• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۵۸۶۹۷
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۳
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی
خانم دکتر غدیر جمال

ایجاد اعتماد به نفس در جوانان و زنان با انقلاب اسلامی

عضو اتحادیه جهانی زنان مسلمان درهمایش بین‌المللی جایگاه زن در تمدن ایران و اسلام گفت:به برکت انقلاب اسلامی، اعتماد به نفس جوانان و زنان برآورده شده است.

ایجاد اعتماد به نفس در جوانان و زنان با انقلاب اسلامیبه گزارش خبرنگار حوزه شورا‌های عالی و عمومی گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ خانم دکتر غدیر جمال، عضو اتحادیه جهانی زنان مسلمان و عضو کمیته علمی همایش بین‌المللی «جایگاه زن در تمدن ایران و اسلام»، درباره ایجاد مسؤولیت برای زن در جامعه و خانواده گفت: در طول تاریخ، زن در تمدن‌های مختلف باستانی دچار بی‌توجهی و بی‌عدالتی بزرگی شده است. به برکت انقلاب اسلامی، اعتماد به نفس جوانان و زنان برآورده شده است. انقلاب اسلامی ایجاد شده است تا اسلام واقعی آشکار شود.
رئیس اتحادیه جهانی زنان مسلمان با بیان اینکه چالش‌های مربوط به زنان، میان جوامع و فرهنگ‌های مختلف در جوامع اسلامی و جهان (به‌ویژه در شبه‌جزیره عربستان قبل و بعد از استعمار انگلیس)، متفاوت است؛ افزود: راه‌حل‌های احتمالی برای این بد رفتاری در ساختار اجتماعی از گذشته تاکنون بر وضعیت زنان رواج داشته و تأثیرگذار بوده است. پس از اسلام، در دوره امپراتوری بنی‌اُمیه تا عصر امپراتوری عثمانی، قوانین گمراه کننده بزرگی صورت می‌گیرد که مستقیماً به قوانین جاری آن‌ها مبدل می‌شود و به دور از آموزه‌های اسلام شریف در رابطه با زن بکار گرفته می‌شود. بی‌عدالتی و قوانین اجتماعی و اقتصادی که توسط استعمار انگلیس در جهان اسلام به اوج خود رسیده و رشد می‌کند و در چندین کشور مسلمان، به ویژه در موقعیتی که زن مسلمان در جامعه ظاهر می‌شود، تنظیم و اجرا می‌شود. آن‌ها بیشترین تلاش را در کشور خودشان داشتند تا در آنجا تخریب حرمت زندگی اجتماعی با فساد زن و از بین بردن ارزش‌های دینی متمرکز شود. روند وحشیانه و شدیداً خشونت‌آمیز بریتانیا، زن بی‌ارزش و بی‌اراده‌ای را به وجود آورد. در مقابل، زنان عامی امپریالیست مورد توجه قرار می‌گیرند و در محیط خانه با خیال راحت تحت کنترل مردان به عنوان همسران و دخترانشان قرار می‌گیرند.
جان و تن زنان از مدت‌ها پیش یکی از میدان‌های مهم جنگی بوده است که غرب برای در اختیار گرفتن آن از ادعای تمدن برتر استفاده می‌کند؛ و درعین حال کسانی را که تمایل به تمکین دارند به طرز وحشیانه در خود فرو می‌برند.
مرد سفیدپوست منجی زن گندم گونی بود که به موجب میل به سلطه آن مرد، در حقیقت بردۀ امپراتور بود و این وظیفه و فضیلتی برای این امپراتوری‌ها بود. استفاده از مداخلات مربوط به حقوق زنان به طور منظم و مکرر در هر شغلی در غرب در طول تاریخ زنان به عنوان روشی برای توجیه مداخلات نظامی مورد استفاده قرار می‌گرفت
که نمونه‌های بسیاری از آن وجود دارد. یکی از موارد اخیر نامه غیررسمی سازمان سیا (سی. آی. ای) بود که توسط «ویکیلیکس» آشکار شد و به دولت‌های اروپایی توصیه می‌کند که چگونه رنج زن افغان می‌تواند باعث حمایت گسترده مردم از اشغال در افغانستان شود. ابتکاری که فرصت رسانه‌ای را برای زنان افغان ایجاد می‌کند و داستان‌های آن‌ها را با زن اروپایی به اشتراک می‌گذارد و می‌تواند به غلبه بر پیش‌بینی‌های مشکوک در غرب و اروپا کمک کند. در حقیقت، این وضعیت ناگوار درواقع برای ادعای تمدن و برتری است و به این معنی که در غرب آزادی و حقوق بشر به طور انحصاری مورد استفاده قرار می‌گیرد که اگر ضرورتاً با زور تحمیل شود برای آزاد شدن است، در حالی که واقعیت اعمال نیرویی برای برده‌داری است. این یک تضاد مشهود است. این ادعا برای خدمت به زن مسلمان در حقیقت روش حاکم کردن آن‌ها به عنوان برده بر اساس آنچه که ادعا می‌شود تمدن غربی است و در آنجا عدالت وجود ندارد و این چیزی است که تا امروز در کشور‌های غربی در رابطه با زن دیده می‌شود.
از طرف دیگر، در طول اسلام و در دوره اسلامی، دین اسلام به زنان این حق را داد که انسان باشند، عدالت بخواهند و مانع از بی‌عدالتی در رابطه با خودشان شوند. آن‌ها ثابت می‌کنند که با مردان برابر هستند. همه مشکلات و چالش‌هایی که وضعیت زنان با آن روبروست، در دین اسلام یافت نمی‌شود، یعنی روش دین شریف اسلام برای مشارکت در جامعه عدالت است.
وی در خصوص چگونگی اعطای جایگاه آزاد به زن توسط اسلام و زنده نگاه‌داشتن زن چنین بیان داشت: به گفته امام خمینی (ره)، زنان مربی بزرگ جامعه هستند. مردان توسط زنان پرورش یافته اند. خوشبختی و بدبختی یک کشور به زنان بستگی دارد. امام خمینی (ره) معتقد بود که در دوره رژیم شاه، زن نسبت به آنچه در طول سه دوره اسلامی انجام داد، عذاب شدیدتری را متحمل شده است. در هر دو دوره زنان رنج می‌کشیدند و این اسلام بود که آن‌ها را نجات داد. امام خمینی دیدگاه فعلی و تبلیغات منفی مبنی بر اینکه اسلام زنان را منزوی می‌کند، رد کرد. این رویکرد جدید به زنان آن‌ها را ترغیب می‌کند تا نقاط قوت خود را بازیابی کنند.
بنابر نظر بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران در مورد حقوق بشر؛ هیچ تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد. زنان مانند مردان حق تعیین سرنوشت خود را دارند و در انتخاب کردن، تفکر، آموزش و هر نوع فعالیت اقتصادی و اجتماعی آزاد هستند. امام خمینی (ره) مرتباً زنان را به شرکت در انتخابات ترغیب می‌کند و به بیان خود اظهار داشتند؛ آنچه که من لزوماً احساس به متذکر شدن آن می‌کنم، مشارکت زنان شجاع انقلابی است و یادآور می‌شوم که زنان در کنار مردان حضور دارند و حتی بیش از مردان جایگاه حیاتی در انقلاب اسلامی دارند و آن‌ها باید توجه داشته باشند که امروز در رأی دادن به جمهوری اسلامی، نقش خودشان را در ساخت کشور و اسلام ایفا می‌کنند.
امام خمینی (ره) با تأکید بر کیفیت حقوق زن و مرد، بر آزادی قانونی زن در همه ابعاد اجتماعی و در همه عرصه‌ها تأکید کرده است. ایشان در وصیت‌نامه خود به زنان پرداخت و از آن‌ها خواسته که در عرصه‌های فرهنگی، اقتصادی و همچنین نظامی شرکت کنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی، مشارکت و حضور زنان در عرصه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی را برای تحقق اهداف مقدس اسلام و قرآن، بسیار ضروری و مهم دانسته و به نقل از ایشان؛ اسلام آرزو می‌کند زن به بالاترین سطح رشد ذهنی، سیاسی و علمی برسد. وی همچنین اظهار داشته که ما بر اساس آموزش عالی اسلام بر این باوریم که در هر جامعه بشری زن موظف است تمام تلاش خود را برای رشد اجتماعی و سیاسی انجام دهد و آن‌ها باید مسئولیت‌ها را بپذیرند و خود را برای داشتن فرصت‌های لازم آماده کنند. به طور کلی، از سخنان امام خمینی (ره) می‌توان دریافت که وی تحصیلات زن، مشارکت در امور سیاسی، مشاغل و فعالیت‌های اقتصادی را کاملاً قانونی دانسته است و مطابق با تأکید و ادعای اسلام باید این حق به زن داده شود.
وی تصریح کرد: در طول انقلاب اسلامی، زنان ایرانی و مسلمان در همه عرصه‌های اجتماعی و سیاسی شرکت می‌کنند. آن‌ها ثابت کرده‌اند که ضمن عفت بی‌حد و حصر، می‌توانند در تاریخ جهان و تاریخ اسلام تغییر ایجاد نمایند. نهضت اسلامی به برکت اسلام تغییر بسیار زیادی را در روح و روان زن و مرد در جامعه ایجاد کرده است. زنان متعهد ایرانی، کشور را از آشفتگی حکومت امپراتوری یا حکومت امپریالیستی آزاد کردند. ما زنان مسلمان به آن‌ها برای قیام و تلاش در تحقق اهداف اسلام مدیون هستیم. به یاد بیاورید که چگونه این تحولات رخ داد هنگامی‌که زن وارد عرصه می‌شود، زنانی که نوزادان خود را در آغوش دارند، زنان پیر و جوان به پشت بام‌ها رفتند و فریاد الله اکبر سر دادند. به یاد داشته باشید که چگونه یک زن در میان آن همه شلوغی، با کسانی که هیچ ترسی از خدا نداشتند و به دنبال خرد کردن آن‌ها با تانک‌ها بودند، روبرو شد. این زمانی رخ می‌دهد که خداوند یاور آن‌ها باشد. این روحیه فقط توسط روح زن اسلامی تحقق می‌یابد، زیرا این اعمال برای خدا بوده و دست خداوند در آن نقش دارد. اگر اکنون در مورد زنان فکر کنیم، متوجه خواهیم شد که زنان در کجا قرارگرفته اند. زنان اسلامی به ویژه زن ایرانی مذهبی‌تر شده است. آیا زن ایرانی کاملاً کنار گذاشته شده است یا آن‌ها در حال توسعه پروژه‌ها، شانه به شانه با مردان هستند؟ این همان چیزی است که اسلام برای آن‌ها محقق کرده است. این واقعاً با تغییراتی که در سایر کشور‌های اسلامی اتفاق افتاده است و در آنجا اسلام واقعی برای آشکار شدن وجود ندارد، متناقض است. جایگاه‌هایی که زنان در آن قرار دارند با پیروزی انقلاب اسلامی برقرار است. خانم‌ها ثابت کرده‌اند که در این جنبش پیشرو هستند. آن‌ها ثابت کرده‌اند که رهبری و خط مقدم جامعه توسط زن محقق می‌شود. تمام مردان و زنان جهان از زنان ایران درس گرفتند، زیرا این زنان پیشگام جنبش اسلامی در جهان هستند. آن‌ها سهم زیادی در نهضت اسلامی دارند. آینده اسلام به حمایت آن‌ها بستگی دارد. اگر رهبر وجود نداشته باشد و زن نباشد بیشترین بخش از رشد انقلاب اسلامی حاصل نمی‌شود؛ بنابراین ما می‌توانیم زن را در کنار رهبری قرار دهیم، چرا که آن‌ها می‌توانند برای رهبری تأثیرگذار باشند. می‌خواهم از همه زنان انقلاب اسلامی تشکر کنم. از همه زنان بخشنده، زنانی که جان خود را فدا کردند، زنانی که سلامتی خود را از دست داده اند، زنانی که تمام توان خود را برای داشتن این پیروزی بکار بستند. از خداوند سبحان بهترین جایگاه را برای تمام این زنان در بهشت مسألت دارم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
یک فوتی و ۲ مصدوم در پی واژگونی خودرو در محور مرند - صوفیان
اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در کیش
ادامه بارش ها و وزش باد در سمنان
دریادار ایرانی: می‌ترسیم آمریکایی‌ها از سلاح جدیدمان سکته کنند
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
اهدای جهیزیه به پنج زوج کم برخوردار در ورامین
وقوع سیلاب در محور کرج کندوان
رزمایش باشکوه جان ‌فدا برای ایران امام رضایی در کیش
شهادت جانباز ۷۰ درصد بروجردی «حاج احمد گودرزی»
خیزش گرد و خاک؛هوای اصفهان ۲ درجه گرمتر می‌شود
خانواده شهدای جنگ تحمیلی میزبان پرچم حرم رضوی
آغاز ساماندهی محله‌های پیرامونی حرم رضوی
هشدار سازمان ملل درباره وضع «شکننده» در جنوب لبنان
بیان دیدگاه‌های مردم چهارمحال و بختیاری در پیام همدلی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۵
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
طرح رژیم صهیونیستی برای گسترش شهرک‌سازی در جولان اشغالی
ادامه خدمت‌رسانی ایستگاه‌های صلواتی حج و زیارت در میلاد امام هشتم
پنجاه و نهمین قرار شبانه مردم استان تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
بسته شدن تنگه هرمز، و زمین گیر شدن دوباره شرکت هوایی اسپیریت
حادثه میناب جنایتی ماندگار در تاریخ است
ارائه قریب‌الوقوع اصلاح قانون حمل سلاح برای حمایت از محیط‌بانان
کشته و زخمی شدن ۷ نظامی صهیونیست در جنوب لبنان  (۱ نظر)
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)