• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۵۲۳۵۲
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۳
خراسان رضوی » اقتصادی

کمک به زعفران‌کاران هدف اصلی خرید حمایتی است

حمایت از زعفران‌کاران، جلوگیری از افت قیمت، تنظیم بازار و کوتاهی دست دلالها هدف اصلی خرید حمایتی زعفران است.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مرکز خراسان رضوی، عضو هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در نشست شورای تعاونی کمک به زعفران‌کاران هدف اصلی خرید حمایتی استروستایی استان خراسان رضوی گفت: شرایط اقتصادی و فشار موجود ناشی از شیوع کرونا و مشکلات و توقف ایجاد شده در صادرات زعفران مهمترین دلایل تاخیر در پرداخت مبالغ باقیمانده مطالبات زعفران‌کارانی است که محصول خود را به این  سازمان تحویل داده‌اند.
 
عباس علی‌آبادی ادامه داد: تا کنون با بیش از پنج هزار نفر از  ۹ هزار و ۵۰۲ کشاورز خراسان رضوی که محصول خود را تحویل داده‌اند به صورت ۱۰۰ درصد تصفیه حساب شده و باقیمانده کشاورزان هم معادل ۷۲ درصد مطالبات خود را دریافت کرده‌اند.
 
عضو هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: باقی مطالبات نیز طی هفته‌های آینده و با مساعدت سازمان برنامه و بودجه تامین اعتبار و پرداخت می‌شود.
 
علی آبادی افزود: راه افتادن دوباره صادرات این محصول و نیز خرید محصول در بورس از دیگر شیوه‌ها و راهکارهای پرداخت باقیمانده مطالبات زعفران‌کاران است.
 
وی ادامه داد: کشاورزان آزاد هستند که محصول خود را به هر فردی که بخواهند بفروشند اما زمانی که واسطه‌ها با تداخلاتی که انجام می‌دهند اقدام به کاهش قیمت می‌کنند فضا و قیمت به ضرر کشاورز و تولیدکننده می‌شود و خرید محصول با قیمت بالا از سوی سازمان تعاون روستایی موجب افزایش قیمت خرید در بازار هم می‌شود.
 
عضو هیات مدیره سازمان تعاون روستایی ایران گفت: تحمل این همه فشار و سختی در حالی صورت میگیرد که اگر امروز زعفران در بازار فروخته شود به راحتی میتوان باقی مطالبات زعفرانکاران را پرداخت کرد اما این امر به قیمت زعفران امسال لطمات جبران ناپذیری وارد می‌کند.
 
پارسال ۹ هزار و ۵۰۲ کشاورز در استان خراسان رضوی بیش از ۶۸ تن و ۸۲۵ کیلوگرم زعفران تولیدی خود را در قالب طرح خرید حمایتی زعفران به سازمان تعاون روستایی این استان تحویل دادند.
 
کار خرید حمایتی زعفران از کشاورزان خراسان رضوی با برپایی ۱۸ مرکز خرید در ۱۷ شهرستان این استان انجام شد و محصول زعفران‌کاران خراسان رضوی در قالب "طرح خرید حمایتی زعفران" در چهار نوع شامل "زعفران نگین، محصول شبه‌نگین، زعفران پوشال درجه یک و محصول پوشال معمولی" سطح‌بندی شده بود. 
 
بر اساس این سطح‌بندی، هر کیلوگرم محصول "زعفران نگین" به قیمت ۱۰۵ میلیون ریال، "شبه‌نگین" ۹۵ میلیون ریال، "پوشال درجه یک" ۹۰ میلیون ریال و زعفران "پوشال معمولی" ۸۲ میلیون ریال از کشاورزان خریداری شده است.
 
پارسال ۹۰ هزار هکتار از مزارع خراسان رضوی به کشت زعفران اختصاص یافته بود که حجم محصول برداشت شده از این سطح معادل ۳۲۰ تن اعلام شده است.
 
ظرف سالهای اخیر به طور متوسط سالانه پنج هزار هکتار به سطح زیر کشت زعفران در استان خراسان رضوی افزوده شده است.
 
سالانه ۲۰۰ تن محصول از ۸۴ هزار هکتار مزارع زعفران ایران برداشت می‌شود که ۷۸ درصد از این میزان، تولید زعفران محصول مزارع خراسان رضوی است. بیشترین زعفران جهان با سه هزار سال سابقه در شهرستانهای تربت‌حیدریه، گناباد، زاوه، کاشمر، رشتخوار و مه‌ولات واقع در جنوب استان خراسان رضوی تولید می‌شود. 
 
بازده تولید در واحد هکتار در مزارع زعفران خراسان رضوی به طور متوسط چهار تا پنج کیلوگرم است و  تقریبا همه شهرستانهای خراسان رضوی بین ۱۰ هزار تا ۳۰ هزار هکتار مزرعه زیرکشت زعفران دارند.
 
۱۳۸ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی این استان در حوزه کشت و تولید زعفران فعالیت دارند. همچنین ۸۰۰ هزار نفر در خراسان رضوی به طور مستقیم درگیر امور مربوط به کشت، تولید و برداشت زعفران هستند.
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گازرسانی به ۶۷ واحد صنعتی و تولیدی گیلان همزمان با دهه فجر ۱۴۰۴
هوای بارانی تهران
لذت لبخند در بلده
افزایش ۸ درصدی شمار مشترکان خوش‌مصرف‌ آب در تهران
تجدید میثاق کارکنان دانشگاه جامع علمی کاربردی با آرمان‌های امام خمینی (ره)
اعزام نخستین گروه راهیان نور دانشجویان مازندران 
بازنگری در شیوه انتقال ارزش‌ها به نسل جدید، امری ضروری است
المپیاد ورزشی مدارس سما
بزرگداشت استاد برجسته مصری
جام پنجم به پیکان بندر دیر رسید
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
اعزام کاروان راهیان نور ملکان به مناطق عملیاتی جنوب کشور
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود
راه اندازی نخستین مرکز جامع حمایت از اوتیسم در لرستان
عرضه ۲۰ درصد سهام بورس بین الملل از طریق پذیره‌نویسی به مردم
انتشار کتاب «ایرانیوم» در ارومیه
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد
ستاد بررسی حوادث دی به دستور رئیس‌جمهور تشکیل شد
ایران، قهرمان کشتی فرنگی رده بندی اتحادیه جهانی
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۰ بهمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
جشنواره فیلم فجر یک رویداد ملی و متعلق به همه اهالی سینماست
اعلام میزان بارش ها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)