• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۳۲۳۹۹
تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۶
بین الملل » تحلیلی
تاکید بعضی کشورها برای اعزام نکردن حجاج

تصمیم برگزاری حج تمتع دیگر با مقامات سعودی نیست

با توجه شیوع ویروس کرونا بعضی از کشورهای مسلمان جهان قصد ندارند امسال شهروندان خود را برای حضور در مراسح حج تمتع به عربستان اعزام کنند.

تصمیم برگزاری حج تمتع دیگر با مقامات سعودی نیستبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه اینترنتی رأی الیوم با اشاره به تصمیم دولت اندونزی برای اعزام نکردن حجاج به عربستان به سبب شیوع کرونا و زیان‌های اقتصادی که عربستان از برگزار نشدن حج تمتع یا حج عمره متحمل می‌شود، نوشت مقامات سعودی از تصمیم دولت اندونزی غافلگیر شدند و تصمیم برگزاری حج تمتع یا لغو آن دیگر در دست مقامات سعودی نیست.

خالد الجیوسی نوشت شاید در وهله نخست به نظر برسد که تصمیم برگزاری حج تمتع امسال یا لغو آن تنها با مقامات سعودی است چرا که اقامه نماز‌ها به تدریج از اوایل ماه کنونی میلادی در حال برگزاری در مساجد عربستان است و پروتکل‌های احتیاطی در خصوص آن اجرا می‌شود، اما افزایش هشدار‌ها و نگرانی‌ها در خصوص روند صعودی مبتلایان و فوتی‌های ناشی از کرونا بدان معناست که تصمیم اجازه به حجاج یا به تعبیر سعودی‌ها «ضیوف الرحمن» یا اجازه ندادن به آنان؛ خودش به یک معضل تبدیل شده است، زیرا این ویروس کشنده کروناست که اجازه خواهد داد حج تمتع امسال برگزار بشود یا نشود.
رأی الیوم با اشاره به جدیدترین آمار‌های مبتلایان به کرونا در عربستان نوشت مقامات سعودی در همه بخش‌ها با رعایت پروتکل‌های پزشکی اجازه داده اند فعالیت‌ها بازگردد، اما با این حال مکه مکرمه را از این تصمیم مستثنی کرده اند و پرواز‌های خارجی به مکه ممنوع و حج عمره نیز به تعلیق در آمده که این نشانگر نگرانی‌های حقیقی از تجمعات ناشی از عمره و حج و در نتیجه مبتلا شدن هزاران نفر به کروناست که نمی‌توان پیش بینی کرد چه تعداد از آنان جان سالم به در برند.
برخی می‌گویند به احتمال زیاد، دولت سعودی اجازه بدهد حج تمتع امسال برگزار شود و دلیلش هم اقدام ریاض به گشودن بخش‌های اقتصادی است در صورتی که تعداد مبتلایان به کرونا در عربستان کاهش چشمگیری نداشته است.
اما بحران کرونا و کاهش قیمت‌های نفت که باعث لغو کمک هزینه‌های معیشتی به شهروندان سعودی و افزایش سه برابری مالیات بر ارزش افزوده شده است، ایجاب می‌کند چرخ تولید بازگردد و تصمیماتی برای مقدم داشتن اقتصاد بر جان انسان‌ها و اجرای نظام ایمنی جمعی گرفته شود.
ایمنی جمعی بر ابتلای بیشترین تعداد مبتنی است تا جامعه در برابر این ویروس مقاوم سازی شود، اما این نظام ناکارآمدی خودش را ثبات کرده است، زیرا کشور‌هایی که در ابتدای شیوع این شیوه را در پیش گرفتند بعد‌ها مجبور شدند آن را کاملا متوقف کنند و الگوی چینی را در پیش بگیرند که موفق شد زندگی را به حال عادی بازگرداند.
ارزیابی‌ها نشان می‌دهد گردشگری دینی غیر نفتی برای عربستان سالانه ۱۲ میلیارد دلار درآمد دارد و تعلیق گردشگری دینی عمره و حج تمتع برایش از نظر اقتصادی به شدت هزینه بر است، اما محاسبات اقتصادی و خسارات جانی ناشی از سفر حج به عهده کشورهاست و آن‌ها هستند که باید در این باره تصمیم بگیرند و نشانه‌های آن هم از اندونزی بروز کرده است و شاید اندونزی در این خصوص تنها نباشد.
دولت اندونزی با اعلام تصمیمش برای نفرستادن حجاج به عربستان به علت بیم از کرونا، شاید راه را به روی برخی دولت‌های کشور‌های اسلامی و عربی دیگر گشوده است. این تصمیم سرنوشت ساز جلوتر از تصمیم عربستان درباره سرنوشت حج امسال اتخاذ شد و شاید تصمیم جاکارتا برای مقامات سعودی غافلگیر کننده بود به خصوص آن که سعودی‌ها در رسانه هایشان به این متمرکز شده بودند که فقط دولت عربستان درباره برقراری یا عدم برقراری حج تصمیم می‌گیرند. فخرول رازی وزیر امور دینی اندونزی این تصمیم را برای حمایت از حجاج دانست.
تصمیم برخی کشور‌ها برای اعزام کردن یا اعزام نکردن حجاج همانند کاری که اندونزی کرد، صرف نظر از تصمیم عربستان؛ پرسش‌هایی را درباره نحوه برگزاری حج امسال و میزان زیان‌های اقتصادی ناشی از خودداری کشور‌ها از اعزام حجاج مطرح خواهد کرد به خصوص آن که اندونزی با ۲۲۱ هزار حاجی، بیشترین سهمیه حجاج را دارد. اندونزی با وجود این سهمیه بالا، اما تصمیم گرفت جلوی اعزام حجاج را بگیرد اگرچه وزیر امور دینی اندونزی این تصمیم را تصمیمی تلخ و دشوار توصیف کرد.
شاید تصمیم نهایی مقامات سعودی در خصوص حج بر اساس ارزیابی خطرات باشد و به نظر می‌رسد اندونزی در این خصوص سبقت گرفته و خبرگزاری رسمی اندونزی اعلام کرده که دولت این تصمیم را پس از بررسی‌های جامع و پس از رایزنی با شورای علمای اندونزی گرفته و همین باعث شده است تصمیم اندونزی بر مبنای علمی و شرعی مبتنی باشد چرا که بیشتر پرسش‌ها این روز‌ها به درستی تعلیق حج از نظر شرعی و پیامد‌های این ممانعت مربوط می‌شود، زیرا جریان‌های اسلامگرای تندرو که اساسا با تعطیلی مساجد با وجود کرونا مخالفند از این تصمیم ناراضی هستند چه برسد به تعطیلی حج تمتع که از ارکان اساسی اسلام محسوب می‌شود و بر اساس قواعد شریعت اسلامی دارای ثواب زیادی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مرگ راننده نیسان در زنجان به‌ علت نبود مثلث خطر
مردم و مجلس ۷ آذر ۱۴۰۴
رهاسازی یک بهله بالابان در ارتفاعات البرز
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایریکو؛ پیشتاز بازسازی و نوسازی ناوگان ریلی کشور در زنجان
اجتماع باشکوه رزمندگان اسلام در ساوجبلاغ
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۷ آذر ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
ملت ایران، سر استقلال ایران و هویت خود با کسی تعارف ندارند
رونمایی از سامانه "راه نیکان" در آذربایجان‌غربی
برگزاری اجلاسیه شهدای نهبندان
وزش باد شدید در سمنان
نظارت بر بازار متولی ندارد
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای منطقه خلیل آباد و داداش آباد تبریز
خون شهدا پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
پاکسازی ساحل غربی کیش با حضور دوستداران طبیعت
رزمایش اقتدار گشت‌های رضویون بسیج در شهرستان چوار
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ وقتی بیمه، مرهم درد کشاورز نمی‌شود
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
گسترش ویروس آنفلوانزا
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)