• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۸۲۷۲
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۹
سیاسی » مجلس
محمدحسین فرهنگی

اقداماتی برای حذف لابی گری در تعیین کمیسیون‌ها

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس به تشریح فرایند عضویت نمایندگان در کمیسیون‌های تخصصی پرداخت.

اقداماتی برای حذف لابی گری در تعیین کمیسیون‌هابه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، آقای محمدحسین فرهنگی در خصوص روند انتخاب اعضای کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: قانون آئین نامه داخلی مجلس در دوره دهم مجلس شورای اسلامی به علت اعتراضاتی که پیرامون نحوه عضویت نمایندگان در کمیسیون‌های تخصصی وجود داشت، تغییر کرد.


سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه لابی و هماهنگی‌های قبلی در عضویت نمایندگان در کمیسیون‌ها نقش داشت، بیان کرد: به همین جهت در دوره دهم، آئین نامه داخلی مجلس اصلاح و ۴ معیار پیش بینی شد تا بر اساس آن نمایندگان در کمیسیون‌های تخصصی عضویت یابند.


وی افزود: "تحصیلات"، "سابقه نمایندگی مجلس"، "عضویت در کمیسیون‌های مرتبط" و "سوابق اجرائی نماینده" ۴ معیاری بودند که با اصلاح آئین نامه داخلی مجلس در دوره گذشته، برای عضویت نمایندگان در کمیسیون‌های تخصصی تعیین شد و امتیازبندی نمایندگان هر دوره جهت عضویت در کمیسیون‌ها بر این مبنا است.


آقای فرهنگی ادامه داد: در ابتدای دوره یازدهم مجلس فُرم‌هایی به صورت غیررسمی و پس از شروع کار مجلس به صورت رسمی این فُرم توزیع شد و نمایندگان اولویت‌بندی کمیسیون‌های خود را به شُعب تحویل دادند.


سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: در مواد ۳۶، ۳۷ و ۳۸ قانون آئین نامه داخلی مجلس مراحل انتخاب، اعتراض و سایر دستورالعمل‌ها برای عضویت در کمیسیون‌ها پیش بینی شده است. طبق دستورالعمل همان مرجعی که برای طراحی اولیه پیش بینی شده بود، برای هر گونه اصلاحی نیز باید انجام وظیفه کند که این مرجع عبارت بود از جلسه مشترک هیات رئیسه مجلس با اعضای کمیسیون تدوین آئین نامه داخلی مجلس؛ دستورالعمل همه مراحل را از جمله اعتراضات در بر می‌گرفت.


وی با بیان اینکه در همان مواد پیش بینی شده بود که نمایندگان می‌توانند در ۲ مرحله اعتراض کنند، افزود: یک مرحله رسیدگی به امتیازات و مرحله دیگر اعتراض مربوط به به کمیسیونی بود که انتخاب کرده بودند؛ هر اعتراض هم ۴۸ ساعت فرصت داشت.
آقای فرهنگی اظهار داشت: در جلسه مشترک اعضای هیات رئیسه مجلس با روسای شعب به دو مرحله اعتراض رسیدگی می‌شد و برای بازماندگان احتمالی نیز در این جلسه مشترک تصمیم‌گیری می‌کردند. در نهایت این مراحل طبق زمان‌بندی پیش‌بینی شده در قانون پیش رفت و اعضای کمیسیون‌ها عمدتا تعیین شدند.


نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه علت طولانی شدن تعیین تکلیف اعضای کمیسیون‌های تخصصی مجلس ۲ مهلت قانونی ۴۸ ساعته بود؛ یعنی چهار روز فرصت به این موضوع اختصاص یافت و حتی روز جمعه از صبح تا شب به اعتراضات رسیدگی شد.


وی افزود: طبیعی است که وقتی تعداد متقاضایان بیش از سقف برای عضویت در کمیسیونی باشد، اعتراضاتی مطرح شود. در هیات رئیسه و جلسات مشترک نیز اختلاف نظراتی وجود داشت و برخی از اعضای هیات رئیسه از جمله اینجانب با برخی از تصمیمات مخالف بودم، زیرا اعتقاد داشتم که تحصیلات مرتبط در قانون لحاظ نشده همچنین معتقد بودم امتیاز دوره نمایندگی مستقل از سوابق اجرائی و عضویت در کمیسیون مرتبط است، اما در اکثر جلسات تصمیمات دیگری اتخاذ شد.


آقای فرهنگی ادامه داد: با توجه به امتیازبندی‌ها، در چند مرحله از نفراتی از هیات‌رئیسه و بعضا از ریاست کمیسیون آئین‌نامه داخلی مجلس خواسته شد تا بر فرآیند‌هایی که مربوط به اجرای دستورالعل بود، نظارت کنند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: در موعد مقرر قانونی ۹ کمیسیون تکمیل شدند و ۲ کمیسیون دیگر با یک روز فاصله تعیین تکلیف شد، روز یکشنبه شاهد برگزاری انتخابات هیات رئیسه ۱۱ کمیسیون تخصصی مجلس بودیم.


وی با بیان اینکه از ۲ کمیسیون باقیمانده، کمیسیون فرهنگی نیز تکمیل شده و انتخابات در آن برگزار شد، درباره دلیل عدم تکمیل یک کمیسیون، افزود: به دلیل اینکه ۱۱ نفر از نمایندگان در دور دوم انتخابات راهی مجلس می‌شوند، برای این دوره باید استثنا قائل شویم، زیرا برای رسمیت یافتن کمیسیون‌ها حداقل تعداد اعضای آن کمیسیون باید به نصاب ۱۹ عضو برسد، به همین منظور در تلاش هستیم تا با اصلاح قانون آئین‌نامه داخلی مجلس این مشکل حل شود.


آقای فرهنگی اظهار داشت: حدود ۱۱ نفر از نمایندگان، در دور دوم انتخابات مجلس یعنی در شهریورماه انتخاب می‌شوند و تا آن زمان مطابق قانون فعلی، جلسات کمیسیون قضائی و حقوقی رسمیت ندارد و تصمیمات آن نیز قانونی نخواهد بود که برای رفع این مشکل نیاز به اصلاح آئین نامه داخلی مجلس داریم و امروز نیز طرحی در این زمینه آماده شد.
وی افزود: پیش‌بینی می‌شود در نخستین جلسه کمیسیون آئین‌نامه داخلی مجلس این موضوع حل شود و این مجوز را تا تکمیل تعداد نمایندگان مجلس به کمیسیون ذیربط می‌دهیم.


سخنگوی مجلس شورای اسلامی گفت: همه کمیسیون‌های تخصصی مجلس یازدهم تشکیل شده‌اند و تعداد آن‌ها بین ۱۹ تا ۲۳ نفر هستند، تعداد اعضای کمیسیون فرهنگی نیز به نصاب رسیده و کمیسیون قضائی و حقوقی نیز با اصلاح آئین نامه داخلی رسمیت می‌یابد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هفدهم آبان ۱۴۰۴)
چالش دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد شیعیان دو روی سکه انتخابات پیش‌روی عراق
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)