• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۵۱۲۹۰
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۲
علمی و فرهنگی » حج و زیارت
بمناسبت هفته حج

پیام نماینده ولی فقیه در امور حج به زائران سرزمین وحی

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت: برگزاری فریضه حج با حفظ دستوارت بهداشتی به گونه ای که سلامت زائران آسیب نبیند از تعطیل کردن آن بهتر بود.

پیام نماینده، ولی فقیه در امور حج به زائران سرزمین وحیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت‌الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت با انتشار پیامی بمناسبت هفته حج با اشاره به آثار شیوع ویروس کرونا درفعالیت‌های مختلف ، هفته حج را قرارگاهی برای هماهنگی و آمادگی بیشتر زائران و بهره مندی همگان ازعطر این فریضه الهی دانست.
وی با اشاره به اینکه هفته حج امسال درحالی انجام می‌شود که جهان از ویروس منحوس کرونا به تنگ آمده و فعالیت‌های مختلف جامعه را نیمه تعطیل کرده است، تصریح کرد: درچنین وضعی انجام این فریضه با حضور جمعی که سلامتی زائر آسیب نبیند و امکان رعایت شرائط حج گزاری را بر اساس پروتکل‌های هر دو کشور ممکن کند، از تعطیلی آن بهتر بود.

متن پیام سرپرست حجاج ایرانی به این شرح است:
((باسم رب البیت الحرام))
قال الله تعالی:
وَ أَذِّنْ‏ فِی‏ النَّاسِ‏ بِالْحَجِّ یَأْتُوکَ رِجالًا وَ عَلی‏ کُلِّ ضامِرٍ یَأْتِینَ مِنْ کُلِّ فَجٍّ عَمِیقٍ* الحج: ۲۷
در میان مردم به حج فراخوان تا، پیاده و سواره بر شتران لاغر از راه‌های دور به سوی توآیند.
در ماه‌های حج نسیم رحمانی دعوت الهی توسط خلیلش حضرت ابراهیم علیه السلام به مشام عارفان بالله می‌رسد و بندگان مخلص خداوند سرگشته حضور در این مهمانی شبانه روز در تلاش هستند. دعوت خداوند از مردم است تا در خانه‌ای که برای آنان و رشد معنویشان ایجاد شده حضور یابند.
إِنَّ أَوَّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِی بِبَکَّةَ مُبَارَکًا وَهُدًی لِلْعَالَمِینَ‏* آل عمران: ۹۶
نخستین خانه ‏ای که برای مردم [و نیایش خداوند]قرار داده شد، همان است که در سرزمین مکه است، که پربرکت و مایه هدایت جهانیان است.
امام راحل عظیم الشأن قدس سره می‌فرماید:
بیت‏ اللَّه الحرام اوّل بیتی است که برای ناس بنا شده، بیت همگانی است. هیچ شخصیتی و هیچ رژیمی و هیچ طایفه‏‌ای حق تقدّم در آن را ندارد. اهل بادیه و صحرانشینان و خانه به‏ دوشان با عاکفان کعبه و شهرنشینان و دولتمردان، در آن یکسانند. این بیت معظم برای ناس بنا شده و برای قیام ناس و نهضت همگانی و برای منافع مردمی و چه نفعی بالاتر و والاتر از آن که دست جباران جهان و ستمگران عالم از سلطه بر کشور‌های مظلوم کوتاه شود و مخازن عظیم کشور‌ها برای مردم خودِ آن کشور‌ها باشد! بیتی که برای قیام تأسیس شده است، آن هم قیام ناس و للناس، پس باید برای همین مقصد بزرگ در آن اجتماع نمود و منافع ناس را در همین مواقف شریف تأمین نمود و رمی شیاطین بزرگ و کوچک را در همین مواقف انجام داد. (از پیام امام خمینی قدس سره بمناسبت عید سعید قربان، ۷/ ۶/ ۱۳۶۳ هـ. ش)
این خانه برای هدفی والا که همانا اوج معرفت، بندگی و دلدادگی عباد با معبود خویش و توجه به جایگاه و ارتباط با سایر حاجیان است بنا شده.
مقام معظم رهبری (مد ظله) درباره این فریضه الهی می‌فرمایند:
فریضه‌ی حج، آنگاه که با معرفت و هوشیارانه به جای آورده شود، به مسلمان حج گزار و به امت بزرگ اسلامی فیض می‌بخشد، حاجی را به صفا و پاکی و معنویت سوق می‌دهد، و امت را به اِتّحاد و عِزّت و اِقتدار نزدیک می‌کند. گام اول برای حاجیان، خودسازی است. اِحرام و طواف و نماز، مَشْعَر و عرفات و مِنی، قربانی و رَمْی و حَلْقْ، همه و همه، مظاهر خشوع و فروتنی انسان در برابر خداوند و جایگاه ذکر و تَضَرُّع و تقُّرب به او است. این مناسک پرمعنی را نباید از سر غفلت گذرانید. مسافر دیار حج، در همه‌ی این مراسم باید خود را در محضر حق متعال بداند، خود را در انبوه متراکم جمع، با محبوب تنها ببیند، با او راز و نیاز کند، از او بخواهد و به او دل ببندد، شیطان و هوی را از دل خویش براند، و زنگار حِرص و حَسَد و جُبْنُ و شهوت را از خویش بِزُداید. خدا را بر هدایت و نعمتش سپاس گوید، دل را بر مجاهدت در راه خدا، رام کند، مهربانی به مؤمنان و بیزاری از معاندان و حق ستیزان را در دل بپروراند، عزم خویش را بر اِصلاح خود و اِصلاح دنیای پیرامون خود استوار سازد، و با خدای خود بر آبادی دنیا و آخرت، پیمان بندد.
حج در عین حال، یک حرکت دستجمعی است. دعوت الهی به حج برای آن است که مؤمنان خود را در کنار یکدیگر ببینند و نُمادی از وحدت پیکره‌ی مسلمین را به چشم خود بنگرند. حج برای تقرب دستجمعی به خدا و بَرائت دستجمعی از شیاطین اِنْس و جِن است. تمرین اتحاد و پیوستگیِ امت اسلامی است؛ و امت اسلامی هرگز مانند امروز به این برادری بایکدیگر و برائت عَلَنی از مُشْرِکین و مستکبرین، نیاز نداشته است. (پیام ۲۹ دیماه ۱۳۸۳)
هفته حج که قرارگاهی برای هماهنگی و آمادگی بیشتر زائران و بهرمندی همگان از عطر این فریضه الهی است امسال در حالی انجام می‌شود که جهان از ویروس منحوس کرونا به تنگ آمده و فعالیت‌های مختلف جامعه را نیمه تعطیل نموده است و بر انجام این فریضه نیز اثر گذاشته است به گونه‌ای که برخی از کشور‌های بزرگ و با فاصله زیاد با سرزمین وحی از حضور در موسم و برگزاری حج ۱۴۴۱ انصراف دادند.
بدیهی است در چنین وضعی انجام این فریضه با حضور جمعی که سلامتی زائر آسیب نبیند و امکان رعایت شرائط حج گزاری را بر اساس شیوه نامه‌های بهداشتی هر دو کشور ممکن کند، از تعطیلی آن بهتر بود.
بجاست در هر صورت از تمام وزارتخانه‌ها، نهاد‌ها و مؤسسات و شخصیت‌های حقیقی که در مقدمات برگزاری حج تلاش نمودند عرض سپاس و امتنان خویش را اعلام دارم.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت
سیدعبدالفتاح نواب
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تجلیل از بانوان ورزشکار نمونه و مدال آور در هشترود
پیام تسلیت رئیس سازمان امداد و نجات هلال‌احمر در پی درگذشت نجاتگر جوان
دستگاه قضایی حافظ امنیت حقوقی تجار ایران و ازبکستان 
محیط بانان، ناجیان حیات وحش در سپیدی برف
مدارس بوانات فردا مجازی شد
یکی از کم‌سابقه‌ترین بارش‌ها را در استان کرمان تجربه می‌کنیم
شب یلدا را به شب احیای آداب و رسوم کهن تبدیل و از اسراف و تجملات دوری کنیم
افتتاح زمین ورزشی خیرساز شهید نعیمی لوشان
برگزاری ده نمایشگاه استانی کتاب تا پایان سال
مدارس سپیدان فردا با یک ساعت تأخیر آغاز می‌شود
آغاز فرایند انتخابات شوراهای اسلامی شهرها در استان اردبیل
برگزاری سی‌ و دومین مرحله مسابقات قرآنی بسیج استان قم
سلاطین مناطق صعب‎ العبور در یک قاب 
صعود مقتدرانه میلان مهاباد به فینال مسابقات فوتبال زیر ۱۸ سال استان
صدرنشینی هندبالیست‌های سپاهان در لیگ آیندگان
برتری پرسپولیس در دیداری تدارکاتی
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها به دلیل شیوع آنفلوآنزا و شرایط جوی
مسدودی جاده مهریز – تنگ چنار (مسیر شیرازی)
یلدا زیر سایه گرانی؛ دست کوتاه مردم در شبی بلند
بررسی مشکلات روستاهای سرحدات شهرستان میامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
اوج فعالیت سامانه سردبارشی از امشب در سراسر استان
باز شدن دریچه تخلیه رسوب سد استقلال میناب
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
هوای سرد در تهران ماندگار است
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
کشتی فرنگی قهرمانی کشور؛ نفرات برتر ۵ وزن نخست مشخص شدند
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
میران بارش‌ها در چهارمحال و بختیاری
اعطای درجه سپهبدی شهید باقری به خانواده ایشان
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۶ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
مجازی شدن مدارس هشت شهرستان خوزستان در ۲۶ آذر  (۱ نظر)
انحراف اتوبوس در محور رفسنجان–کرمان ۱۵ مصدوم برجا گذاشت  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)