• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۰۲۷۳
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۰
مهاباد » اجتماعی
نقش گرما بر فعالیت کووید-۱۹

آیا ویروس کرونا به فصول حساس است؟

نتایج مطالعه محققان دانشگاه آمریکایی پرینستون، نشان می‌دهد که دما و رطوبت در انتشار ویروس، حداقل در روز‌های ابتدایی همه گیری اثر جانبی دارد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، خبرگزاری فرانسه در گزارشی تحت عنوان «آیا ویروس به فصول حساس است؟» به بررسی نقش گرما بر فعالیت این ویروس پرداخت و اعلام کرد از همان زمانی که همه گیری بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، در جهان و اروپا مطرح شد این فکر مطرح شد که آیا ممکن است ویروس کرونا نیز مانند ویروس SARS-CoV-۲ با فرارسیدن فصل گرما از بین برود. همچنان که آنفلوآنزای فصلی با فرا رسیدن فصل گرما از بین می‌رود.
سه ماه بعد شیوع بیماری کووید-۱۹ در اروپا، حالا که اندک اندک فصل گرما در اروپا در حال فرا رسیدن است از میزان ابتلا به بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹، نیز دراین قاره کاسته شده است. همین مسئله فرضیه فصلی بودن ویروس کرونا را تا حدی تقویت می‌کند.
این ایده برای یک ویروس تنفسی زیاد دور از ذهن و عجیب و غریب نیست حتی همین مسئله موضوع چندین مطالعه در میان انبوهی از انتشارات علمی درباره موج همه گیر بیماری کشنده ویروس کرونا ۲۰۱۹، بوده است.
آنتوان فلائو Antoine Flahault، اپیدمیولوژیست، در این باره می‌گوید بسیاری از ویروس‌های تنفسی فصلی هستند، مانند آنفلوآنزا یا ویروس پیوسته‌یاخته تنفسی (RSV) که عامل بروز التهاب نایژک یا برونشیولیت در نوزادان است. از این رو، SARS-CoV-۲ نیز می‌تواند تحت تأثیر فصول باشد: دما، رطوبت، آفتاب یا رفتار انسان می‌تواند بر این ویروس تاثیر گذارد. اما چه اسناد و مدارکی در تایید این ادعا وجود دارد؟
کاهش پررنگ موارد ابتلا به بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹:
اول از همه، در زمستان و در سرزمین چین بود که این ویروس در اواخر سال ۲۰۱۹ پدیدار شد. سپس این امر باعث همه گیری شدید در مناطق معتدل نیمکره شمالی بین ژانویه و مه شد. حال آنکه فعالیت آن در مناطق معتدل نیمکره جنوبی کمتر بود.
اکنون چندین هفته است که ما در همه جا به جز در مناطق خاصی از نیمکره شمالی مانند سوئد، لهستان و برخی ایالات آمریکا، شاهد کاهش چشمگیر ویروس کرونا بوده ایم. این کارشناس که ریاست موسسه بهداشت جهانی دانشگاه ژنو را بر عهده دارد در بخش دیگر از سخنان خود در همین ارتباط چنین تصریح کرد:با فرارسیدن فصل سرما در نیم کره جنوبی به ویژه در، آرژانتین، شیلی، جنوب برزیل، آفریقای جنوبی ویروس کرونا در حال گسترش است. در واقع این کشور‌ها اکنون همان حالتی را تجربه می‌کنند که کشور‌های اروپایی و کشور‌های واقع در نیم کره شمالی در چند ماه پیش تجربه کردند.
وجود این واقعیات در کل این تصور را به دست می‌دهد که یک ترمز تابستانی برای ویروس کرونا وجود دارد، اما ممکن است جزئی باشد و لزوماً در جلوگیری کامل از شیوع کافی نباشد.
ژان فرانسوا دلفراسی، رئیس شورای علمی کووید-۱۹ که به دولت فرانسه در مورد این بیماری همه گیری، مشاوره می‌دهد، بر همین فرضیه تاکید می‌کند.
وی در این زمینه می‌گوید با این وجود سناریو‌های متفاوتی برای تابستان امسال انتظار می‌رود. سناریوی شماره یک که برای تابستان انتظار می‌رود، کنترل همه گیری این بیماری در کشور (فرانسه) است. چون هم مقررات قرنطینه و محدودیت‌های خارج شدن از منزل برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا تاکنون در کشور رعایت شده است، اما ویروس مربوطه به گرما حساس است.
اما برخی متخصصان بیماری‌های عفونی و تنفسی در این باره شک و تردید‌های خاص خود را دارند. پیر تاتوین، متخصص عفونی از هیجانی که این مسئله به وجود آورده است مقداری می‌کاهد و می‌گوید اثبات فرضیه فصلی بودن SARS-CoV-۲ همچنان دشوار است. وی در همین باره می‌گوید در زمانی که دما و نور آفتاب در فرانسه و اروپا افزایش یافت، ما کاملاً در قرنطینه بودیم. یعنی به عبارتی اگر اکنون ارزیابی‌ها و آمار و ارقام مربوط به ابتلا به بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، در کشور‌های اروپایی کاهش یافته است تا حد زیادی ناشی از اعمال مقررات قرنطینه و محدودیت‌های خارج شدن از منزل برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا است و نه گرم شدن هوا.
این کارشنارس می‌افزاید اینقدر پارامتر‌های مختلف وجود دارد و باید به حساب آیند که نتوان فهمید چه چیزی مربوط به تغییر آب و هوا، چه چیزی مربوط به فصلی بودن و چه چیزی مربوط به این واقعیت است که مردم پروتکل‌های بهداشتی را برای جلوگیری از شیوع بیماری کووید-۱۹ در جهان، رعایت کرده اند.
شرایط آب و هوایی هر چه باشد:
نتایج مطالعه محققان دانشگاه آمریکایی پرینستون، که در ماه مه در نشریه ساینس منتشر شد، نشان می‌دهد که دما و رطوبت در انتشار ویروس، حداقل در روز‌های ابتدایی همه گیری اثر جانبی دارد.
راشل بیکر، نویسنده اصلی این تحقیق در این باره می‌گوید: ویروس به سرعت صرف از نظر اینکه آب و هوا چگونه باشد گسترش می‌یابد. چیزی که عاملی بسیار مهم برای شیوع گسترده SARS-CoV-۲ است ایمنی جمعی ضعیف مردم است.
با این حال، آنتوان فلئو یادآوری می‌کند که فصلی بودن ویروس‌ها مانند آنفلوآنزا محدود به دما و رطوبت نیست. آفتابی شدن روز‌ها و گرم شدن دما با توجه به نقش مخرب اشعه ماوراء بنفش بر پوشش ویروس‌ها و رفتار مرتبط با فصل (مدت زمان بیشتری که مردم در آب و هوای خوب در بیرون از خانه می‌گذرانند) مورد توجه قرار می‌گیرد.
آنفولانزا هرگز در اروپا در تابستان یک بیماری همه گیر نبوده است، اما در طول سال در مناطق بین حاره همه گیر بوده است.
به هر حال فصلی بودن ویروس کرونا نوید دهنده این است که تابستان در نیمکره شمالی امسال از نظر شیوع بیماری کووید-۱۹ در جهان، آرام‌تر خواهد بود. اما با بازگشت سرما فرارسیدن پاییز و زمستان ممکن است ویروس کرونا با تهدید جدی تری باز گردد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مراسم گرامیداشت سرلشکر شهید غلامحسین غیب‌پرور
نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه های روستایی
پرچم متبرک حرم مطهر درمنزل شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
کشف و جمع آوری ۹۱۶ دستگاه ماینر غیر مجاز در تبریز
اعزام هواپیمای آبپاش برای مهار حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم
وزش باد تهدیدی بر جان جنگل های ابر شاهرود
پبش بینی تداوم هوای گرم و وزش باد در سمنان
کاشت کنجد در مزارع جنوب فارس
میزبانی کیش از اردوی پیش‌فصل تیم فوتبال سایپا
تغییر ساعات کاری ادارات کردستان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه
انفجار کنترل‌ شده در تبریز حین عملیات خنثی‌سازی مهمات
اخبارنقاط مختلف چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
استقبال خانواده‌ها از کلاس‌های تابستانی فرهنگسرا‌های کیش
اجرای انفجار کنترل‌شده در محدوده شرق اصفهان
انتصاب علی مرادی به عنوان قائم مقام معاونت سیاسی سازمان صداوسیما
نجات جان ۱۱۹ نفر در دریای خزر
یک تیم قطری دومین حریف تدارکاتی سپاهان شد
مرمت مسجد جامع نوبندگان و جداره‌های تاریخی فسا آغاز شد
یادواره شهدای گیلانی حملات رژیم صهیونیستی با حضور رئیس جمهور _ تهران
حمله خرس به یک چوپان در کجور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تامین کالا‌های اساسی در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)