• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۶۷۱۴۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۳
سیاسی » شورای نگهبان
در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما مطرح شد:

شورای نگهبان پاسدار رای مردم درانتخابات و مصوبات مجلس

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: در این شورا پاسدار حق و رأی مردم در انتخابات و حوزه مصوبات مجلس شورای اسلامی هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای هادی طحان نظیف در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان در دوره قبلی مجلس شورای اسلامی کار خود را به درستی انجام نداد و موجب شد ۷۵ نماینده دوره دهم این مجلس برای دوره یازدهم رد صلاحیت شوند.
وی گفت: شورای نگهبان بر اساس اسناد، دلایل و استعلامات، کار خود را در زمینه بررسی صلاحیت‌ها انجام می‌دهد و پایبند قانون است.
آقای طحان نظیف افزود: این که اعتبارنامه نماینده‌ای در مجلس شورای اسلامی رد می‌شود از نظر ما اتفاق ویژه‌ای نیست، زیرا این موضوعات در ساختار‌های قانون کشور ما آمده است.
وی گفت: بررسی صلاحیت‌ها در شورای نگهبان مستند به اصل ۹۹ قانون اساسی و بررسی اعتبارنامه‌ها در مجلس شورای اسلامی نیز بر اساس اصل ۹۳ قانون اساسی است.
عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: درباره منتخب اخیر که اعتبارنامه وی در مجلس رد شد، اختلاف نظر درباره تأیید یا رد صلاحیت وی در شورای نگهبان نیز از ابتدا وجود داشت، اما رأی کافی برای رد صلاحیت وی داده نشد بنابراین وی در شورای نگهبان تأیید صلاحیت شد.
آقای طحان نظیف با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون اعتبارنامه ۱۸ نفر از منتخبان مردم در مجلس شورای اسلامی رأی نیاورده است و این افراد نتوانستند بر کرسی نمایندگی بنشینند، گفت: درباره منتخب مورد نظر، شورای نگهبان اعلام کرد هیچ نظری ندارد، چون زمان این شورا برای بررسی صلاحیت‌ها به پایان رسیده است.
وی افزود: زمان شورای نگهبان پس از افتتاح مجلس و ورود به موضوع بررسی اعتبارنامه‌ها تمام می‌شود.
آقای طحان نظیف گفت: در حوزه انتخابات، مجری قانون هستیم، اما اشکال بسیاری بر آن داریم.
وی افزود: این قانون نیازمند اصلاح است و پاسخگوی نیاز‌های روز ما نیست.
عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: عدم اقناع را در میان مردم می‌بینیم، اما شورای نگهبان نمی‌تواند حتی یک بند به قانون اضافه کند.
آقای طحان نظیف افزود: شورای نگهبان به قانون انتخابات تا زمانی که وجود دارد پایبند است.
وی گفت: حجم نام نویسی‌ها برای انتخابات مجلس، مخل بررسی صلاحیت‌ها است و احکام محدودی درباره تبلیغات نامزد‌ها در قانون انتخابات وجود دارد.
آقای طحان نظیف افزود: احکام در این قانون، خاصیت بازدارندگی ندارند و به ماده ۲۸ این قانون درباره عدم التزام به اسلام و قانون اساسی اشکال‌هایی وجود دارد.
وی گفت: با مجلس شورای اسلامی پس از ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات به وسیله رهبر معظم انقلاب اسلامی، قانون انتخابات را اصلاح کردیم، اما در مجلس شورای اسلامی این موضوع به انتخابات استانی گره خورد و در قالب یک مصوبه به شورای نگهبان ارسال شد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: درباره کلیت انتخابات استانی در شورای نگهبان نسبت به این مصوبه، اشکالی وجود نداشت، اما روشی که نمایندگان برای برگزاری این انتخابات پیش بینی کرده بودند قابلیت اجرا نداشت و مبهم بود.
آقای طحان نظیف گفت: در مجلس به دلیل رد طرح استانی شدن انتخابات، دیگر علاقه‌ای برای پرداختن به موارد دیگر قانون انتخابات وجود نداشت و راهکار‌های متعددی که برای جدا کردن این بخش و بررسی آن در زمان دیگری دادیم، عملی نشد.
وی افزود: مردم به عملکرد‌ها نگاه می‌کنند و این در مشارکت مردم و به میدان آمدن آن‌ها در عرصه‌های مختلف موثر است.
آقای طحان نظیف گفت: سهم شورای نگهبان در مشارکت مردم کمتر از نیم درصد است.
وی افزود: در شورای نگهبان؛ محدود به این هستیم که مصوبه‌ای خلاف شرع و قانون اساسی نباشد و درباره این مصوبه بررسی‌های کارشناسی متعددی انجام می‌شود.
عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: در حوزه قانون گذاری؛ نقش فعال نداریم و نمی‌توانیم به نمایندگان بگوییم کدام موضوع اولویت جامعه ماست.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

آقای محمد دهقان عضو حقوقدان شورای نگهبان نیز در این برنامه درباره رد صلاحیت 75 نفر از نمایندگان دوره دهم مجلس شورای اسلامی برای انتخابات دوره یازدهم گفت: هیچ گاه اعضای شورای نگهبان از اینکه فردی رد صلاحیت شود خوشحال نمی شوند اما در این دوره استعلامات سنگین بود و نهادهای نظارتی مطالب خاصی را مطرح کردند.
وی با بیان اینکه نداشتن صلاحیت برای نمایندگی مجلس به معنای عدم صلاحیت در جایگاه های دیگر نیست، افزود: ما باید به عنوان نهاد نظارتی به گونه ای بر نمایندگان مجلس نظارت داشته باشیم که اگر احتمال انحراف نماینده ای وجود داشت با وی صحبت و به او تذکر داده شود.
آقای دهقان با بیان اینکه ارتباط ما با مجلس شورای اسلامی و نمایندگان باید در دوره چهار ساله باشد، گفت: در این دوره؛ 1550 پرونده برای رسیدگی در مدت 20 روز به من دادند، در حالی که این زمان بسیار کم بود و راضی نبودم اما چکار می توان کرد.
وی افزود: وقت شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت ها کم است و دوست داشتم با افرادی که رد صلاحیت شده اند یک ساعت صحبت می کردم اما نشد.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: طرحی با همکاری نمایندگان مجلس آماده شده و با اعضای شورای نگهبان نیز گفتگو کرده ایم که این اشکال رفع شود.
آقای دهقان افزود: دوران نمایندگی مجلس شورای اسلامی دوران لغزنده ای است و بسیار کم اتفاق می افتد افرادی پیش از نمایندگی دارای مشکل بوده باشند.
وی گفت: نظارت درون مجلس باید بر رفتار نمایندگان وجود داشته باشد و این نظارت، واقعی شود.
آقای دهقان افزود: در مدتی که در شورای نگهبان هستم، برخی اتفاقات برای نمایندگان در دوره نمایندگی شان اتفاق افتاده که اکنون کشف شده است و قابل بیان نیست.
وی گفت: اگر فضایی درست شود که مردم گزینه هایی برای انتخاب نداشته باشند، مشارکت مردم کاهش می یابد اما اگر فضایی نیز ایجاد شود که مردم اطمینان خود را از دست بدهند و همه بدون نظارت و کنترل وارد میدان سیاست شوند، در این شرایط نیز مشارکت کاهش می یابد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: نمی توان پرونده های داوطلبان را در اختیار مردم قرار داد زیرا با چارچوب اعتقادات ما مخالف است و نمی توانیم آبروی داوطلبان را کف خیابان بریزیم.
آقای دهقان گفت: در هر جای دنیا که انتخابات برگزار می شود نظارت نیز وجود دارد و حتی کشورهایی که انتخابات صوری دارند برای این که وانمود کنند انتخاباتشان واقعی است بر آن نظارت می کنند.
وی افزود: نظارت بر انتخابات برای همه جوامع، پذیرفته شده است و اگر مردم اعتماد کنند افرادی که برای نمایندگی نامزد شده اند کمترین صلاحیت را نیز دارند در انتخابات بهتر مشارکت می کنند.
آقای دهقان گفت: در انتخابات هم باید گزینه ها را محدود نکنیم و هم نباید فضا به گونه ای باشد که مردم اعتماد خود را از دست بدهند.
وی افزود: باید زمینه برای این که همه سلایق سیاسی، گزینه ای برای انتخاب داشته باشند فراهم شود.
عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان سهمی در کم شدن مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی یازدهم نداشت بلکه اعتراض به شرایط اقتصادی و بیماری کرونا موجب کاهش مشارکت مردم در این دوره از انتخابات شد.
آقای دهقان افزود: طرحی آماده شده و در کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی است که موضوع صلاحیت را از نظارت جدا می کند.
وی با بیان اینکه شورای نگهبان تعامل خوبی با دستگاه ها دارد گفت: بیشتر موارد رد صلاحیت ها؛ اختلافی است و جرم برای معرفی به قوه قضائیه تلقی نمی شود.
آقای دهقان افزود: برخی بی انضباطی ها موجب می شود نامزدها صلاحیت خود را برای نمایندگی مجلس از دست بدهند.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
این نهاد کاملا بیطرف نمره بیست باید داد
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هفدهم آبان ۱۴۰۴)
چالش دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد شیعیان دو روی سکه انتخابات پیش‌روی عراق
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)