• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۵۱۵۲۶
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۸
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
یافته های پژوهشگران؛

ناآگاهی والدین از اهمیت دندان های شیری کودکان

نتایج پژوهش محققان کشور نشان می‌دهد که میزان آگاهی والدین از اهمیت حفظ دندان‌های شیری فرزندان زیاد نیست.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، دندان‌های شیری از شش‌ماهگی شروع به رویش می‌کنند و دندان‌های آسیاب دائمی نیز از شش‌سالگی رویش می‌یابند. بااین‌حال دندان‌های آسیاب شیری تا سن ۱۱-۱۲ سالگی در دهان کودک باقی می‌مانند و در جویدن و حفظ فضای دندان‌های دائمی جایگزینشان نقش مهمی دارند. متأسفانه بسیاری از کودکان جامعه ما به پوسیدگی دندانی مبتلا می‌شوند. همچنین بر اساس مطالعات انجام‌شده شیوع پوسیدگی دندان‌های شیری و دائمی در کودکان ایرانی حدود ۶۳ و ۷۹ درصد گزارش شده است.

طبق نظر متخصصان، کودکان دچار پوسیدگی‌های دندانی، کیفیت زندگی پایین‌تری از کودکان هم سن خود با دندان‌های سالم دارند و همچنین دچار عفونت و درد که منجر به بروز اشکال در خوردن و خوابیدن می‌شود، هستند. کمبود آگاهی والدین از اهمیت دندان‌های شیری، ترس والدین و باورهای غلط جامعه در خصوص درمان دندان‌های شیری ازجمله موانع درمان زودهنگام و پیشگیرانه پوسیدگی دندان در کودکان هستند که منجر به غیر قابل درمان شدن برخی دندان‌های شیری و کشیده شدن و مشکلات متعاقب آن می‌شود و به همین دلیل لازم است در این خصوص تلاش‌هایی صورت گیرد.

محققان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، مطالعه‌ای را انجام داده‌اند که در آن میزان آگاهی و عملکرد والدین کودکان سه تا ۹ساله از اهمیت حفظ دندان‌های شیری کودکان مورد ارزیابی واقع شده است.

در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، ۱۷۶ نفر از والدین مراجعه‌کننده به بخش کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز مشارکت داشتند و به کمک پرسشنامه خاص تهیه‌شده توسط پژوهشگران، اطلاعات مورد نیاز را ارائه دادند. این اطلاعات سپس با استفاده از روش‌های آماری و به کمک کامپیوتر، مورد تجزیه‌وتحلیل واقع شدند.

نتایج این مطالعه وضعیت متوسطی را در آگاهی و عملکرد والدین برای حفظ دندان‌های شیری فرزندانشان نشان داد. این درحالی است که با توجه به نقش دندان‌های شیری در سلامت کودکان و مسئولیت والدین در پیشگیری و درمان کودکان، بالا بردن سطح آگاهی و به دنبال آن بهبود عملکرد آنان در خصوص اهمیت دندان‌های شیری ضرورت دارد.

خانم شیرین طراوتی، متخصص دندانپزشکی کودکان و استادیار بخش دندانپزشکی کودکان دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز و همکارش در این رابطه می‌گویند: «در تحقیق ما، میانگین آگاهی والدین ۵۷ از ۷۵ بود و میانگین عملکرد آن‌ها نیز ۹ از ۱۲ ارزیابی شد. همچنین بررسی‌ها نشان داد که در این خصوص بین سن و جنس والدین با آگاهی و عملکردشان، ارتباطی دیده نمی‌شود».

به گفته آن‌ها: «بر اساس این یافته‌ها، والدینی که دارای سابقه مراجعه به دندان‌پزشک، تعداد فرزندان کمتر، تحصیلات بالاتر و درآمد بیشتر بودند، هم آگاهی بیشتر و هم عملکرد بهتری در خصوص دندان‌های شیری فرزندانشان داشتند. ضمناً، با افزایش میزان آگاهی والدین، عملکرد آن‌ها نیز بهبود می‌یافت».

این یافته‌های علمی پژوهشی که در نشریه‌ای موسوم به «مجله دندانپزشکی» متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران منتشر شده‌اند، از اهمیت بالای آگاه کردن والدین نسبت به حفظ دندان‌های شیری فرزندان خبر می‌دهند و لازم است متولیان امر در این رابطه، اقدامات آموزشی مناسبی انجام دهند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش ورزشکار چهارمحال و بختیاری در مسابقات بوکس آزاد بین المللی
اولین کمیسیون مشترک کنسولی ایران و لهستان برگزار شد
پایان زمین‌خواری با سامانه هوشمند مدیریت زمین
حماسه حضور در زنجان
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
پلتفرم‌های دیجیتال ناجی امنیت غذایی
راهپیمایی ۱۳ آبان زنجانی ها در قاب تصویر
دارایی‌های فراموش شده دولت، امید‌های نیمه تمام
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه در لرستان در پی شهادت جانباز، مرادعلی صدیق
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
از چالش‌های صادرات تا حلقه مفقوده در سرنوشت ارز‌های صادراتی
طلب باران از ایزد منان
امضای میثاق‌نامه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و تولید انرژی برق در قم
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست
قریاد انزجار دانش آموزان از استکبار جهانی در مقابل لانه جاسوسی
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های ۶ شهرستان خوزستان در ۱۴ آبان
قم عزادار سالروز شهادت بانوی دوعالم
بارش استعداد و خلاقیت دانش‌آموزان گیلانی در جشنواره باران
خبر‌هایی از برنامه ریزی آیین پاسداشت هزاره مناره جامع سمنان
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در روستای قوپی باباعلی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)