• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۴۵۴۴
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۱
بین الملل » تحلیلی
تداوم اعتراضات ضدنژادپرستی در سراسر آمریکا؛

خیابان‌های آمریکا همچنان مملو از معترضان به تبعیض نژادی

نزدیک به یک ماه از قتل «جورج فلوید»، شهروند سیاه‌پوست در آمریکا می‌گذرد و همچنان اعتراضات به خشونت و بی‌عدالتی پلیس در این کشور ادامه دارد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما‏،‏ پلیس آمریکا برای سرکوب معترضان به روش‌های غیراخلاقی و غیرانسانی مختلفی همچون زیر گرفتن افراد با ماشین و تیراندازی مستقیم روی آورده است.
این اعتراضات پس از آن شکل گرفت که پلیس شهر مینیاپولیس، جورج فلوید، شهروند بی‌دفاع سیاه‌پوست را که مدعی بود «کلاهبرداری» کرده به شکل فجیعی خفه کرد و به قتل رساند. طبق ویدئویی که از قتل این تبعه سیاه‌پوست آمریکا منتشر شده، پلیس پس از توقف، او را به زمین می‌زند و در حالی که بر گردن او زانو زده است، دستانش را از پشت می‌بندد. در این لحظه فلوید فریاد می‌زند که نمی‌تواند «نفس بکشد» و التماس می‌کند که او را نکشند. اما بی‌توجهی پلیس به او و فشاری که به گردنش وارد می‌شود باعث خفگی این شهروند بی‌دفاع سیاه پوست می‌شود.

راهپیمایی اعتراضی در نیویورک
در یکصد و پنجاهمین سالروز پایان برده داری در آمریکا، شهرهای مختلف این کشور میزبان تجمعات خیابانی یا حرکت خودروها در خیابان بود و شرکت کنندگان در این تجمعات و حرکت ها خواستار عدالت نژادی بودند.
به گزارش تلویزیون رویترز، با وجود محدودیت های اجتماعی به خاطر همه گیری ویروس کرونا، سازمان دهندگان این تجمعات و حرکت های اعتراضی گفتند، با توجه به مرگ جورج فلوید جوان سیاه پوست به دست یک افسر پلیس مینیاپولیس، سالروز پایان برده داری در آمریکا امسال از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
شهرهای مختلف آمریک از شرق تا غرب و شمال تا جنوب و از نیویورک، واشنگتن، فیلادلفیا، آتلانتا، شیکاگو و لس آنجلس، چند هفته ای است که شاهد چنین راهپیمایی ها و حرکت های اعتراضی هستند.
لوری کامبو یکی از اعضای شورای شهر نیویورک در جمع راهپیمایان در منطقه بروکلین این شهر گفت: "ما در آمریکا هرگز آزادی واقعی نداشته ایم و این تجمع به همین خاطر برگزار شده است تا به همه یادآوری کند که ما به معنای واقعی کلمه آزاد نیستیم و باید کارهای زیادی در این رابطه انجام شود".
اریک آدامز یکی دیگر از مسئولان محلی بروکلین گفت: "نژادپرستی در تاروپود همه بخش های آمریکا عجین شده است. اگر ما ذهن مردم و همه بخش های دولت آمریکا را تغییر ندهیم، همه این کارها بیهوده خواهد بود و دوباره شبیه جهنم این رویه تکرار خواهد شد".
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
کلیشه‌های نژادپرستانه از روی پاکت محصولات برداشته خواهد شد
پایگاه خبری فرانسوی «ال ث‌ای» روز جمعه در ویدیویی در صفحه توئیتر خود نوشت یک تولید کننده بسته‌های برنج با نام «آنکل بینز Uncle ben’s» که بر روی بسته‌های برنج آن چهره‌ای از یک مرد سیاه پوست مسن دیده می‌شود، تصمیم گرفت محصول خود را با بسته‌هایی به شکل دیگر در فروشگاه‌ها عرضه کند. این برند از سال ۱۹۴۶ وارد بازار شد، اما «مارس Mars» شرکت تولید کننده آن گفت به زودی این محصول به شکلی دیگر در قفسه‌های فروشگاه‌ها دیده می‌شود.
این یکی از پیامد‌های مرگ جورج فلوید است و شرکت مارس اعلام کرد این تصاویر به منزله ادامه دادن به کلیشه‌های نژاد پرستی است و نژاد پرستی در جامعه جایی ندارد. محصولات دیگر مانند «آنت جمیما Aunt Jemima» نیز که آرد تولید می‌کند و برروی آن تصویر یک زن سیاه پوست دیده می‌شود، همین اقدام را انجام خواهند داد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
تظاهرات نیویورکی‌ها در سالگرد پایان برده‌داری
شبکه خبری راپتلی روسیه روز جمعه در صفحه کاربری خود در توئیتر ویدیویی از تظاهرات مردم نیویورک در سالگرد پایان برده داری در آمریکا منتشر کرد. در این ویدیو مردم در منطقه سیتی هال City Hall نیویورک تظاهرات می‌کنند. با مرگ جورج فلوید، این مراسم امسال در فضایی خاص برگزار می‌شود.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
مرگ فلوید سبب بحث و جدل درباره تبعیض نژادی علیه سرخپوستان شد
بخش فرانسوی زبان خبرگزاری اسپوتنیک روسیه روز جمعه در صفحه کاربری خود در توئیتر نوشت: در کانادا، کشورهمسایه آمریکا، مرگ جورج فلوید تنها سرآغاز بحث و جدل درباره نژادپرستی در برابر سیاه پوستان نبود و بلکه مسئله نژادپرستی علیه سرخ پوستان را نیز مطرح کرد. در کانادا، طی سه ماه، هشت سرخپوست به علت مداخله نیرو‌های پلیس کشته شدند.
خیابان‌های آمریکا همچنان مملو از معترضان به تبعیض نژادی
 
آمریکایی‌ها سالگرد نابودی برده‌داری را در فضایی خاص گرامی می‌دارند
رادیو اروپا یک روز جمعه در صفحه کاربری خود در توئیتر نوشت: ۱۹ ژوئن (۳۰ خرداد)، صد و پنجاه و پنجمین سالگرد نابودی برده داری در آمریکاست. پس از مرگ جورج فلوید در اواخر مه در شهر مینیاپولیس در ایالت مینه سوتا (آمریکا) و پس از تنش‌ها و آگاهی بیشتر مردم از تبعیض نژادی که جامعه سیاه پوست به طور مداوم متحمل آن است، این مراسم امسال تب وتابی چند برابر دارد.
خشونت‌های پلیس، نژادپرستی و تبعیض نژادی، آمریکا این جمعه، صد و پنجاه و پنجمین سالگرد جونتینت Juneteenth (مخفف ماه جون و عدد ۱۹ به زبان انگلیسی) را گرامی می‌دارد. در سال ۱۸۶۵، در چنین روزی آخرین بردگان باخبرشدند که دیگر آزادند.
خیابان‌های آمریکا همچنان مملو از معترضان به تبعیض نژادی
 
اقدام ترامپ در تهدید معترضان، انزجارآور است
سناتور چاک شومر، رهبر اقلیت دموکرات سنای آمریکا در واکنش به پیام تهدیدآمیز ترامپ خطاب به معترضان آمریکایی در توئیتر نوشت: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا شرکت‌کنندگان در اعترضات مسالمت‌آمیز برای برقراری عدالت را تهدید می‌کند. این انزجارآور است.
خیابان‌های آمریکا همچنان مملو از معترضان به تبعیض نژادی
 
تجمع معترضان در بروکلین و درخواست حذف پلیس از مدارس
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

تصاویری از تجمع اعتراضی در اوکلند

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

مجری سی ان ان: سکوت در برابر نژادپرستی، یک گزینه نیست

مجری سیاهپوست شبکه سی ان ان آمریکا به عنوان تلاش برای مقابله با بی عدالتی و تبعیض نژادی نهادینه شده در آمریکا «پادکستی» را در شبکه‌های اجتماعی-اینترنتی با عنوان «سکوت، یک گزینه نیست» راه اندازی کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، دان لِمون، یکی از مجریان سیاهپوست این شبکه، «پادکستی» جدید در فضای مجازی با عنوان «سکوت، یک گزینه نیست» راه اندازی کرده است. وی از مردم آمریکا خواسته است که در این پادکست با او همکاری کنند و درباره مسائل مربوط به نابرابری‌های نژادی و بی عدالتی علیه رنگین پوستان در آمریکا، مطالبی را به اشتراک گذارند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تالاب بین‌المللی قوریگل در خطر خشکی دائمی قرار دارد
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ قلب تپنده مسگری کشور
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)