با هدف تعیین منشاء کرونا
دو کارشناس سازمان جهانی بهداشت به چین می روند
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: این سازمان، یک همه گیرشناس و یک «کارشناس بهداشتی حیوانات» خود را برای مأموریتی اکتشافی با هدف تعیین منشأ ویروس جدید کرونا به چین اعزام میکند.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از خبرگزاری فرانسه از ژنو؛ مارگارت هریس، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت در گزارشی مجازی اعلام کرد» «آنها در راه هستند». وی گفت: این دو کارشناس قرار است برای این تعطیلات آخر هفته (شنبه و یکشنبه) در پکن باشند.
این دو کارشناس قرار است زمینه را برای مأموریتی گستردهتر در مشخص شدن منشأ ویروس جدید کرونا که تاکنون موجب مرگ بیش از ۵۵۰ هزار نفر و ابتلای بیش از ۱۲ میلیون نفر در جهان شده است، فراهم کنند.
هریس گفت: این هیئت کارشناسی سازمان جهانی بهداشت، گفتگوهایی با مقامات چینی خواهند داشت و مکانهایی که در مأموریت بعدی از آنها بازدید میکنند، مشخص خواهند کرد. وی خاطرنشان کرد: «یکی از مهمترین پرسشها آن است که بدانیم آیا این ویروس از طریق حیوان به انسان منتقل شده است یا خیر و در صورت مثبت بودن پاسخ، از طریق چه حیوانی منتقل شده است؟ ما میدانیم کرونا بسیار شبیه به ویروسی است که در خفاشها وجود دارد، اما اینکه آیا این ویروس از طریق حیوانی واسط به انسان منتقل شده است، پرسشی است که باید جوابش را بدانیم». نتیجه تحقیقات محققان مؤسسه ویروس شناسی ووهان نشان داده است توالی ژنوم ویروس جدید کرونا ۸۰ درصد مشابه تناوب ژنوم سارس و ۹۶ درصد شبیه به ویروس جدید کرونا در خفاش است. اکثریت قریب به اتفاق محققان توافق نظر دارند که ویروس جدید سارس-کووید ۲ که منشأ کروناست بدون شک از طریق خفاش بوجود آمده، اما دانشمندان بر این باورند که این ویروس از طریق گونه دیگری (شاید پانگولین -مورچه خوار- فلس دار) به انسان انتقال یافته است. این تکه از جورچی (پازل) است که جامعه علمی بین الملل و سازمان جهانی بهداشت امیدوارند آن را کشف کنند تا بهتر دریابند که چه اتفاقی افتاده است و بهتر مانع اقدامات پرخطر شوند و از بروز همه گیری جدید جلوگیری کنند.
در همين حال خبرگزاري فرانسه در خبري ديگر اعلام کرد آمریکا از تحقیق سازمان جهانی بهداشت درباره ریشه های ویروس کرونا در چین استقبال کرد.