• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۶۸۶۷۳
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۰
مهاباد » علمی و فرهنگی
بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای؛

نقش تغذیه سالم در تقویت ایمنی بدن

نایب‌ رئیس انجمن تغذیه ایران، نقش تغذیه سالم در تقویت ایمنی بدن و کاهش شانس ابتلا به بیماری‌ها به‌خصوص همزمان با شیوع کرونا را مهم دانست.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ایسنا، دکتر مجید حسن قمی، دکترای تخصصی تغذیه و فیزیولوژی ورزشی، نایب رئیس انجمن تغذیه ایران با اشاره به نقش تغذیه سالم در تقویت ایمنی بدن و کاهش شانس ابتلا به بیماری‌ها به‌خصوص همزمان با شیوع کرونا، ضمن تأکید بر ارجحیت پیشگیری بر درمان گفت: این روزها همواره بر داشتن تغذیه سالم جهت پیشگیری از بروز بیماری و تقویت ایمنی بدن تأکید می‌شود که این مهم را می‌توان با رعایت تعادل، تنوع و تناسب در مصرف مواد غذایی محقق کرد.

او با بیان این‌که تغذیه سالم به معنای تعادل تنوع و تناسب در برخورداری و دریافت مواد غذایی سالم است، گفت: افراد در سبد غذایی خود باید از همه گروه‌های غذایی موجود استفاده ‌کنند.

گروه‌های غذایی مؤثر در تقویت ایمنی بدن

دکتر مجید حسن قمی، انواع گروه‌های ضروری غذایی را شامل شیر، غلات، گوشت و مواد پروتئینی، سبزیجات و میوه‌جات بیان کرد و گفت: تنوع و تعادل به این معنا است که از همه مواد غذایی استفاده کنیم؛ به عبارت دقیق‌تر هر روز باید از گروه مواد غذایی لبنیات، سبزیجات، پروتئین و مغزها و همین‌طور گروه غلات استفاده کنیم. درباره گروه شیر و لبنیات بهتر است از نوع کم‌چرب باشد یا اگر کسی نمی‌تواند به هر دلیلی شیر بخورد، می‌تواند از شیرهای بدون لاکتوز استفاده یا جایگزین شیر، از ماست و دوغ استفاده کند.

درباره غلات، از غلات سبوس‌دار یا غلات کامل استفاده کنیم و برای گروه گوشت‌ها بهتر است از گوشت‌های کم چرب‌تر استفاده کنیم تا  ایمنی بدن دچار التهاب نشود.

همچنین درباره میوه و سبزی نیز بهتر است هر فرد طی روز حداقل ۳ تا ۵ واحد از گروه میوه‌جات و سبزیجات مصرف کند.

اهمیت رعایت تعادل و تناسب در مصرف مواد غذایی

این متخصص تغذیه با تأکید بر این‌که رعایت تعادل، تنوع و تناسب در مصرف مواد غذایی به تقویت ایمنی بدن کمک می‌کند، اظهار داشت: به عبارت دیگر باید در مصرف هر کدام از گروه‌های غذایی شامل شیر و لبنیات، غلات، گوشت و مواد پروتئینی، مغزها و گروه میوه و سبزیجات تناسب را رعایت کنیم تا چاقی، اضافه وزن و سوءتغدیه رخ ندهد.

دکتر قمی با اشاره به نقش تأثیرگذار نوع تغذیه در تقویت ایمنی بدن جهت مقابله با انواع بیماری‌ها و اهمیت آن به‌ویژه در زمان همه‌گیری کرونا، گفت: همواره پیشگیری بر درمان ارجحیت دارد و پیشگیری نیز با تقویت ایمنی بدن و رعایت چند رکن اساسی آن یعنی رعایت تعادل در کالری و انرژی دریافتی از مواد غذایی محقق می‌شود.

او با اشاره به ضرورت رعایت تناسب در مصرف مواد غذایی، عنوان کرد: بحث ایجاد تعادل و تناسب در مصرف مواد غذایی تا جایی مهم است که حتی اگر در مصرف میوه‌جات و سبزیجات که این روزها بسیار مورد تأکید است، زیاده‌روی کنیم به بروز مشکلات دیگری منجر می‌شود؛ به‌عنوان نمونه مصرف میوه‌جات بیش از حد نیاز بدن می‌تواند باعث افزایش کالری دریافتی، بروز چاقی و اضافه وزن شود.

روزانه به مصرف چه میزان سبزیجات و میوه‌جات احتیاج داریم؟

این متخصص تغذیه با اشاره به میزان مورد نیاز بدن به مصرف روزانه سبزیجات و میوه‌جات، گفت: بهتر آن است که در هر وعده غذایی نیمی از بشقاب به سبزیجات اختصاص داده شود و در آن از انواع سبزیجات با رنگ‌های متنوع استفاده شود. مثلا اگر از فلفل استفاده می‌کنیم فلفل قرمز، سبز و انواع کلم، هویج و گوجه‌فرنگی استفاده کنیم؛ هرچه رنگ‌ها بیشتر باشد میزان آنتی‌اکسیدان دریافتی و مواد غذایی مؤثر در تقویت ایمنی بدن نیز بیشتر است. همچنین درباره میوه‌جات نیز مصرف خود میوه مورد تأکید است، نه نوع یا بزرگی و کوچکی آن.

هشدار نسبت به زیاده‌روی در مصرف مواد غذایی بدون پشتوانه علمی

دکتر قمی با اشاره به برخی مواد غذایی که این روزها بر مصرف زیاد آنها جهت تقویت ایمنی بدن یا پیشگیری از بروز بیماری تأکید می‌شود، ضمن هشدار نسبت به زیاده‌روی در مصرف مواد غذایی بدون پشتوانه علمی، عنوان کرد: به عنوان نمونه "سیر" اگرچه ماده غذایی مفیدی است اما مصرف بیش از دو تا سه حبه سیر در روز می‌تواند موجب بروز آلرژی، مشکلات گوارشی و التهاب در بدن شود یا درباره مصرف زنجبیل، دارچین، گلاب و غیره و تأثیر آن‌ها در پیشگیری از بروز بیماری کرونا مطالبی مطرح شده است که هیچ‌یک مستند نبوده و پشتوانه علمی ندارد.

او با تأکید بر این‌که امروز پزشکی مبتنی بر شواهد حرف اول را می‌زند، گفت: نمی‌توان تنها با تکیه بر توصیه‌های یک گروه یا فرد خاص و بدون مستندات علمی آن را به صورت کلی و برای کل جامعه پیشنهاد داد.

نبایدهای تغذیه‌ای در اپیدمی کرونا

نایب رئیس انجمن تغذیه ایران همچنین درباره مواد غذایی تأثیرگذار در تضعیف ایمنی بدن، اظهار داشت: یکی از مواد غذایی نهی‌شده از سوی تغذیه‌دانان سراسر دنیا فست‌فود است که مشکلات زیادی برای ایمنی بدن ایجاد می‌کند. غذاهای پرنمک مانند چیپس، پفک و غذاهای تراریخته و فراوری شده از دیگر مواد مضر و دارای انواع مواد افزودنی است که موجب تضعیف ایمنی بدن می‌شود.

دکتر قمی در پایان بر حذف مواد غذایی حاوی قند بالا مانند نوشابه‌ها تأکید کرد و گفت: یک لیوان نوشابه به اندازه ۲۳ تا ۲۶ حبه قند، مواد مضر را وارد دستگاه گوارش می‌کند و منجر به بروز چاقی، اضافه وزن و ایجاد اختلال در ایمنی بدن می‌شود. ضمن این‌که دفع رنگ‌های مضر نوشابه از طریق کبد و کلیه‌ها به یک هفته زمان نیاز دارد که موضوعی بسیار قابل توجه است. همچنین به حداقل‌رساندن خوردن غذا بیرون از منزل حتی با وجود مراجعه به رستوران‌های مطمئن و آن‌هایی که پروتکل‌های بهداشتی را به‌طور کامل رعایت می‌کنند، از دیگر نکاتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

نقش تغذیه سالم در تقویت ایمنی بدن

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)