• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۳۲۰۲۱
تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۴
اجتماعی » حقوقی و قضایی
سی و یکمین سالگرد رحلت امام (ره)

یکی از معجزات امام، تعریف انقلاب در بستر دین بود

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضايیه: یکی از معجزات امام این بود که انقلاب را در بستر دین تعریف کرد و بر همین مبنا صدور انقلاب یک پدیده فیزیکی نبود بلکه تشعشع نور انقلاب اسلامی بود.

یکی از معجزات امام، تعریف انقلاب در بستر دین بودبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای علی باقری کنی در برنامه زنده شبکه سوم سیما که به مناسبت سی و یکمین سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با عنوان «مردی که جهان را تغییر داد» پخش شد افزود: یکی از معجزات امام این بود که انقلاب را در بستر دین تعریف کرد که در واحد‌های کوچک تر، که واحد‌های ملی است مدیریت پیدا کرد بدون آن که با مبانی دین تعارض پیدا کند.
وی گفت: وقتی انقلاب اسلامی در ایران شکل گرفت با پدیده‌ای به نام جنگ مواجه شدیم و انگیزه دینی برخاسته از انقلاب اسلامی که امام احیا کرد باعث شد جوانان برای دفاع از کشور بروند و نتیجه این دفاع، صیانت از تمامیت ارضی ایران شد.
معاون امور بین الملل قوه قضائیه افزود: در واقع انقلاب امام دو مؤلفه مهم داشت یکی ماهیت دینی و یکی اتکای آن به مردم.
آقای باقری کنی با اشاره به این که مردم در انقلاب اسلامی نقش محوری داشتند و دارند گفت: وقتی تشعشع انقلاب اسلامی خارج از مرز‌های ایران می‌رود باز همین وضع در آن کشور‌ها ایجاد می‌شود یعنی در کشور‌هایی از جمله فلسطین، لبنان، سوریه، یمن و عراق که می‌رود با وجود این که همه آن‌ها با ما هم مذهب نیستند، اما می‌بینیم که بستر دین موجب حرکت و خروش می‌شود، اما حرکتی که در این کشور‌ها انجام شده منافع ملی آن‌ها را تأمین کرده است یعنی مثلا تشعشع انقلاب ما وقتی به لبنان می‌رود تمامیت ارضی لبنان را صیانت می‌کند و در همین راستا فقط شیعیان، طرفدار حزب الله نیستند بلکه مسیحیان و اهل تسنن هم از حزب الله طرفداری می‌کنند.
وی پدیده انقلاب اسلامی را پدیده‌ای جهانی خواند و گفت: این پدیده وقتی در قالب‌های ملی قرار می‌گیرد قوام پیدا می‌کند بنابراین هیچ کسی نمی‌تواند در طول ۴۲ سال گذشته انقلاب، پدیده یا فرآیندی را مطرح کند که براساس آن انقلاب اسلامی شکل گرفته باشد، اما با منافع ملی ما معارض باشد.
آقای باقری کنی افزود: اکنون جوانان ما برای صیانت از حرم اهل بیت به سوریه می‌روند، اما عملا از امنیت ملی کشور ما پاسداری می‌شود و در واقع در عالم سیاست این همان بازی برد- برد است که برای سوریه هم همین وضع ایجاد شده است.
وی گفت: هسته‌ها و نهاد‌هایی مقابل داعش ایستاد که براساس تفکر انقلاب اسلامی شکل گرفته بود که نمونه آن حشد الشعبی در عراق، جیش الشعبی در سوریه، انصارالله در یمن، حزب الله در لبنان و حماس و جهاد در فلسطین محسوب می‌شوند و این‌ها در واقع جلوه‌های انقلاب اسلامی بودند که در این واحد‌های جغرافیایی رشد کردند و تنومند شدند و در عین حال این جلوه‌ها از تمامیت ارضی کشورهایشان هم صیانت کرد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در پاسخ به سؤال مجری برنامه آیا فقط دینی بودن امام موجب صدور انقلاب شد؟ افزود: علاوه بر دینی بودن نقش محوری مردم هم در این موضوع اثرگذار بود و این گونه نبود که بگوییم یک تفکر دینی از بالا می‌خواهد سیطره پیدا کند بدون این که به مردمش توجه داشته باشد و نگاه امام مانند نگاهی که شوروی سابق در کشور‌های اروپایی اعمال می‌کرد نبود.
وی گفت: این افق و امتداد نگاه انقلاب اسلامی فقط منحصر به کشور‌های اطراف ما هم نمی‌شود و در کشور‌های امریکای لاتین هم این امتداد وجود دارد و این به این دلیل است که مبنای نگاه دینی مبتنی بر سرشت انسان هاست و وقتی آن‌ها مبانی روشن دینی را از انقلاب ما دریافت می‌کنند می‌پذیرند.
آقای باقری کنی گفت: یکی از دلایلی که امریکایی‌ها در تقابل با انقلاب اسلامی دچار چالش و ناکامی می‌شوند همین موضوع است؛ این‌ها با انقلاب اسلامی در لبنان چگونه می‌خواهند مبارزه کنند؟ اگر یک گروه بود می‌توانستند آن‌ها را محاصره و تحریم کنند، اما با مردم که نمی‌شود مبارزه کرد؛ مگر حشدالشعبی برخاسته از مردم نیست؟
وی در پاسخ به سؤال مجری برنامه مبنی بر این که اصطلاح صدور انقلاب را چگونه تفسیر می‌کنید؟ افزود: وقتی خورشید تلألؤ می‌کند نورش امتداد می‌یابد؛ انقلاب اسلامی که انفجار نور بود نورش امتداد پیدا می‌کند و مرز‌های جغرافیایی ایران را در می‌نوردد به همین سبب عده‌ای مطرح می‌کنند که ما چرا می‌خواهیم انقلاب را صادر کنیم؟ پاسخ این است که ما نمی‌خواهیم انقلاب را صادر کنیم، اما انقلاب اسلامی پدیده‌ای است که وقتی نورش امتداد پیدا می‌کند مردم می‌بینند که حرف دلشان را می‌زند بنابراین صدور انقلاب یک پدیده فیزیکی نیست بلکه تشعشع نور انقلاب اسلامی است.
 
 موضوع تبعیض نژادی در امریکا به امری عادی تبدیل شده است 
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: موضوع تبعیض نژادی و پایمال شدن حقوق مردم به امری عادی تبدیل شده است و انسان در امریکا هیچ هویتی ندارد.
آقای علی باقری کنی در ادامه سخنانش در برنامه زنده شبکه سوم سیما، افزود: هم اکنون دیپلمات‌های خارجی و به ویژه کسانی که در موضع دشمن با ما قرار دارند نوعی احساس اقتدار را در ما و ملت ما مشاهده می‌کنند، اما قبل از انقلاب یک اشاره کافی بود که تصمیمات را عوض کنند.
وی گفت: چرا بخشی از خاک کشور ما قبل از انقلاب جدا شد؟ مگر جنگی و اشغالی رخ داد و مگر امریکا بمب اتم زد و انگلیسی‌ها ناو جنگی آوردند؟ یک اشاره باعث شد که بحرین از خاک ما جدا شود و هیچ اتفاقی هم نیفتد و حتی یک قطره خون از بینی کسی خارج نشود، زیرا دولت و حکومت آن زمان وادادگی داشت.
آقای باقری کنی افزود: آن نگاه پس از انقلاب برعکس شد و در واقع زمانی که یکی از ناو‌های جنگی امریکا داشت وارد مناطق اطراف ما می‌شد همه تصمیمات آن‌ها براساس اراده‌ای که ناو را حرکت داده بود شکل گرفته می‌شد، اما اکنون می‌بینیم که پنج کشتی حامل بنزین ما تا نزدیکی امریکا و باوجود حضور قوی امریکا در دریا حرکت می‌کند و بدون هیچ اتفاقی لنگر می‌اندازد؛ این از کجاست؟ آیا به دلیل همان اقتدار ما نیست؟ والا امریکا می‌توانست جلوی کشتی ما را بگیرد و همان کاری را که انگلیسی‌ها فکر می‌کردند می‌توانند انجام دهند که بعدا ادب شدند انجام دهند.
معاون امور بین الملل قوه قضاییه گفت: این اقتدار باعث شده است که نگاه آن‌ها نیز متفاوت شود.
آقای باقری کنی در ادامه به خاطره‌ای از مذاکرات هسته‌ای در سال ۸۹ اشاره کرد و افزود: در یکی از آن جلسات امریکایی‌ها به دنبال مذاکره‌ای دوجانبه با ما بودند که قرار شد ما همان موقع در هیأت ایرانی داخل اتاقی این موضوع را بررسی کنیم و باوجود اینکه نیم ساعت جلسه ما طول کشید وقتی از جلسه بیرون آمدم تا جمع بندی مان را مبتنی بر اینکه قصد مذاکره نداریم به آن‌ها اعلام کنم دیدم اشمیت، ویلیام برنز و اشتون باهم درحال صحبت و منتظر بودند جواب ما را بشنوند.
وی گفت: قبل از انقلاب امریکایی‌ها به گونه‌ای برخورد می‌کردند که سفیر امریکا تصمیمات اساسی در این کشور را در دیدار با شاه نهایی می‌کرد.
آقای باقری کنی افزود: یکی از افتخارات اوباما این بود که توانست باب مذاکره با ایران را باز کند و اکنون هم ترامپ به دنبال این است تا با ما مذاکره کند و این فضا‌ها ناشی از عزت و اقتدار ملت ایران است که همه فرآیند‌ها را عوض کرده است.
وی در پاسخ به سؤال مجری برنامه مبنی بر اینکه تصویر امریکای قبل از انقلاب با امریکای پس از انقلاب چه تفاوتی کرده است؟ گفت: امریکا قبل از انقلاب اسلامی با رقابتی که با شوروی آن زمان داشت همچنان حاکم بلامنازع در منطقه بود و به هر حال اسرائیل به عنوان نماینده اصلی امریکا در منطقه ساختار‌هایی ترتیب می‌داد و شوروی هم در برخی کشور‌های منطقه نقش آفرینی می‌کرد و نفوذ داشت و ایران هم آن زمان بنا به مأموریتی که داشت وظیفه امنیت و ژاندارمی خلیج فارس را براساس چارچوب مورد نظر امریکا به عهده داشت و وظیفه دیگر ایران آن زمان تأمین نفت مورد نیاز جهان غرب بود.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود: اگر انقلاب اسلامی به وقوع نمی‌پیوست هیچ کدام از تحولاتی که مواجه هستیم عملیاتی نمی‌شد.
آقای باقری کنی گفت: ترامپ جمله معروفی دارد که چند بار تکرار کرده و گفته است «ما در غرب آسیا ۷ هزار میلیارد دلار هزینه کردیم، اما اکنون که می‌خواهیم به عنوان رئیس جمهور امریکا به عراق سفر کنیم باید با هواپیما‌های چراغ خاموش و شبانه برویم و هیچ چیزی به دست نیاورده ایم».
وی افزود: اینکه امریکا با این همه هزینه احساس می‌کند که هزینه هایش پوچ شده است ناشی از انقلاب اسلامی است، زیرا آن‌ها این هزینه‌ها را در اشغال افغانستان، عراق و در تهاجم به فلسطین، لبنان، سوریه و یمن داشتند، اما چه به دست آوردند.
آقای باقری کنی گفت: اکنون ثمره این ۷ هزار میلیارد دلار تشکیل سامانه‌ای به نام مقاومت در منطقه است که این سامانه نظم منطقه‌ای را راهبری می‌کند و همین سامانه است که می‌گوید امریکا در منطقه باشد یا نباشد.
وی افزود: وقتی امریکایی‌ها دچار خبط تاریخی و راهبردی می‌شوند و دستشان به خون شهید سلیمانی آلوده می‌شود فضا به گونه‌ای می‌شود که باید امریکایی‌ها از عراق خارج شوند و پارلمان عراق این موضوع را تصویب می‌کند و در شهر‌های مختلف عراق به ویژه بغداد که امریکایی‌ها نفوذ و حضور دارند تظاهرات میلیونی برای خروج امریکا تشکیل می‌شود.
آقای باقری کنی گفت: سیاستی که امریکایی‌ها می‌خواهند اتخاذ کنند دیگر مانند قبل نیست که با یک اشاره بتوانند بخشی از خاک ایران را بگیرند و هم اکنون امریکا در حوزه انفعال قرار دارد.
وی افزود: آن‌ها می‌گویند که این همه در منطقه خرج کرده اند، اما به جایی نرسیده اند و علت این است که، چون سیاستشان براساس تفکر لیبرالیسم و مادیات و پول بود به نتیجه نرسیدند و آن‌ها هیچ اشاره‌ای نمی‌کنند که سیاستشان باعث شد میلیون‌ها نفر در منطقه کشته و بی خانمان شوند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: آن‌ها با فضاسازی رسانه‌ای می‌خواهند کاری کنند که چهره شان نمایان نشود، زیرا آن‌ها برای انسان و حقوق انسان هیچ موضوعیتی قائل نیستند.
آقای باقری کنی با اشاره به اینکه اکنون جلوه‌های دیگری در امریکا می‌بینیم، افزود: برخی تصور می‌کردند که امریکا اقداماتی می‌کند تا منافعی برای ملتش جذب کند و غارت دیگر ملت‌ها را انجام می‌دهد تا رفاه مردمش بیشتر شود، اما اکنون واقعیاتی در امریکا بازنمایی می‌شود که نشان می‌دهد واقعیت در امریکا دیگر این نیست و فضای کنونی امریکا که به علت قتل یک سیاه پوست ایجاد شده است نشان می‌دهد که موضوع تبعیض نژادی و پایمال کردن حقوق مردم در امریکا به امری عادی تبدیل شده است که حتی اوباما در موضع گیری خود پس از جنایت قتل آن سیاه پوست و حواشی آن مطالبی گفت که ما باید تفاوت میان نژاد‌ها در نظام قضایی و سلامت امریکا را ببینیم چراکه هم اکنون ۱۲ و نیم درصد جمعیت امریکا سیاه پوست هستند، اما ۵۰ درصد جمعیت زندانیان امریکا سیاه پوست هستند و به طور متوسط حقوق سفیدپوست‌ها در امریکا سالانه ۶۰ هزار دلار، اما حقوق سیاه پوست‌ها نصف آن است.
وی گفت: این یعنی اینکه تبعیض نژادی در امریکا نهادینه شده نه اینکه پلیسی اشتباه کرده و عصبانی شده است؛ در واقع در ساختار امریکا این مسأله وجود دارد و نشان می‌دهد که انسان در امریکا هویتی ندارد.
آقای باقری کنی افزود: برخی متفکران امریکایی مطرح کردند که حادثه‌ای که در امریکا رخ داد نشان دهنده تقابل هویتی در امریکاست، چون الان فقط سیاه پوستان در خیابان‌ها نیستند و سفیدپوست‌ها هم اعتراض می‌کنند البته رسانه‌های امریکایی می‌خواهند به گونه‌ای جلوه دهند که فقط سیاه پوست‌ها اعتراض می‌کنند.
وی گفت: در واقع هم اکنون آن استضعافی که در امریکا انجام می‌شد دارد خودنمایی می‌کند و واقعیت امریکا همین است که می‌بینیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تمدید اعتبار ۳ مرحله از طرح رفع سوء تغذیه کودکان در گیلان
افزایش تأمین مالی زنجیره تولید در کشور
صدور یک هزار و ۵۰۰ کارت سوخت به صورت آنی در خوزستان
خواجه نصیر، فیلسوف و حکیم تراز اول ایران
دیدار با خانواده شهید مردمی اغتشاشات اخیر پایتخت
انتخاب بهارستان بعنوان پایلوت ساماندهی و بازیافت نخاله‌های ساختمانی در استان تهران
تامین اعتبار نیم‌همتی برای تحقق هفت عنوان برنامه قرآنی
مشارکت در اکتساب فناوری حوزه مواد ضدخوردگی نانوساختار
باد میهمان ساعات آینده آسمان اصفهان است
بررسی مسائل صنفی مهندسان ساختمان گلستان همزمان با روز مهندس
واکنش‌ها به اظهارات سفیر آمریکا درباره سرزمین موعود
هشدار درباره خطر نابودی میراث میلیون‌ساله هیرکانی در نبود تجهیزات
برپایی سفره افطاری در مسجد روستای رشنو شهرستان رومشکان
روایتی از سفره‌های ساده افطاری
خداییان: پرونده‌های تخلفات اداری باید ظرف ۳ ماه رسیدگی شوند
برگزاری محافل روزانه جزءخوانی قرآن در مجموعه انتظامی استان
تجارت ایران با اتحادیه اروپا به ۳ میلیارد و ۷۱۷ میلیون یورو رسید
تخفیف ۳۰ درصدی تأسیسات گردشگری ایلام
بررسی مشکلات متقاضیان مسکن کوی پرواز شهر همدان
نوروز بدون معطلی در ایستگاه‌های ریلی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بزرگترین پل فلزی زیرقوسی در شمال کشور به ایستگاه پایانی رسید
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
واگذاری قطعات زمین در کرمان
رقابت قرآنی دانش آموزی در شهرستان جویم
کشف ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بیضا استان فارس
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
بارش پراکنده و وزش باد شدید در برخی استان‌ها
تصویب پیش‌نویس آیین‌نامه حذف چهار صفر از پول ملی
برگزاری دادگاه کوروش کمپانی
بقائی: ادعای توافق موقت ایران و آمریکا؛ بی مبناست
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۷ نظر)
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت  (۲ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)