• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۵۰۹۳۰
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۷
قزوین » اجتماعی
قزوین ؛

ایوان سنگی نیاق+ تصاویر

ایوان سنگی نیاق یکی از جاذبه‌هایی است که داستان‌های زیادی درباره آن گفته می‌شود و شاید همین افسانه‌ها و داستان هاست که این ایوان را به جاذبه‌ای معروف در استان قزوین تبدیل کرده است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، روستای نیاق در ۱۷ کیلومتری شمال قزوین جاذبه‌ای جالب توجه دارد، ایوان صخره‌ای نسبتا مرتفع که در دو طرف آن به دلیل عوامل طبیعی دو فرورفتگی نسبتا بزرگی و طاق مانندی شکل گرفته است. در هر دوی این فرورفتگی‌ها حوضچه‌های مستطیلی شکلی ایجاد شده که در روز‌های بارندگی پر از آب باران می‌شوند. این صخره به ایوان سنگی نیاق معروف است و به یکی از زیباترین جاذبه‌های نیاق و استان قزوین تبدیل شده است.
نیاق روستایی در ۱۷ کیلومتری شمال قزوین است، روستایی کوهستانی که برای رسیدن به آن باید وارد مسیر اتوبان قزوین- زنجان شوید. در سمت غربی این روستا کوهی سنگی به چشم می‌خورد که بر روی آن دیواره سنگی نسبتا بلندی شکل گرفته که به سمت شرق امتداد پیدا کرده و نیم طاق طبیعی زیبایی را به وجود آورده است. این دیواره به بلندای ۱۰ متر جذابیت خاصی را به این منطقه داده است.
اما چرا این صخره یک همچین ظاهری دارد و چرا حفره‌هایی بر روی آن شکل گرفته است؟ علت پیدایش این ایوان یک پدیده طبیعی در دوره دوم زمین شناسی است که باعث شده اینجا به شکل یک قلعه طبیعی شود و مورد توجه حاکمیت‌ها و راهزن‌های مختلفی قرار بگیرد. این موضوع را آثار کشف شده بر روی صخره هم تایید می‌کنند در اینجا آثاری مثل سفال‌های شکسته پیدا شده که نشان می‌دهد روزگاری افرادی در این محل زندگی می‌کردند.
در زیر دیواره نسبتا بلند بالای کوه که به سمت شرق امتداد دارد سطح سنگی وسیعی هست که بر روی آن چشم انداز‌های زیبایی از روستای نیاق و اطراف را به تماشا می‌نشینید. در داخل حفره‌های طبیعی حوض مستطیلی ۴ در ۲ متر ایجاد شده که به خاطر اینکه در داخل آن شن و ماسه ریخته شده عمق آن را نمی‌توان تشخیص داد. این حوض‌ها در زمان بارندگی مملو از آب باران می‌شود و زیبایی خارق العاده‌ای به این منطقه می‌دهد. بر روی سطح کوه هم حفره‌های کوچک و بزرگی هست که به نظر می‌آید برای ذخیره علوفه و گندم مورد استفاده قرار می‌گرفتند. بر فراز ایوان سنگی آثار زندگی گذشتگان مثل سفال‌های شکسته به وضوح دیده می‌شود.
ایوان سنگی یکی از آن جاذبه‌هایی است که داستان‌های زیادی درباره آن گفته می‌شود و شاید همین افسانه‌ها و داستان هاست که اینجا را به جاذبه‌ای معروف تبدیل کرده است. به عقیده عده‌ای از ساکنان، روزگاری قصری باشکوه بر روی این کوه وجود داشت که امروز فقط تکه‌های سفالی از آن به جای مانده است عده‌ای هم آثار کشف شده را مربوط به دوره هخامنشی می‌دانند. هنگامی که از روبرو به این کوه نگاه می‌کنید حفره‌های زیادی را روی آن می‌بینید که به نظر می‌آید صورتک‌های اجنه و ارواح هستند شاید برای همین هست که اینجا به دیوان دیو هم معروف شده است. حتی بعضی از افسانه‌ها پا را فراتر گذاشته و می‌گویند اجنه و دیو‌ها در هنگام شب و تاریکی هوا به داخل حفره‌ها برمی گردند. در زمانی که هوا بادی می‌شود عبور باد از حفره‌های روی صخره صدا‌هایی خوفناک را به وجود می‌آورد که شاید یکی از دلایل نسبت دادن این نقطه به اجنه و ارواح هم همین نکته باشد.
اگر قصد دارید که از بخش دامنه جنوبی به بالای ایوان بروید خوب است بدانید که پیمودن این مسیر کمی سخت است. برای صعود به بخش‌های بالایی و رفتن به داخل ایوان بهتر است از بخش دامنه شمالی استفاده کنید، چون اینجا شیب کمتری دارد. بهترین زمان بازدید از این جاذبه فصل بهار است، چون آب و هوای خوب و چشم انداز‌های طبیعی عالی باعث می‌شود که سفری لذتبخش و به یادماندنی را تجربه کنید. در بازدید از این جاذبه می‌توانید شب را در این روستای بگذرانید و با فرهنگی افراد بومی این منطقه هم آشنا شوید همه جور امکانات در حد روستایی در این منطقه وجود دارد که اقامت راحتی را برایتان به ارمغان می‌آورد. از آنجایی که آب و هوای این روستای کوهستانی کمی سرد است حتما لباس گرم به همراه داشته باشید. پیشنهاد می‌کنیم در سفر به روستای نیاق حتما سری به قزوین بزنید و از جاذبه‌های این استان تاریخی و زیبا هم دیدن کنید.
 
عکاس: وحید بصیری
 
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
چرای دام در اطراف ایوان سنگی نیاق
چرای دام در اطراف ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
پرواز پرنده شکاری بر فراز ایوان سنگی نیاق
پرواز پرنده شکاری بر فراز ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
ایوان سنگی نیاق
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری رویداد حضور تا ظهورسه- ۲۲ در اصفهان
سپاه پاسداران انقلاب ضد تروریسم
اعلام مشوق جدید سرمایه‌گذاری در شهرک‌های صنعتی
بررسی امکان احداث ساختمان نظام پزشکی در سلماس
برگزاری چهارهزار و ۷۰۰ برنامه مختلف دهه فجر در آذربایجان‌غربی
حمایت مردم انقلابی کردستان از سپاه پاسداران
اطلاعیه وزرات کار درباره «سامانه روابط کار»
پخش مجموعه هتل بسیار بسیار عجیب در ماه مبارک رمضان
دو هزار و ۲۰۰ طرح در دهه فجر برای استان بوشهر
امکان لغو شیوه دوم خرید کالابرگ در زنجان
افزایش ۷۷ درصدی میانگین معاملات در بازار ارز تجاری
تجلیل از دانش آموزان نخبه سمنان به مناسبت روز جوان
بیانیه اتحادیه اروپا علیه سپاه، اقدامی گستاخانه است
جلسه ستاد خدمات سفر شهرستان بویین میاندشت
اپستین و پرسش های بی پاسخ
پایان مرحله نخست طرح هوشمندسازی طلای زرشوران
کشف محموله سیگار به ارزش ۱۰ میلیارد ریال در شیراز
دو سینما در آبادان و خرمشهر میزبان علاقمند به فیلم فجر
دستگیری سارق تحت تعقیب قضایی در لرستان
آغاز توزیع رایگان کود کمپوست در ازای پسماند خشک
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صدور مجوز ۸۵ هزار ردیف استخدامی جدید در آموزش و پرورش
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
آغاز روند گرمایش هوا در مازندران
ایران آمادگی کامل برای مقابله با تهدید‌ها را دارد
تداوم فعالیت سامانه بارشی در خراسان جنوبی
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر
ثبت بارش باران و برف در ۸۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس
مشروح اظهارات عراقچی در نشست با فیدان و پاسخ به سئوالات خبرنگاران
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
ساترا تحریم شد
ایران به جمع کشور‌های تکثیر صنعتی اسبک دریایی پیوست
ورود سامانه جدید بارشی به جنوب آذربایجان غربی
شمخانی: جغرافیای جنگ فقط به دریا محدود نخواهد شد
ترافیک سنگین در برخی محور‌های شمالی کشور
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)