• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۵۹۰۰۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۶
صفحه نخست » عمومی

آیا پوشیدن دستکش برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا ضروری است؟

به گفته متخصصان بیماری‌های عفونی استفاده از دستکش نه تنها باعث مقابله در برابر کرونا نمی‌شود بلکه منجر به پخش بیشتر ویروس نیز خواهد شد.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما؛ ​به نقل از سی‌تی‌وی نیوز، در حالی که بحث‌های زیادی درباره تأثیر پوشیدن ماسک در مکان‌های عمومی مطرح است، دکتر سامون چاکرابارتی (Sumon Chakrabarti) متخصص بیمار‌های عفونی، در پاسخ به اینکه آیا دستکش باعث جلوگیری از ابتلای ویروس کرونا می‌شود یا خیر، گفت: پوشیدن دستکش در مکان‌های عمومی ضروری نیست.

این متخصص بیمار‌های عفونی، گفت: زمانی که مردم دستکشی را می‌پوشند اغلب در همه‌جا از همان دستکش استفاده می‌کنند.

او تاکید کرد: با پوشیدن دستکش شما خود را بیشتر در معرض آلودگی ویروس کرونا قرار می‌دهید.آیا پوشیدن دستکش برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا ضروری است؟

چاکرابارتی افزود: لمس کردن سطوح مختلف با یک جفت دستکش یکبار مصرف نه تنها میکروب‌های مضر را گسترش می‌دهد بلکه ویروس را از یک مکان به مکان دیگری انتقال می‌دهد.

به گفته این پزشک پوشیدن انواع دستکش‌های یکبار مصرف می‌تواند این تفکر غلط را در بین مردم به وجود آورد که تنها با استفاده از دستکش در برابر ویروس محافظت می‌شوند و باعث احساس اطمینان کاذب در آن‌ها شده، در نتیجه دست خود را کمتر می‌شویند.

راه انتقال ویروس کرونا تنفس قطرات آلوده به ویروس است
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت عمدتاً راه انتقال ویروس کرونا از طریق قطرات تنفسی که از دهان یا بینی فرد آلوده آزاد می‌شود و به شخص دیگری منتقل می‌یابد، است.

بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت این عفونت زمانی شیوع پیدا می‌کند که فرد مبتلا به کووید ۱۹ سرفه یا عطسه کند و یا بازدم کند و شخص دیگری با نفس کشیدن این قطرات را وارد مجاری تنفسی خود کند.

این سازمان افزود: اگر فردی سطح آلوده به ویروس کرونا را لمس کند و سپس دست خود را به چشم‌ها و بینی و دهان خود بزند، به ویروس کرونا مبتلا خواهد شد.

پوشیدن دستکش در مکان‌های عمومی ضروری نیست
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت پوشیدن دستکش در مکان‌های عمومی در برابر شیوع ویروس کرونا مؤثر نیست.

دکتر جف کوونگ، (Jeff Kwong) متخصص بیماری‌های عفونی در دانشگاه تورنتو، درباره انتقال ویروس کرونا، گفت: تماس ویروس کرونا با غشای مخاطی سطح دهان، بینی و چشم‌ها باعث ایجاد عفونت شده و در نهایت فرد به این ویروس مبتلا می‌شود.

او افزود: اگر ویروس کرونا فقط روی دست‌ها باشد تا زمانی که صورت خود را لمس نکنید، به این ویروس مبتلا نخواهید شد.
شستشوی مکرر دست‌ها مهمترین روش برای پیشگیری از کرونا
این متخصص بیماری‌های عفونی درباره شستن دست‌ها برای مقابله با ویروس کرونا، افزود: شستن دست‌ها همواره یکی از بهترین راه‌های مقابله با ویروس کروناست.

کوونگ گفت: مردم ممکن است دستکش را به عنوان یک لایه اضافی و محافظتی در برابر ویروس کرونا بدانند، اما چه از دستکش استفاده کنید چه نکنید باید دستان خود را بشویید.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده (CDC) مکرراً توصیه می‌کند که پوشیدن دستکش برای مکان‌های عمومی ضروری نیست، اما برای انجام فعالیت‌های روزانه رعایت بهداشت دست‌ها و شستن مداوم آن‌ها ضروری است. بهترین راه برای محافظت از خود در برابر میکروب شستن مداوم دست‌ها با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه و یا استفاده از ضدعفونی‌کننده‌های دست با حداقل ۶۰ درصد الکل است.

دستکش‌ها را می‌توان ضدعفونی کرد؟
تحقیقات نشان داده است که ضدعفونی کردن هر دو دستکش لاتکس و نیتریل باعث کاهش محافظت این دستکش‌ها می‌شود. با این وجود متخصصان بیماری‌های عفونی توصیه می‌کنند ضدعفونی کننده دست برای استفاده روی پوست طراحی شده، نه برای دستکش‌های لاتکس یا نیتریل.

به منظور جلوگیری از شیوع کووید ۱۹ درحین انجام همه کار‌های روزمره متخصصان توصیه می‌کنند که مرتباً دست‌های خود را بشویید و صورت خود را لمس نکنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
بله
هتمن
نظر شما
آخرین اخبار
آیین نکوداشت سردار شهید رضا شکری پور
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ شه‌بخش دومین برنز ایران را به نام خود زد
نیرو‌های مسلح باوجود خطر، پای لانچر‌های پرتاب موشک ایستادند
شهسواری: بازی با اوگاندا دشوارتر از انتظار بود
آغازعملیات مرمت حمام تاریخی کوی خورد قمصر
مله؛ محصولی منحصر‌به‌فرد از خراسان جنوبی در آستانه ثبت جهانی
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ عبدلی: خوشحالم نخستین طلایی ایران شدم
طرح دوم مسیر چشمه‌چاهی سیروان- ورمیان در انتظار تامین اعتبار
رشد شاخص‌های عملکرد اقتصادی مناطق آزاد در هفت ماه گذشته
خام فروشی در زنجیره فولاد
آغاز آموزش رانندگان عمومی حمل و نقل در اصفهان
زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
کشف زمین خواری ۱۱ میلیاردی در فریدن
ادامه تلاش ها برای نجات کوهنورد گیلانی
اجرای طرح «اهدای کتاب به کتابخانه‌های عمومی» در زنجان
انتشار اطلاعات شخصی زمینه‌ساز سوءاستفاده مجرمان سایبری
بزرگداشت شهید رویداد تسخیر لانه جاسوسی در شاهرود
عرضه مکمل‌های سوخت در جایگاه‌های ایلام، ممنوع!
معرفی نفرات برتر رقابت‌های جودو و دفاع شخصی انتخابی گیلان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
نشست سران قوا برگزار شد
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)