• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۷۲۵۸۰
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۰
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل
اسلامی در نشست وزرای حمل و نقل ایران، افغانستان و ازبکستان

تسهیل روابط اقتصادی با افغانستان و ازبکستان

وزیر راه و شهرسازی از تلاش همه دستگاه‌های اجرایی ایران برای تسهیل روابط اقتصادی و بازرگانی با افغانستان و ازبکستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما،نشست سه جانبه وزرای حمل و نقل جمهوری اسلامی ایران، افغانستان و ازبکستان به صورت ویدئو کنفرانس به منظور بررسی راهکار‌های توسعه و تسهیل حمل و نقل و ترانزیت میان سه کشور،امروز ۱ مرداد ۹۹ برگزار شد.

ساخت و تکمیل مسیر‌های ریلی و جاده‌ای جایگزین برای متنوع سازی مسیر‌ها و برون رفت از مسائل و محدودیت‌های مسیر‌های سنتی دسترسی سه کشور و همچنین همکاری برای دسترسی افغانستان و کشور‌های عضو پیمان اوراسیا و کشور‌های آسیای مرکزی به بنادر جنوبی جمهوری اسلامی ایران و آب‌های گرم جهان از جمله مذاکرات وزیر راه و شهرسازی ایران با وزرای حمل و نقل افغانستان و ازبکستان بود.
در این نشست مجازی آقای محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی ایران با اشاره به عزم و اراده مقامات سیاسی عالی رتبه ایران برای گسترش روابط با همسایگان، از تلاش همه دستگاه‌های اجرایی ایران برای تسهیل روابط اقتصادی و بازرگانی با افغانستان و ازبکستان خبر داد.
اسلامی همچنین ایران را بهترین، مناسب‌ترین و امن‌ترین مسیر دستیابی کشور‌های آسیای میانه و افغانستان برای رسیدن به بازار‌های جهانی از طریق دریا دانست و با اشاره به مزیت‌ها و امکانات بندری، ریلی و جاده‌ای ایران برای ترانزیت کالا و بار بین ازبکستان و افغانستان با دیگر کشور‌های جهان از طریق دریا گفت: بندر چابهار به عنوان بندر اقیانوسی ایران این قابلیت و ظرفیت را دارد که به عنوان پل ترانزیتی کشور‌های آسیای میانه با دیگر کشور‌های جهان و بخصوص کشور‌های شرقی جهان عمل کند.
وزیر راه و شهرسازی همچنین از تسهیلات و عوارض مناسب و قابل رقابتی در حمل بار و کالا‌ها از طریق ریل و شبکه راه آهن ایران خبر داد و افزود: جمهوری اسلامی ایران با سرمایه گذاری عظیمی که در ساخت پروژه راه آهن چابهار - زاهدان انجام داده است، بزودی این ظرفیت را خواهد داشت که همه کالا‌های این کشور‌ها را از طیق ریل و بدون تعویض مود حمل و نقلی آن، به بنادر جنوبی و از جمله چابهار رساند.
وی امنیت پایدار، خطوط ریلی و شبکه جاده‌ای گسترده و ظرفیت بندری مناسب را عوامل رقابت پذیری خطوط ترانزیتی ایران در مقایسه با کریدور‌های رقیب دانست و تاکید کرد: با توجه به گفتگو‌ها و مذاکرات قبلی که در سطح معاونان وزرای حمل و نقل سه کشور برگزار شده است، زمینه مناسبی برای توسعه همکاری‌ها وجود دارد.
یما شمس وزیر حمل و نقل جمهوری اسلامی افغانستان نیز در این نشست سه جانبه، ایران را شریکی قابل اعتماد در اقتصاد دانست و گفت: با توجه به اینکه سرزمین ما پس از سال‌ها جنگ داخلی و ناامنی، اکنون در آستانه جهش اقتصادی قرار گرفته است، ایران را قابل اعتماد ترین، امن‌ترین و نزدیکترین راه دسترسی به آب‌های آزاد جهان می‌دانیم.
وی اتصال ریلی ایران و افغانستان از طریق خط آهن خواف - هرات را که بزودی با تکمیل این خط، ارتباط ریلی دو کشور ایجاد خواهد شد، نقطه عطف روابط دو کشور و زمینه ساز انتقال تولیدات معدنی این کشور به دیگر کشور‌ها و واردات مواد اولیه و غذایی مورد نیاز این کشور دانست و افزود: افغانستان که کشوری محصور در خشکی است نیاز دارد با کشور‌های دیگر ارتباط داشته باشد و علاوه بر ارتباطات اقتصادی خوب و گسترده با ایران، از طریق این کشور می‌توانیم با دیگر کشور‌های جهان و منطقه نیز داد و ستد کنیم.
وی خواهان توسعه همکاری‌های ترانزیتی دو کشور بر اساس توافقنامه چابهار شد و افزود: این توافقنامه و همچنین سازمان همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای (اکو) ظرفیت‌های گسترده‌ای برای توسعه روابط اقتصادی دو و چند جانبه دارند.
الیار غنی اوف وزیر حمل و نقل جمهوری ازبکستان نیز در این نشست سه جانبه، از تلاش ایران برای توسعه روابط اقتصادی تجلیل کرد و افزود: در شرایطی که ویروس کرونا به صورت همه گیر روابط اقتصادی همه کشور‌ها را مختل کرده است بر این باورم که باید این روابط را بازتعریف کرد و برای توسعه روابط کوشید.
وی از توسعه روابط اقتصادی و ترانزیتی بین ایران، ازبکستان و افغانستان حمایت کرد و افزود: ما هیچ محدودیتی برای گسترش همکاری‌های ترانزیتی نداریم و تنها محدودیت اعلام شده، محدودیت در پرواز‌های بین المللی بین کشور‌های جهان با ازبکستان بوده است.
وی افزود: حجم تجارت ریلی دو کشور ازبکستان و افغانستان از ابتدای سال جاری میلادی با وجود شیوع کرونا، دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالا از طریق ریل بوده است و امیدواریم با ایران نیز بتوانیم به این سطح از همکاری‌ها دست یابیم.
غنی اوف افزود: عزم مسوولان سیاسی و اقتصادی ازبکستان، توسعه همکاری با کشور‌های منطقه و بخصوص همسایگان است و تلاش می‌کنیم با وجود مسائل پیچیده جهانی و سیاسی، به راهکار‌های احیا و افزایش حجم حمل و نقل چند جانبه دست یابیم و به راهکار‌های جدیدی برای افزایش همکاری‌ها دست یابیم.
وزیر حمل و نقل ازبکستان پروژه چابهار را جزو پروژه‌های کریدور شمال جنوب دانست و گفت: ازبکستان با دقت و حساسیت خاصی، پیشرفت این پروژه را دنبال می‌کند و تصمیم داریم به این پروژه بپیوندیم و با همکاران خود، نحوه پوشش و تامین مالی پروژه مسیر ریلی مزار شریف - چابهار را دنبال می‌کنیم و امیدواریم از پتانسیل‌های موجود کمال استفاده را داشته باشیم.
وی همچنین تعرفه‌های ریلی و تامین امنیت حمل و نقل و راه اندازی سیستم تیر الکترونیک (TIR) بین سه کشور را سه چالش مهم توسعه ترانزیت و راه اندازی مسیر ریلی مزار شریف - چابهار دانست و گفت: موافقتنامه سه جانبه ۲۰۰۳ که در تهران به امضای سه طرف رسید همچنان معتبر است، اما باید با توجه به تغییرات سیاسی و جهانی، در این قرارداد سه جانبه بازنگری کلی انجام شود و با همکاری سه طرف، این بازنگری انجام شود.
وی کاهش تعرفه‌ها و روند عبور از گمرکات را محور مهم مذاکرات معاونان وزرای حمل و نقل ایران و ازبکستان در صبح امروز دانست و گفت: در این نشست، توافقات خوبی حاصل شده است که امیدوارم به امضای موافقتنامه جدید بین سه کشور منجر گردد.
وی انتقال و حرکت یک کاروان کامیونی از ایران و از طریق خاک افغانستان به خاک ازبکستان را آزمایش کیفیت و سنجش مشکلات موجود در راه‌ها دانست و افزود: تشکیل کارگروه سه جانبه بین مقامات سه کشور می‌تواند نقش کلیدی در شناخت مشکلات و حل آن‌ها داشته باشد. 

نشست وزرای حمل و نقل ایران، افغانستان و ازبکستان برای گسترش همکاری ها نشست وزرای حمل و نقل ایران، افغانستان و ازبکستان برای گسترش همکاری ها نشست وزرای حمل و نقل ایران، افغانستان و ازبکستان برای گسترش همکاری ها نشست وزرای حمل و نقل ایران، افغانستان و ازبکستان برای گسترش همکاری ها نشست وزرای حمل و نقل ایران، افغانستان و ازبکستان برای گسترش همکاری ها نشست وزرای حمل و نقل ایران، افغانستان و ازبکستان برای گسترش همکاری ها
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اهدای زندگی از دل یک حادثه، جوان بوکانی فرصت دوباره به بیماران بخشید
مشارکت کودکان در حکمرانی شهری شرط تحقق حقوق کودک
اجرای ۱۴ پروژه راهداری در خاتم و مروست
فریاد حمایت از فلسطین در ورزشگاه بارسلون
ویژه برنامه سوگنامه هنری بانوی آب و آفتاب
اسامی نفرات دعوت شده به اردوی تیم کشتی فرنگی جوانان
آغاز رزمایش جهادگران فاطمی ۵ در اردبیل
کسب یک مدال طلا و پنج برنز توسط قهرمانان‌ام‌ام‌ای استان زنجان
تاکید دادستان تهران بر هم‌افزایی دستگاه‌ها در حوزه حجاب و عفاف
بیانیه استانداران و روسای استان‌های مناطق ساحلی دریای خزر
اجرای موفق طرح حامی در مدارس کشور
دولت بر مشارکت گسترده، سلامت و رقابت عادلانه در انتخابات تأکید دارد
افزایش پایداری شبکه برق در شبکه آبرسانی کرخه و شاوور
کاربرد فناوری هسته‌ای در آبزی پروری
اعزام ۷۰۰ مبلغ در دهه دوم فاطمیه به مناطق مختلف خراسان جنوبی
تقریظ کتاب توسط رهبر معظم انقلاب مروج ارزش‌های اسلامی است
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ایران همچنان در رده سوم
برنامه ریزی بیش از ۶ هزار ویژه برنامه برای هفته بسیج در خوزستان
توقیف ۴۳۰۰ کیلوگرم چوب و زغال بلوط از کارگاه غیر مجاز در فلاورجان
نقش مهم داده‌های مکانی و فناوری‌های نوین در صنعت آب و برق
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
تداوم تخلفات در نبود نظارت
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
فرخی دومین طلایی ایران در کشتی فرنگی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)