• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۷۸۱۵
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۴
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
صدور بخشنامه دادستان کل کشور

ممنوعیت مصرف مواد دخانی در اماکن عمومی

رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از صدور بخشنامه دادستان کل کشور مبنی بر ممنوعیت مصرف مواد دخانی در اماکن عمومی خبر داد.

ممنوعیت مصرف مواد دخانی در اماکن عمومیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ آقای دکتر احمد جنیدی جعفری گفت: طبق تبصره یک ماده ۱۳ قانون جامع دخانیات مصوب مجلس شورای اسلامی در سال ۸۵ استعمال دخانیات در اماکن عمومی و وسایط نقلیه عمومی ممنوع و تخلف از آن مستوجب حکم به جزای نقدی است.
وی افزود: برغم پیگیری‌های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی طی سال‌های اجرای قانون، متأسفانه به دلیل اجرای ضعیف قانون ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی، مراکز عرضه قلیان در برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به صورت غیر قانونی گسترش یافت و منجر به افزایش مصرف قلیان در جامعه، به ویژه در بین جوانان شد.
وی ادامه داد: با توجه به شیوع بیماری کرونا ویروس در کشور، با درخواست وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و رییس ستاد مدیریت بیماری کرونا از دادستان کل کشور برای حمایت حوزه سلامت از ممنوعیت مصرف مواد دخانی و قلیان در اماکن عمومی، بخشنامه دادستانی کل کشور با تأکید بر اجرای قوانین و همکاری و حمایت از بازرسان بهداشت و ضابطان قضایی برای جلوگیری از عرضه قلیان صادر شد. به این منظور با هماهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تیم‌های مشترک با پلیس اماکن و دادستانی تشکیل، بازرسی و نظارت بر اماکن عمومی به طور مستمر انجام و از هرگونه عرضه و استعمال مواد دخانی و قلیان جلوگیری شود. در صورت مشاهده تخلف، با پلمب امکنه، متصدیان این مراکز به مراجع قانونی معرفی می‌شوند، زیرا در واقع این اقدام در شرایط حاضر حکم تهدید علیه سلامت عمومی جامعه را دارد. همچنین هرگونه تبلیغ در خصوص عرضه مواد دخانی و از جمله قلیان ممنوع است و متخلفان بر اساس مصوبه دولت تا مبلغ ۴۳ میلیون ۸۶۰ هزار تومان جریمه می‌شوند.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: ابزارآلات قلیان در انتشار ویروس کرونا مؤثر است، چون محیط مناسبی برای بقا و رشد ویروس و سایر عوامل عفونی و بیماری زاست. وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در راستای سیاست‌های جهانی برای مهارکرونا ویروس، به علت خطری که مصرف دخانیات بر تضعیف سیستم دفاعی بدن دارد و افراد را مستعد به ابتلاء بیماری کرونا ویروس و سایر بیماری‌های کشنده می‌کند، با هرگونه ارایه تسهیلات برای عرضه و استعمال مواد دخانی در اماکن عمومی مخالفت و تخلفات مربوطه را از مراجع قضایی پیگیری می‌کند.
وی ممنوعیت عرضه قلیان حتی بعد از بازگشایی مراکزی که پیشتر عرضه قلیان داشتند مورد توجه داد و افزود: بخشنامه دادستان کل کشور به کلیه دادستان‌های عمومی و انقلاب سراسر کشور و فرماندهی نیروی انتظامی ابلاغ شده است و همکاری کاملی در این خصوص داریم. در استان تهران هم به دلیل مشکلاتی که در اجرای قانون در سنوات قبل داشتیم، جلسه‌ای اختصاصی با نمایندگان دادستانی، ناجا و دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران برگزار و مقرر شد که گشت‌های ویژه برای بازرسی از اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع انجام شود و هرگونه تخلف در مورد عرضه قلیان بلافاصله پیگیری و متخلفان به مراجع قضایی معرفی شوند.
آقای دکتر جنیدی خاطرنشان کرد: اقدام دیگر در این راستا، نامه رییس فرهنگستان علوم پزشکی به ریاست محترم قوه قضاییه بود که در آن نامه ضمن تأکید بر اجرای ممنوعیت پایدار استعمال دخانیات و عرضه قلیان در همه اماکن عمومی، خواستار برخورد قاطع با تولیـدکنندگان و مصـرف کنندگان قلیان در این اماکن شدند، به نحوی که موجب عبرت سایر هنجارشکنان شود.
وی افزود: امیدواریم مردم عزیز و فهیم کشور هم برای حفظ سلامتی خود و اطرافیان به هیچ وجه به مراکزی که غیر قانونی اقدام به عرضه قلیان می‌کنند مراجعه نکنند و با مشاهده موارد تخلف در این زمینه، آدرس مرکز و امکنه متخلف را به سامانه ۱۹۰ شکایات بهداشتی گزارش دهند.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بیان داشت: به هرحال با توجه به اینکه بیماری کرونا ویروس در بسیاری از افراد ممکن است بدون علامت باشد واین افراد ممکن است در محیط‌های جمعی حضور داشته باشند، باید دقت بیشتری در اجرای قانون داشت.
وی افزود: مصرف کنندگان دخانیات به دلیل آسیب رساندن به ریه، به طول معمول سرفه‌های شایعی دارند و در واقع اشتباه گرفتن این سرفه‌ها با سرفه‌هایی که ناشی از ابتلا به کروناویروس است، موجب می‌شود بیماری دیر تشخیص داده شود و این افراد عاملینی خطرناک برای انتقال ویرس هستند.
وی با اشاره به گزارش مؤسسه ملی تحقیقات سلامت که دود دخانیات را عاملی برای انتقال ویرس شناخته است، گفت اگر فرد مصرف کننده مواد دخانی دچار بیماری کرونا باشد، به طور قطع با مصرف دخانیات موجب آلودگی محیط و انتقال بیماری به دیگران می‌شود.
وی ادامه داد: خطر انتقال بیماری از طریق مصرف دخانیات در اماکن عمومی بالا است و به هیچ طریقی نمی‌شود جلوی انتشار این ویروس را در اماکن آلوده به دود دخانیات گرفت.
آقای دکتر جنیدی تصریح کرد: افراد مصرف کننده دخانیات با مراجعه به مراکز جامع خدمات سلامت، یا بصورت خود جوش، می‌توانند مصرف مواد دخانی را ترک کنند. در مواجهه قرار گرفتن افراد غیرسیگاری با دود دخانیات نیز با مصرف آن هیچ فرقی ندارد و همان امراض مصرف را دارد، از این رو مردم برای حفظ سلامت خودشان باید فعالانه عمل کنند و تخلفات را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشییع پیکر مادر شهید فتح‌الله زمانی در گچساران
تیراندازی قهرمانی جهان؛ تیم تپانچه مردان ایران یازدهم، فروغی هشتادم
اجرای موسیقی عرفانی در سیستان وبلوچستان
لغو یک دیدار از هفته چهارم لیگ بسکتبال دختران
نشست هم اندیشی دبیرخانه های شورای سلامت و امنیت غذائی منطقه ۵ کشور
تسویه بدهی ۴۸ میلیارد تومانی جهاد کشاورزی به شرکت‌های تولید کننده بذر خراسان رضوی
نشست بررسی راهکار‌های رفع چالش آبی کشور برگزار شد
هیئت گزیر نحوه فروش سهام سهامداران بانک آینده را تصویب کرد
ششمی کریمی در حرکت یک‌ضرب وزنه برداری بانوان
توسعه خطوط برقی در جنوب پایتخت؛ گامی مؤثر در مسیر حمل‌ونقل
برپایی نمایشگاه سوغات و صنایع دستی در گرمسار
آزادراه تهران کرج مسدود است
اعزام پیرغلامان حسینی چهارمحال و بختیاری به بیست و دومین اجلاس پیرغلامان
بجنورد شهر کتابخوانی شد
اقامه نماز طلب باران در قزوین؛ نیایش جمعی برای بارش رحمت الهی
سفر به امارات به فردا موکول شد؛ ملی‌پوشان در تهران تمرین کردند
آغاز بهسازی جاده بیله‌سوار - جعفرآباد مغان
دوشنبه‌هایی به رنگ ایمان 
هیچ ناترازی از بانک آینده سابق به بانک ملی منتقل نشده است
هومر عباسی در ۱۰۰ متر کرال پشت هفتم شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
گزارش وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت طرح‌های حمایتی مسکن
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
شهادت ستوانیکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)