنوز ما با بحران روبرو نشده ایم و فراورده های خونی و خون برای بیماران سرطانی به خوبی مدیریت شده اما نیاز است که هموطنان با سن 18 سال تمام و وزن 50 کیلوگرم به کمک بیماران چشم انتظار، بشتابند .
حاجی بیگی افزود: در کشور ما 4 درصد زنان و 96 درصد مردان، خون اهدا می کنند که در بین اهداکنندگان 90 درصد گروه خونی مثبت و 10 درصد گروه خونی منفی دارند و فقط سه تا چهار درصد گروه خونی o منفی هستند که نیاز به اهدای بیشتر این گروه داریم چون در همه گروه های خونی می تواند استفاده شود .