• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۱۱۸۶
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۷:۳۳
بین الملل » اقتصادی
اقتصاد جهانی

تبعات اقتصادی کرونا برای نسل های بعدی هم خواهد بود

خوزه آنخل گوریا دبیرکل سازمان همکاری و توسعهٔ اقتصادی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی یورو نیوز انگلیسی گفت:تبعات اقتصادی ناشی از کرونا حتی برای نسل های بعدی هم خواهد بود.

تبعات اقتصادی کرونا برای نسل های بعدی هم خواهد بودبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مجری این شبکه تلویزیونی گفت:جهان امروزه با بدترین بحران اقتصادی چند دههٔ گذشته خود روبروست که حاصل بیماری همه گیر کروناست. با آنکه بسیاری از کشورها شروع به برداشتن قرنطینه و محدودیت ها کرده اند اما شاید اقتصاد آنها به این زودی ها احیا نشود. سازمان همکاری و توسعهٔ اقتصادی پیامدهای ناشی از این امر را بسیار مهم و مشکل ساز توصیف کرده است.
در ادامه مجری پرسید:پیش بینی های زیادی نشان دهنده آن است که احیای اقتصادی از نیمهٔ دوم سال جاری آغاز می شود اما طبق نظر سازمان همکاری و توسعهٔ اقتصادی، این روند ممکن است بسیار کند باشد. تأثیرات اقتصادی بلندمدت بیماری کرونا بر اقتصاد جهانی چیست؟
گوریا در پاسخ گفت: پیش از هر مطلبی باید بگوییم که اگر حتی این بیماری، همه گیر بازگشتی هم نداشته باشد، رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۰ به میزان منفی ۶ درصد خواهد بود. اگر موج دومی هم در راه باشد، این رشد منفی می تواند به منفی ۷.۵ درصد هم برسد. علتش هم آن است که بیش از هرچیز مسئله بازسازی و بازگرداندن اعتماد به بازار مطرح است.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری ها باید به بازار برگردد و تنش های تجاری موجود باید از بین برود. اما فقط اینها مطرح نیست. بدهی های زیادی روی دست همه مانده، از دولت ها و شرکت های عظیم گرفته تا مردم و این کار را بسیار دشوار می کند پس نمودار احیای اقتصادی سیر صعودی ناگهانی نخواهد داشت بلکه بسیار یک سیر صعودی آرام خواهد داشت.
در ادامه مجری پرسید: وقتی صحبت از بدهی ها می شود این نگرانی بیشتر می شود که بدهی های دوران بحران به گردن نسل های بعدی می افتد.نظر شما در این رابطه چیست؟
وی در پاسخ گفت: بدهی ها همیشه به گردن نسل های بعدی می افتد. این رویه هرگز عوض نشده است. تنها فرق مسئله اینجاست که نسل فعلی باید به اندازهٔ کافی هزینه کند تا بر این ویروس چیره بشود. به هر روش ممکنی باید در مبارزه با بیماری پیروز شد. بنابراین بدهی، پیامد غلبه بر این ویروس است. اما پیامدهای دیگری هم در کار خواهد بود. برای همین باید دربارهٔ اوج گیری دوباره و رشد اقتصاد واقع بین تر باشیم.
این کار زمان می برد و نیروی بیشتری می خواهد چون تبعات این موضوع به شدت سنگین و شدید شده است.این همانند پرنده ای است که بالهایش سنگین شده است و توانایی پرواز ندارد.
در ادامه مجری پرسید: آیا فکر می کنید باید فهم خود از بدهی را عوض کنیم و دیگر آن را چیز بدی ندانیم، مثل مواردی که در بحران اقتصادی قبلی روی داد؟
او در پاسخ گفت: قرض گرفتن نوعی وسیله اقتصادی است که به خودی خود بد یا غلط نیست. می توان از آن به درستی و با دقت برای رشد و توسعه اقتصادی بهره برد. در برخی برنامه های اقتصادی آمده است که در بهترین حالت، وام ها باید صرف طرح هایی شوند که خودشان بازگشت سرمایه داشته و به طور کلی برای جامعه و کشور مفید باشند. این باعث می شود که وام گرفتن در کل صرفه و سود داشته باشد. اما اینک وقت این حرف های مربوط به تئوری های آمده در کتاب های اقتصادی نیست.
اکنون باید هرچه را از نظر مالی داریم بدهیم تا در وهله اول بتوانیم این ویروس را مغلوب کنیم و بعد با پیامدهایش کنار بیاییم و آنها را رفع کنیم.
در ادامه مجری پرسید: فکر می کنید که با شیوع کرونا حرکت به سوی جهانی شدن به خطر افتاده است؟ چون می بینیم که در طول بحران ویروس کرونا اختلال زیادی در جریان طول زنجیره های تأمین کالا پیدا شده است؟

دبیرکل سازمان همکاری و توسعهٔ اقتصادی در پاسخ گفت: ما نباید تقصیر را به گردن جهانی شدن بیندازیم. چون اینها ناشی از اشکالات سیاست های داخلی و کمبود همکاری های بین المللی است. اساس جهانی شدن بر همکاری بین المللی پایه ریزی شده است. اکنون نه تنها این همکاری ها وجود ندارد بلکه برعکس، تنش های تجاری، و عملا در برخی موارد شاهد تنش های نظامی میان کشورها هستیم.
در بعضی کشورها نارضایتی های اجتماعی و تنش های فراوانی به چشم می خورد. بنابراین عاملی را که همهٔ این موارد را به هم متصل کند در اختیار نداریم. پس مقصر دانستن جهانی شدن شاید انتقادی کلی و جذاب باشد اما در عمل راه به جایی نمی برد چون راه حلی به دست شما نمی دهد و نتیجه ای به همراه ندارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۳۰ بهمن پایان مهلت ثبت‌نام داوطلبان شورا‌های اسلامی روستا
کاهش ۱۳ درصدی سرقت در لرستان
یک مادر زندانی طعم آزادی را چشید
فردا مراسم چهلم شهید جهاد تبیین در روستای بالا جاده کردکوی
ساخت چرخ‌دنده‌های نیروگاهی ایران با صرفه‌جویی ارزی ۶ میلیون دلاری
مساجد محلی برای وفاق، وحدت و همفکری
از میدان جنگ تا خیابان
برگزاری مراسم آغاز سال تحصیلی دانشجویان بین الملل در دانشگاه علوم پزشکی سمنان
برنامه‌های شبکه افق در ماه رحمت
تأکید بر توسعه نظام‌های هوشمند خدمت رسانی و کاهش مراجعات حضوری
سقف و سابقه از رویه واردات در مقابل صادرات حذف شد
نوسازی ماشین‌آلات صنعتی در گرو تأمین مالی
مستندسازی تجارب ایران در مقابله با بیابان‌زایی
مدارس ابتدایی خراسان رضوی «مدرسه تراز» می‌ شوند
باز طراحی مأموریت‌های تعلیم و تربیت با تدوین «طرح تربیت هوشمند» در فارس
واگذاری زمین به ۴۹۰ گچسارانی متقاضی در طرح جوانی جمعیت
پایان دو جشنواره دفاع مقدس در شیراز
لزوم آمادگی بخش کشاورزی آذربایجان شرقی برای مقابله با موج سرما
امضای تفاهم نامه وزارت نفت ، دانشگاه صنعتی شیراز و موسسه استنادی
نمایشگاه شهر کتاب در دوگنبدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی
وزیر رفاه: دهک‌بندی از معیار دریافت یارانه حذف شد
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
توضیحات قالیباف درباره افزایش حقوق‌ها در سال آینده
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
برگزاری مراسم چهلم شهدای مقاومت ملی در مرودشت
عراقچی با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار کرد
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
دعوت ستادکل نیروهای مسلح از مردم برای حضور در گرامیداشت شهدای فتنه آمریکایی - صهیونی
اهدای عضو یک خانم ۴۵ ساله در قم
حقوق گمرکی ۴ درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده
رژیم صهیونی تلاش می کند مذاکرات خراب شود
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۷ نظر)
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد  (۵ نظر)
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است  (۱ نظر)
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد  (۱ نظر)
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز  (۱ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)