• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۵۷۷۴۵
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۹
بین الملل » غرب آسیا
ادامه هشدار محافل عربی و عراقی به سعودی ها؛

به آیت الله سیستانی توهین نکنید

واکنش‌ها و ابراز انزجار شخصیت‌ها و گروه‌های عراقی و عربی از رسانه‌های سعودی به علت اهانت به آیت الله سیستانی از مراجع عظام تقلید شیعیان همچنان ادامه دارد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، شبکه تلویزیونی العالم روز یکشنبه گزارش داد که روزنامه الشرق الاوسط به تلاشی جدید برای تعدی به نماد‌های عراق و امت اسلامی دست زد و کاریکاتوری توهین آمیز علیه مرجعیت دینی در عراق منتشر کرد، اما با موج شدید ابراز انزجار‌ها و محکومیت‌ها روبرو شد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
هیئت علمای بیروت، اقدام توهین آمیز سعودی را محکوم و تأکید کرد که توهین به نماد‌های دینی و مقدسات بخشی از آزادی بیان نیست.
این هیئت افزود آنچه روزنامه الشرق الاوسط منتشر کرد بیان کننده موضع مسئولان سعودی و حامیان آن است که همواره دست به تعرض به شان دیگران و تشویق به فتنه فرقه‌ای و حمایت از تروریسم می‌کرده اند.
شیخ عبدالامیر قبلان، رئیس شورای عالی اسلامی شیعی در لبنان نیز اقدام این روزنامه را به شدت محکوم و اشاره کرد این اقدام، با آزادی بیان رسانه‌ها تناقض دارد و فاقد واقعگرایی و واقعیت است.
از طرف دیگر جنبش حزب الله لبنان نیز انزجار شدید خود را از تعدی به مرجعیت عالیقدر دینی و جایگاه بزرگ آن در دل مسلمانان ابراز و ملت عراق را به وحدت بیشتر و آگاهی و همبستگی و کار برای محقق ساختن اهداف خود در آزادی و استقلال واقعی دعوت کرد.
ائتلاف جوانان ۱۴ فوریه بحرین نیز اعلام کرد کاریکاتور توهین آمیز، چیزی جز ابراز آشکارا و صریح کینه و تنفر موجود در فکر و ذهن حاکمان مکتب وهابیت و صهیونیسم در ریاض نیست.
ائتلاف جوانان ۱۴ فوریه همچنین تأکید کرد این اقدام همانند همه طرح و نقشه‌های گذشته ناکام خواهد ماند.
عبدالوهاب جابر جمال، فعال کویتی نیز در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت که توهین به سید سیستانی مرجع عالیقدر دینی، یا هر مرجع دیگری، توهین به همه شیعیان در جهان است.
وی همچنین افزود این چنین توهینی، اقدام غیر قابل تصوری نبود، به ویژه پس از آنکه سید سیستانی، با فتوای خود که داعش را از بین برد و پروژه تکفیری آن را ریشه کن کرد، همه طرح و نقشه‌های آمریکا و دنباله روهایش را در عراق ناکام گذاشت.
واکنش‌های سیاسی و مردمی عراقی نیز به اقدام توهین آمیز روزنامه سعودی ادامه یافت.
ائتلاف سائرون، این اقدام توهین آمیز را تعدی آشکار به نماد‌های مهم دینی و رفتاری غیر قابل قبول برشمرد.
این ائتلاف از روزنامه الشرق الاوسط خواست عذرخواهی خود را در این زمینه اعلام کند و در برخورد با مسائل عراق و نماد‌های ملی و دینی آن، حرفه ای‌تر عمل کند.
هتک حرمت به آیت‌الله سیستانی درحالی صورت می‌گیرد که پیروزی بر گروه تروریستی داعش به برکت فتوای جهاد کفایی بود که ایشان صادر و تمام ملت عراق از آن تبعیت کرده و با وحدت پیروزی بزرگی برای عراق، منطقه و همه جهان تحقق بخشیدند.
 
مردم و مسئولان بازخواست روزنامه سعودی توهین کننده به مرجعیت را خواستار شدند
محافل مردمی، سیاسی و فرهنگی شهر نجف اشرف، اقدام رسانه سعودی در انتشار کاریکاتوری توهین آمیز علیه آیت الله سیستانی را محکوم کردند و اقامه شکایت از مدیریت روزنامه سعودی الشرق الاوسط و حامیان آن را خواستار شدند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، پس از اقدام توهین آمیز روزنامه سعودی علیه بزرگترین مرجع شیعیان عراق آیت الله العظمی سید علی سیستانی، شمار زیادی از استان‌های این کشور شاهد خشم و غضب گسترده‌ای بوده است.
محافل سیاسی، اجتماعی و دینی شهر نجف انتشار این کاریکاتور توهین آمیز را محکوم کردند.
سید طلال الحکیم، از اساتید حوزه عملیه نجف اشرف در این باره به العالم گفت: «هر از گاهی دست به چنین بی احترامی‌هایی به مرجعیت عالیقدر و در راس آن‌ها سید سیستانی می‌زنند. آن‌ها به جای آنکه به سید سیستانی بی احترامی کنند، باید از ایشان به خاطر فتوایش که مانع خونریزهیا زیادی شد و ناموس وطن و کشور را در برابر حمله وحشیانه داعش حفظ کرد، تشکر کنند».
این در حالی است که مردم شهر نجف از دولت عراق خواستند موضع رسمی خود را در این باره اعلام و بی احترامی‌ها و اقدامات توهین آمیز عربستان را علیه عراق و نماد‌های دینی آن متوقف کند.
کرار محمد از فعالان و نویسندگان شهر نجف گفت: «وقتی این چنین روزنامه‌ای نه برای اولین بار، بلکه برای چندمین بار به مذهب شیعه و نماد‌های دینی توهین می‌کند، در اینجا باید موضعی قاطع در برابر آن و هر کس که می‌می خواهد توهین کند، اتخاذ کنیم. همچنین اتحادیه وکلا نیز باید با اتخاذ تدابیر لازم، جلوی اینگونه رفتار‌ها را بگیرند».
محمد الخزاعی، روزنامه نگار عراقی نیز گفت: «این یک توهین و بی احترامی بزرگ بود که روزنامه الشرق الاوسط سعودی به آن دست زد. البته این اولین بار نیست و بار‌ها تکرار شده است، از این رو باید واکنش مناسبی به این اقدامات صورت گیرد، بویژه آنکه این بار به صورت مستقیم به یکی از نماد‌های اسلامی که به اعتدال شناخته شده است و نقش بزرگی در دفع فتنه فرقه‌ای بین مسلمانان داشت، توهین شد. در مقابل، این روزنامه به جای آنکه نقشی در وحدت مسلمانان ایفا کند، شاهد آن هستیم که امروز دست به چنین اقدام وقیحانه‌ای می‌زند».
از طرف دیگر رهبران سیاسی، عشایری و دینی نیز توهین به مرجعیت را محکوم و اقدام سعودی را زشت و ناپسند توصیف کردند. آن‌ها همچنین خواستار واکنشی مقتدرانه در بالاترین سطح سیاسی و دیپلماتیک شدند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در ۲۲ آذر
رقابت بانوان تنیسور در جام حذفی تنیس
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
۶۰ هزار نفر در صف ثبت قرارداد‌های ملکی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های میلاد حضرت فاطمه(س)و هفته مادر در استان سمنان
ارزیابی ۵۳ اثر هنری البرز در داوری مهر اصالت ملی
ورزشی‌های بیست ویکم آذر ماه در استان سمنان
مرگ پنج نوجوان هرمزگانی در تصادف موتورسیکلت‌ها
غیر حضوری شدن برخی مدارس سمنان
اجرای طرح مهر ماندگار در سراب
برگزاری اجلاسیه ده روزه کنگره شهدای البرز
شهرداری‌ها نقش محوری در توسعه متوازن شهر دارند
آغاز اجرای طرح سه نرخی شدن بنزین در جایگاه‌های سوخت مهاباد تا ساعاتی دیگر
مجروح شدن فرمانده انتظامی مشهد و یک مامورپلیس، حین انجام وظیفه
گزیده خطبه های نماز جمعه شهر یاسوج
اهدای ۳۰ سری جهیزیه به نوعروسان نیازمند بنابی 
هشدار پلیس؛ با احتیاط برانید
آغاز به کار بازار میوه توسط شهرداری میانه
هوا در اصفهان سردتر می‌شود
بازگشایی محور راهبردی در قلب بافت فرسوده شهرضا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
لیگ برتر کشتی آزاد؛ صعود بانک شهر به مرحله نهایی
توقیف نفتکش ونزوئلایی ضد قوانین دریانوردی آزاد است
دستور عارف برای رسیدگی فوری به مصدومان سانحه اتوبوس در استان فارس
مشق مادر، روایت شیرین از یک کلاس درس
بانوان ایرانی در دفاع مقدس ۱۲ روزه، پشتیبان رزمندگان شدند
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۱ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)