• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۳۱۶۳
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۰
اجتماعی » جامعه و شهری
کارشناس سازمان نظام مهندسی اعلام کرد

لزوم بروزرسانی مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان

برای برطرف شدن نقاط ضعف، مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان باید بروزرسانی شود.

رضا حیدریون در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: حجم ساخت و ساز‌ها در کشور بخصوص در تهران حتی در دوران رکود به اندازه‌ای زیاد هست که تهران را یک شهر کارگاهی می‌نامند.
کارشناس سازمان نظام مهندسی ادامه داد: طبیعی است که برای اطراف و ساکنانی که در کنار ساختمان‌های در حال احداث قرار دارند مزاحمت ایجاد شود. در راستای این موضوع ساخت و ساز در روز‌های تعطیل و خارج از ساعت اداری همیشه مشکل ساز بوده و در بسیاری از موارد شاهد اختلافات جدی میان ساکنین و سازندگان بوده ایم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی گفت: بطور مشخص در قوانین اشاره‌ای درباره تعطیلی ساخت و ساز در روز‌های تعطیل نشده است. اما در مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان که در حوزه ایمنی و سلامت و محیط زیست تدوین شده اشاره کلی به برخی مسائل شده است.
حیدریون افزود: در این مبحث آمده است که سازندگان و ناظران باید بر روند اصولی ساخت و ساز نظارت داشته باشند و از ایجاد آلودگی صوتی و مزاحمت برای عابرین و مجاورین ساختمان‌ها جلوگیری کنند.
وی گفت: در واقع می‌توان برای رعایت یک سری اصول از طرف سازندگان به این بند از مقررات ملی ساختمان استناد کرد. وقتی بندی در مقررات ملی ساختمان تعریف شده بنابراین اجرای آن الزام آور است. حال سوال اینجاست که چرا تاکنون به این الزام توجه جدی نشده است؟ شاید هم به این علت باشد که در این بند از قانون بطور شفاف به این موضوع پرداخته نشده است.
کارشناس سازمان نظام مهندسی افزود: قانون هوای پاک سال ۹۶ در مجلس مصوب شد. شاید بند‌هایی از این قانون باید در آئین نامه و مقررات ملی ساختمان اضافه شود. به عنوان مثال آنجا که اشاره به عوامل آلوده ساز محیط زیست که انسان ساز و ثابت هستند باید محدودیت‌های دسیبلی از لحاظ آلودگی‌های صوتی و سایر آلودگی‌ها قرار داده شود. به نظر می‌رسد برای برطرف شدن نقاط ضعف، مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان باید بروز رسانی شود.
وی گفت: ضابط اجرایی در حوزه تخلفات ساختمانی بطور مشخص شهرداری‌ها هستند. آن‌ها اهرم‌های اجرایی دارند و می‌توانند از طرف شورای شهر قوانین متناسب با این موضوع را هم تدوین و ابلاغ کنند. اگر شهرداری پیگیری کند بسیاری از مشکلات در بخش مربوط به آلودگی‌ها رفع می‌شود. ساکنان ساختمان‌ها حداقل انتظاری که دارند این است که در روز‌های تعطیل بتوانند آسایش و آرامش کافی داشته باشند.
حیدریون افزود: متاسفانه نبود وجود شفافیت در قوانین باعث ایجاد درگیری میان سازندگان و ساکنان ساختمان‌های مجاور شده است. در این رابطه اولین ارگان مسئول شهرداری و در حوزه کلان‌تر سازمان محیط زیست و دیگر سازمان‌ها هستند.
وی گفت: ساختمان سازی و آلودگی‌های ناشی از آن مبحث گسترده‌ای است. در برخی مقالات آمده است که بخشی از آلودگی هوای تهران نشات گرفته از تخریب ساختمان هاست. متاسفانه ما به بحث HSE یا همان ایمنی سلامت و محیط زیست نگاه جدی نداریم. بخشی از این بحث حوزه محیط زیست است و ما براحتی منابع خاکی و هوای پاک را آلوده می‌کنیم که قسمتی از این آلودگی‌ها به ساختمان سازی‌ها در شهر مربوط می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، گام مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت، بدل به شهری بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
داستان یک نردبان
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)