• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۲۷۱۵۵
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۳
اجتماعی » جامعه و شهری
الویری:

تقویت جایگاه شورا‌های شهر و روستا و شورای عالی استان‌ها

رئیس شورای عالی استان‌ها: در دو سال و نیم گذشته تلاش کردیم شأن و جایگاه حقوقی شورای عالی استان‌ها تحکیم شود.

تقویت جایگاه شورا‌های شهر و روستا و شورای عالی استان‌هابه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رئیس شورای عالی استان‌ها گفت: در دو سال و نیم گذشته تلاش کردیم شأن و جایگاه حقوقی شورای عالی استان‌ها حفظ و تحکیم شود.
مرتضی الویری در جلسه عمومی شورای عالی استان‌ها با ابراز خرسندی از تعیین تکلیف لایحه درآمد‌های پایدار شهری و روستایی در مجلس افزود: همچنین پاسخ به اشکالات وارده شورای نگهبان از دیگر اقدامات ما برای به سرانجام رساندن این موضوع بنیادین برای اداره شهر‌ها و روستاهاست.
وی تصریح کرد: لایحه مالیات بر ارزش افزوده یکی دیگر از اقداماتی است که ما با پیگیری‌های بسیار و همکاری با دولت و مجلس توانستیم به پیش ببریم و اشکالات آن را رفع کنیم. افزایش سهم شهرداری‌ها در مالیات بر ارزش افزوده، یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های ما در دو سال و نیم اخیر بوده است که موجب افزایش ۱۲ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان سهم شهرداری‌ها از مالیات بر ارزش افزوده شد.
رییس شورای عالی استان‌ها گفت: لایحه مدیریت یکپارچه اگرچه در مجلس قبل فقط به دلیل کمبود شش رای به سرانجام نرسید، اما با پیگیری‌های خود توانستیم توجه همکاران قانونگذارمان در مجلس را به این موضوع اساسی جلب کنیم. همچنان به هنگام بروز بحران‌ها و موضوعات مختلف شاهد هستیم که نبود مدیریت یکپارچه یکی از چالش‌های اساسی خدمت رسانی به مردم و اداره صحیح شهر‌ها است. علاوه بر این‌ها چند طرح مهم از جمله، طرح اصلاح قانون شوراها، و طرح تامین منابع شورا‌های فرادست در مجلس دهم نیمه تمام مانده است که بایستی در مجلس یازدهم پیگیری شود.
الویری همچنین با بیان اینکه در این دوره توانستیم استقلال در بودجه شورای عالی استان‌ها را محقق کنیم و پس از گذشت دو دهه، مکانی مناسب برای شورای عالی استان‌ها را تأمین کردیم، افزود: به عدالت سرزمینی و توزیع منابع در راستای کاهش فقر توجهی جدی داشتیم.
وی گقت: در چارچوب تحقق همکاری با سایر نهاد‌ها توانستیم جلسات فراوانی با دیوان عدالت اداری تشکیل دهیم و تصمیم‌های فراوانی به نفع شهر و شهروندان بگیریم. تنها در یک مورد توانستیم ۸۰۰۰ میلیارد تومان را به خزانه شهرداری تهران بازگردانیم.
وی اضافه کرد: آموزش و اطلاع رسانی به شورا‌ها یکی دیگر از مواردی بود که در این دوران پیگیری و محقق کردیم. تشکیل ۲۱ مرکز پژوهش در مراکز استان‌ها و ساماندهی برنامه‌های آموزشی از طریق مجازی از آن جمله است. در راستای تحقق وظایف شورای عالی استان‌ها توانستیم با درکی روشن از وظایف شورا‌ها در تفهیم نظام مردمسالاری، تلاشی مداوم و روبه جلو داشته باشیم.
الویری با اشاره به بیماری کرونا در ایران و دیگر کشور‌های جهان گفت: باید براساس قواعد ارتباطی جدید حاصل از این بیماری اقدام کنیم و بیشتر از گذشته به تاب آوری شهر‌ها و روستا‌ها فکر کنیم. در دوران کنونی با تغییر الگوی بیماری‌ها و گسترش رفتار‌های تهدید‌کننده سلامت در کلانشهرها، ضعف در نظام یکپارچه خدمات رسانی سلامت، نبود تناسب امکانات موجود با جمعیت و ناعادلانه‌بودن توزیع خدمات سلامت شهری؛ نقش شهرداری‌ها برای ارتقای سلامت شهری پررنگ‌تر شده است.
وی با تقدیر از تلاش‌ها و اقدامات شایسته کادر درمانی کشور افزود: در مدیریت شهری نیز همراهان و خدمت رسانانی داریم که بستر شهر را برای خروج از قرنطینه و بازگشت شهروندان به شهر مهیا کردند. آنان کمتر دیده می‌شوند، ولی تلاش شبانه روزی آن‌ها در تمیز کردن و ضدعفونی کردن سطح شهر، بیشترین نقش را در بازگشت به شرایط عادی ایفا کرده است.
الویری در پایان گفت: از آنجا که اینجانب انتخابات هیات رییسه در آذر ۹۸ را بدون هیچگونه شبهه و ایراد می‌دانم و دخالت دستگاه‌های اجرایی در امور شورا‌ها را برنمی تابم؛ از پذیرش نامزدی برای ریاست شورای عالی عذرخواهی می‌کنم. امیدوارم جایگاه شورای عالی استان‌ها با انتخاب هیات رئیسه توانمند و مستقل و دلسوز در جهتی که قانون اساسی مشخص کرده است، ارتقا یابد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری ورزش صبحگاهی در ۱۰ پارک کاشان
اجرای طرح اتصال در آذربایجان شرقی
۱۱۵ محکوم امنیتی در تهران تاکنون مشمول عفو معیاری شده‌اند
مروری بر برنامه‌های سیما
چراغ شایعات خاموش! / افزایش قیمت برق کذب است
اجرای عملیات کنترل شده سوزاندن علف های هرز در محدوده داخلی فرودگاه کرمانشاه
افزایش وزنی صادرات غیرنفتی در هفت ماهه امسال
توزیع ۶۹۵ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در صنایع مازندران
رفع مشکل معارضات پل مهریان یاسوج پس از ۶ سال
فردا؛ قطعی گاز در محور زیوه درشهرستان ارومیه
اختصاص ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت اسکله صیادی در بوموسی
درخشش بانوی دوچرخه سوار استان در لیگ برتر
قدردانی از زحمات پرستاران در بیضا
نمایشگاه ملی جوانی جمعیت در بجنورد آغاز به کار کرد
نیرو‌های مسلح دیوار اقتدار ملی را مستحکم‌تر از همیشه ساخته‌اند
۷ دهک واجد شرایط دریافت کالابرگ الکترونیک مشخص شوند
فرمانده جدید تیپ ۳۱۶ شهید قهرمان معرفی شد
جابجایی بیش از یک میلیون و ۴۰۳ هزار تن کالای اساسی از بندر امام خمینی
تجلیل از همسر شهید امدادگر محمد علی عزیزی
خودکفایی ایران در تعمیرات اساسی هواپیما
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آلودگی هوای مشهد رو به افزایش است
پیروزی المپیاکوس در شب درخشش طارمی
افزایش تعداد مصدومان تصادف دو اتوبوس در جاده مخصوص کرج به ۲۶ نفر
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد
کارگروه ویژه رسیدگی به مطالبات پرستاران تشکیل شد
لحظه «تصمیم»؛ وقتی عقربه‌های ساعت بیمارستان بعثت از حرکت ایستاده بود
اعلام اسامی برترین‌های چهل و هشتمین دوره مسابقه های سراسری قرآن
نتایج روز هشتم بازی‌های آسیایی جوانان؛ بحرین
سرقت مسلحانه از طلافروشی در رودان
تحقق ۶۰ درصد توسعه شبکه فیبر نوری تا پایان دولت چهاردهم
بازدید رئیس مجلس از جشنواره همام، ویژه آثار هنرمندان توان یاب
ریابکوف: روسیه شانه به شانه در کنار ایران ایستاده است
«مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر جناحی است
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت
ترکیه ۴۴ فروند جنگنده یوروفایتر تحویل می‌گیرد
مرمت و احیای بنای تاریخی سه‌گوش اهواز  (۲ نظر)
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
زادگاه مبین عظیمی غرق در جشن و شادی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
اروپا می‌خواهد به هر قیمتی جنگ اوکراین را ادامه دهد  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
انتشار اسناد جدیدی از لانه جاسوسی برای اولین بار  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)
اطلاعیه توانیر درباره شایعه افزایش تعرفه‌های برق  (۱ نظر)