• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۳۷۴۱۵
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
با تلاش محققان ایرانی

رفع نیاز افراد دچار نقص عضو با یک محصول فناورانه

­محققان کشور دستی مصنوعی اختراع کردند که با ویژگی‌هایی مانند دارا بودن 7 درجه آزادی، به کمک افراد نقص عضو شده می‌آید تا از توانمندی‌های دست برخوردار شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما به نقل از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ،این محصول در شرکت فناور احیاگر نوین پارسه ماندگار تولید شده که از حمایت‌های مرکز فناوری‌های همگرا معاونت علمی برخوردار شده است.
سعید بهرامی مقدم مدیر عامل شرکت فناور تولید کننده این محصول فناورانه گفت: دست‌های مصنوعی زیر شاخه‌ای از علم نوظهور بایومکاترونیک هستند. بایومکاترونیک حوزه‌ای میان رشته‌ای از علومی است که مجموعه‌ای از تمامی رشته‌های اصلی مهندسی و زیستی مانند مکانیک، الکترونیک، علوم کامپیوتر و علوم پزشکی را شامل می‌شود.
وی ادامه داد: دست بایونیک یا Bionic Hand در طراحی خود از طبیعت زنده الگو برداری می‌کند. دست مصنوعی نیز تقلیدی از دست واقعی است، زیرا تمامی افراد دچار نقص عضو انتظار دارند دستی مانند دست واقعی از دست داده خود را داشته باشند.
بهرامی مقدم افزود: دست‌های ما حدود 14 درجه آزادی حرکت مکانیکی را دارند که این تعداد درجه آزادی حرکت بالا نیازمند کانال‌های مجزای فرمان کنترلی است. در صورتی که یک ماشین بخواهد این تعداد درجات آزادی را داشته باشد ارتباط و کنترل کردن آن سخت می‌شود.
وی گفت: انسان برای حرکت دادن اندام‌های مصنوعی، از سیگنال‌های زیستی برای کنترل ارادی آنها استفاده می‌کند. در طراحی دست بایونیک نیز ما از همین سیگنال‌های زیستی استفاده کرده‌ایم. این سیگنال‌ها به صورت غیر تهاجمی از سطح پوست دریافت و سپس برای ارتباط با سیستم کنترلگر دست بایونیک تقویت و پردازش می‌شوند.
به عنوان مثال برای برداشتن یک جسم نخست جسم دیده و موقعیت و نوع جسم شناسایی می‌شود. سپس فرمان حرکت و نوع انگشتان اخذ کننده جسم از مغز صادر و حرکت برای گرفتن جسم ایجادمی‌شود.
وی همچنین بیان کرد: دست بایونیک طراحی و ساخته شده در این طرح دارای 7 درجه آزادی است که شامل چرخش کامل مچ، چرخش و باز و بسته شدن انگشت شست و باز و بسته شدن 4 انگشت دیگر به طور مجزا است. این محصول برای افرادی که دست خود را از دست داده‌اند کاربردی است.
بهرامی مقدم در ادامه برخی از ویژگی‌های این محصول را برشمرد و افزود: حرکت انگشتان دست به صورت مجزا، استفاده از RFID, پردازش تصویر، ارتباط با رایانه و تلفن همراه و تشخیص حسی از ویژگی‌ها آن به شمار می‌رود.
همچنین این محصول دارای چندین اختراع ثبت شده داخلی و بین المللی است. این شرکت فناور با بهره گیری از توان و تخصص نیروی خلاق خود موفق به طراحی و ساخت دست بایونیک برای نخستین بار در کشور شده است. همچنین وجود سیستمی که ایجاد کننده احساسات محیطی برای کاربر است را به عنوان ویژگی خاص در این طرح نام برد. هدف آن درک بهتر محیط به واسطه بایونیک است. سیستم فوق از روش تعویض حسی بهره می‌برد که این محصول امکان نصب بر روی هر دست مصنوعی را فراهم می‌کند. با استفاده از این محصول می‌توان لرزش، لغزش، دما، فشار و موقعیت انگشت را به کاربر القاء کرد.
البته این شرکت فناور محصولی دیگر با نام «اگزواسکلتون» دست را نیز طراحی کرده است که برای افراد دچار سکته مغزی که قدرت حرکت دست خود را از دست داده‌اند، کاربرد دارد. در این افراد عضلات دست پس از چند ماه به دلیل عدم حرکت تحلیل می‌روند اما این محصول مانند یک دستکش به دست بیمار می‌رود و با دریافت فرمان ارادی از دست سالم، تحریک عضلات با حرکت دادن آنها توسط موتورها و الکتریسته باعث حرکت انگشتان به صورت ارادی می‌شود.
محمد علی پیش بین رییس هیات مدیره این شرکت فناور گفت: با توجه به اینکه از دو سال قبل ورود این محصول به کشور تحریم شد پس تولید بومی آن می‌تواند اقدامی اثرگذار برای رفع نیاز افراد نیازمند به آن باشد. البته آمار دقیقی از افراد دچار نقص عضو نداریم اما با توجه به آمار بهزیستی حدود 40 هزار نفر قطع عضو از ناحیه دست و جانبازان جنگی وجود دارند که می‌توانند از این محصول استفاده کنند. البته ظرفیت‌های خوبی در بازار کشورهای همسایه مانند عراق، سوریه و افغانستان هم وجود دارد.
وی در ادامه افزود: برای استفاده از این محصول نیازی به عمل جراحی نیست و فرد با پوشیدن آن قادر به استفاده است. با استفاده از آن اعتماد به نفس به افراد باز می‌گردد و کمک به اشتغال زایی برای افراد هم دارد. پس کارآفرینی اجتماعی آن چیزی است که به کمک محصول محقق می‌شود.
پیش بین همچنین بیان کرد: حضور در دوره‌های شتابدهی مرکز فناوری‌های همگرا معاونت علمی کمک بزرگی به تیم ما برای تصمیم گیری بهتر بود تا با آشنایی کامل از بازار ایران به تولید انبوه برسیم. همچنین کمک برای ثبت اختراع ، گرفتن مجوزها، استانداردها و مشاوره و معرفی به سرمایه گذار و راهنمایی های مستقیم رییس این مرکز از دیگر حمایت‌هایی بود که از ما شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
یادواره شهید منصور سودی، شهید شاخص زنجان
هنر نقالی و طنین شور شاهنامه‌خوانی در خرمدره، زنجان
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
یادداشت رئیس مجلس در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
پزشک معالج کاظمی: خانواده صابر رضایت دادند تا پیکر به پزشکی قانونی نرود
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)