• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۵۲۴۱
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۸
اجتماعی » حقوقی و قضایی
مراسم تودیع و معارفه روسای کانون سردفترداران و دفتریاران

تشکیل ۱۲۸ هزار پرونده به واسطه اسناد غیررسمی

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک: طبق آمار پارسال به واسطه تنظیم اسناد به صورت عادی و غیررسمی، ۱۲۸ هزار پرونده تشکیل شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ذبیح الله خداییان در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید کانون سردفترداران و دفتریاران، به الزام تنظیم سند رسمی اشاره کرد و افزود: ضروری است که تنظیم سند رسمی را الزامی کنیم چرا که در سال گذشته ۱۲۸ هزار پرونده به واسطه تنظیم سند عادی تشکیل شده است.
وی افزود: همچنین ۷۵ هزار پرونده خودرویی نیز جهت تنظیم سند غیررسمی تشکیل شده است و ۳۳ هزار پرونده نیز در بحث ابطال مبایعه نامه شکل گرفته است.
خدايیان گفت: بیش از دويست هزار پرونده نیز با دو سه عنوان سند عادی تشکیل شده است که در واقع درصد قابل توجهی از پرونده‌های محاکم قضایی به واسطه مستقیم و غیرمستقیم ناشی از تنظیم سند عادی است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: بر این اساس درخواستم از نمایندگان این است که کمک کنند طرح ارتقاء سند رسمی که هم اکنون در شورای نگهبان است به نتیجه برسد که در این صورت هشتاد درصد مشکلات فعلی برطرف خواهد شد که تا حد زیادی تصویب این طرح در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس انجام شده است.
خدايیان گفت: البته در شورای نگهبان ایراداتی به این طرح گرفته شده است که در صورت بازگشت به مجلس برطرف می‌شود در غیر اینصورت در مجمع تشخیص مصلحت نظام این مشکلات برطرف خواهد شد.
وی افزود: درخواست ما از نمایندگان این است که از سند رسمی حمایت کنند و این مشکلی که با سند عادی داریم برطرف شود.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: سند عادی در کشور ما از جایگاه و اعتبار خوبی برخوردار است که موجب رشد و توسعه همه جانبه کشور می‌شود و یکی از آثار سندرسمی نیز نظم و انضباطی در جامعه ایجاد می‌کند و در میان مردم احساس آرامش به وجود می‌آورد.
خدايیان افزود: اکنون با وجود این که در قانون به سند رسمی اعتباری داده شده است، اما در بند‌های دیگر آن ایراداتی گرفته شده و اعتبار اسناد رسمی زیرسوال رفته است.
وی ادامه داد: ما در پرونده‌های قضایی که تشکیل می‌شود می‌بینیم که افرادی هستند که از راه‌های نامشروع پول‌های کلانی به دست می‌آورند و یا اقدام به پولشویی از طریق خرید و فروش زمین و ملک می‌کنند در حالی که اگر از طریق سند رسمی این خرید و فروش ملک انجام شود جلوی آن گرفته می‌شود.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در واقع یکی از اقدامات سند رسمی مبارزه با پولشویی است و یا امکان این که یک آپارتمان به چند نفر فروخته شود وجود ندارد و زمینه‌های فساد را از بین می‌برد و در همین قطعه بندی و فروش منابع طبیعی ببینید که آیا این خرید و فروش‌ها با سند عادی بوده یا سند رسمی و اگر با سند رسمی این کار انجام می‌شد مسلما امکان پذیر نبود، چون در صورت استعلام از مرجع، جلوی این زمین خواری‌ها گرفته می‌شد و مسلما این اقدامات با سند غیررسمی صورت گرفته است.
خدايیان گفت: همچنین در بحث فرار مالیاتی اگر از طریق اسناد رسمی صورت گیرد یک ریال هم امکان فرار مالیاتی وجود ندارد.

 دفاتر اسناد رسمی، کمترین تخلف را دارند 
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: دفاتر اسناد رسمی با وجود نظارت‌های مختلفی که بر آن‌ها وجود دارد کمترین تخلف را در میان ارگان‌ها و سازمان‌ها دارند.
ذبیح الله خداییان در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید کانون سردفترداران و دفتریاران، گفت: متاسفانه طی یکی دو سال اخیر برخی هجمه‌ها را علیه دفاتر اسناد رسمی به راه انداختند که این دفاتر درآمد‌های نجومی دارد در حالی که این گونه نیست و اگر یک نفر تخلف می‌کند نباید آن را به پای همه نوشت.
وی افزود: برخی از دفاتر حتی توان تامین هزینه خود را ندارند، هرچند ممکن است برخی از دفاتر نیز درآمد‌های آنچنانی با سوء استفاده از رانت و ... با برخی از اقشار داشته باشند. مثلا اسناد بانک‌ها و یا جا‌های دیگر را به واسطه این که تقسیم بندی وجود نداشت در یک دفترخانه به ثبت برسانند و به واسطه همین زدوبند‌ها به چنین درآمد‌هایی برسند.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: البته با انعکاس این موضوع امسال در تعرفه‌ها مصوب شد تا سامانه‌ای را تعریف و تقسیم عادلانه اسناد را اجرایی کنیم که هم اکنون به صورت آزمایشی اجرا می‌شود و در آستانه اجرایی شدن در سراسر کشور هستیم.
خدائیان با بیان این که ما اکنون بیش از ۸ هزار دفتر اسناد رسمی داریم، افزود: این طرح مورد رضایت ۹۹ درصد دفاتر اسناد در کل کشور قرار گرفته است. بیش از چهار هزار دفتر ازدواج و طلاق نیز در کشور فعالیت می‌کنند و همه آن‌ها خواسته‌هایی در جهت ارتقاء دفاتر اسناد رسمی دارند.

 ۲۵ درصد پرونده‌های قضایی را دعاوی اسناد عادی تشکیل می‌دهند 
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: بیش از ۲۵ درصد پرونده‌های محاکم قضایی را دعاوی ناشی از اسناد عادی تشکیل می‌دهند.
آقای ذبیح الله خداییان افزود: بر این اساس خواسته ما این است که نمایندگان مجلس کمک کنند تا طرح اعتبار بخشی (ارتقای اسناد رسمی) به سرانجام برسد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: خواسته ما این است که طرح ارتقای سند رسمی به نتیجه برسد و در کنار آن طرح کاداستر نیز قرار گیرد تا باعث رشد و توسعه خوبی در کشور باشیم.
آقای خداییان افزود: به ویژه که هنوز نمی‌دانیم در هر بخش چقدر زمین و منابع داریم. اگر با تنظیم سند اقدام رسمی صورت گیرد که این وظیفه نیز برعهده دفاتر اسناد رسمی گذاشته شده است، مسلماً ساماندهی خوبی در این زمینه صورت می‌گیرد.

دشتی اردکانی، رئیس سابق کانون سردفتران و دفتریاران
 با حمایت از طرح کاداستر، زمین خواری برچیده می‌شود 
رئیس سابق کانون سردفتران و دفتریاران گفت: با حمایت از طرح کاداستر زمین خواری از کشور برچیده خواهد شد.
آقای محمدرضا دشتی اردکانی در جلسه تودیع خود افزود: ۱۵ هزار میلیارد طرح کاداستر در دنیا انجام شده و ایران جزو آخرین کشور‌هایی است که این طرح در آن انجام می‌شود.
وی گفت: بخش عمده مشکلات قضایی به واسطه زمین خواری و یا دست درازی به منابع طبیعی است که با اجرایی شدن این طرح جلوی این زمین خواری‌ها گرفته می‌شود.
دشتی اردکانی در ادامه به بیمه درمانی اعضای کانون سردفتران اشاره کرد و گفت: در ۱۰ سال گذشته برای بیمه درمانی و تکمیلی اعضای کانون ۷۰۰ میلیارد تومان از ما هزینه درخواست می‌شد، اما این کار را خودمان انجام دادیم که اکنون با ۱۸۸ میلیارد تومان به سرانجام رسید و بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی کردیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
بازدید مدیرکل بازرسی لرستان از فعالیت برخی ادارات کوهدشت
پیش بینی کاهش کیفیت هوا در سمنان
نشست تخصصی شعر انتظار در مسجد جمکران برگزار شد
تشدید نظارت تیم های تعزیرات حکومتی در چهارمحال و بختیاری
بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی معادن خراسان جنوبی، در میز اقتصاد شبکه خبر
برپایی سوگواره کوچه بنی‌هاشم با اجرای چهار تئاتر زنده در قم
اعزام ورزشکار چهارمحال و بختیاری به رقابت های همبستگی کشورهای اسلامی
سرمایه‌گذاری ۵۵ هزار میلیاردی در قزوین؛ تنها ۱ درصد بودجه دولتی، ۹۹ درصد از ظرفیت سرمایه‌گذاران
برگزاری نشست شورای تحول جهانی شدن خرم آباد
انعقاد تفاهمنامه ساخت نیروگاه‌های سه مگاواتی خورشیدی کشور در قم
بسته خبر‌های کوتاه ۱۹ آبان ۱۴۰۴
معرفی برترین‌های مسابقات دارت گرامیداشت روز کیش ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
لاریجانی: پیامی به آمریکا ندادیم
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)