• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۷۳۱۴۱
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۶
سیاسی » دولت
آقای روحانی در مراسم بهره برداری از چندین طرح کشاورزی:

افزایش تولید محصولات کشاورزی به ۱۳۰ میلیون تن

رئیس جمهور با اشاره به افزایش ۳۲ درصدی محصولات کشاورزی از سال ۹۲ تاکنون گفت: تقریبا زمین بیشتری زیر کشت قرار نگرفته است بلکه عمدتاً ما نحوه کشت و آبیاری را تغییر دادیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، آقای روحانی پس از افتتاح چندین طرح و شهرک گلخانه‌ای در مراسم بهره برداری از طرح‌های وزارت کشاورزی در چند استان کشور به صورت ویدئو کنفرانس تصریح کرد: بسیار خوشحالم که در پانزدهمین پنج شنبه افتتاح طرح‌های مهم، امروز شاهد افتتاح لذت بخش‌ترین طرح‌ها بودیم.
رئیس جمهور افزود: برای من و همچنین مردم عزیزمان افتتاح در بخش کشاورزی لذت خاصی دارد و در این بخش مردم احساس می‌کنند حیات، زندگی و سلامت آن‌ها در سایه تلاش کشاورزان تامین می‌شود.
وی گفت: برای ما که کشورمان در سرزمین خشک و نیمه خشک قرار گرفته، مهم است که الگو‌های کشت و روش آبیاری را از حالت سنتی به صنعتی برگردانیم چرا که با آنچه در گذشته به عنوان سنت‌ها در میان ما بوده قادر به تامین نیازمندی‌های کشاورزی مان نخواهیم بود.
آقای روحانی با تشکر ویژه از تلاش‌های وزارت کشاورزی از ابتدای دولت یازدهم تاکنون و همچنین وزرای فعلی و سابق این وزارتخانه، افزود: از همه مدیران و کشاورزان و همه آن‌هایی که تلاش کردند تا ایران سرسبز بماند تشکر می‌کنم.
وی با اشاره به افتتاح طرح‌های کشاورزی در استان‌های یزد، هرمزگان و لرستان گفت: امروز دیدیم که به وسیله گلخانه، اراضی شیب دار و طرح‌های آب و خاک چگونه حرکت بسیار خوب و پرنشاطی را در این استان‌ها شروع کردند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در آغاز دولت یازدهم و در سال ۹۲ محصولات کشورمان در بخش کشاورزی مجموعا ۹۷ میلیون تن بود و این در حالیست که امروز محصولات کشاورزی ما حدود ۱۳۰ میلیون تن است؛ این به معنای آن است که امروز ۳۲ درصد محصولات بیشتر در بخش کشاورزی در دست داریم و به جای ۹۷ میلیون تن به مردم عزیزما ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی عرضه می‌شود.
آقای روحانی یادآور شد: کار بزرگی در بازدهی آب و شاخص‌های بهره وری انجام گرفته و این در حالیست که با افزایش محصولات کشاورزی تقریبا زمین بیشتری زیر کشت قرار نگرفته بلکه عمدتا ما نحوه کشت و آبیاری را تغییر دادیم که بسیار مهم است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس جمهور گفت: وقتی ما برای آب آشامیدنی مردم را از سد بی نیاز و در نتیجه آب سد را برای کشاورزی آزاد می‌کنیم این تحولی بسیار بزرگ در کشاورزی استان خواهد بود.

تا پایان این دولت، سطح کشت گلخانه‌ای به ۲۳ هزار هکتار می‌رسد 
رئیس جمهور با اشاره به این که سطح زیرکشت گلخانه‌ای از سال ۹۲ به بعد به ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار رسیده است، گفت: تا پایان دولت دوازدهم سطح کشت گلخانه‌ای کشور به ۲۳ هزار هکتار می‌رسد.
آقای روحانی در آیین افتتاح طرح‌های ملی جهاد کشاورزی با اشاره به این که امروز بازده بهره برداری از آب ما ۴۵ درصد است در حالی که در ابتدای دولت یازدهم ۳۹ درصد بوده است افزود: شاخص بهره برداری از یک متر مکعب آب در آغاز دولت یازدهم زیر یک کیلو بوده، ولی امروز یک کیلو و ۴۵۰ گرم است و به این معنی است که به درستی از آب استفاده می‌کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه برخی محصولات آب زیادی مصرف می‌کنند، گفت: باید در این باره فکر و طراحی کنیم که تولید این محصولات چقدر ضرورت دارد.
آقای روحانی افزود: ما در صرفه جویی آب از ۸.۶ میلیارد متر مکعب به ۱۴ میلیارد متر مکعب رسیده ایم؛ بنابر این حرکت ما در مسیر درست علمی بوده است.
وی با تاکید بر این که یکی از بخش‌های بسیار مهم، گلخانه است، اظهار داشت: در گلخانه گرما و سرما بر فصول مختلف تأثیرگذار نیست و ما تقریباً در ۴ فصل می‌توانیم با آب کم و حتی بدون خاک محصول داشته باشیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای روحانی اضافه کرد: خیلی از محصولات گلخانه‌ای می‌تواند به کشور‌های همسایه صادر شود و برای ما ارزآور است؛ مردم ما بدانند که کل کشت گلخانه ما در سال ۹۲، هشت هزار هکتار بوده، اما امروز به ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار رسیده ایم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس جمهور با بیان این که برنامه دولت این است که تا پایان دولت دوازدهم سطح کشت گلخانه‌ای ما به ۲۳ هزار هکتار برسد گفت: آنچه در ۳۰ سال قبل از ۹۲ گلخانه تولید کرده ایم، به همان اندازه در این ۷ سال گلخانه تولید کرده ایم.
آقای روحانی افزود: در سال‌های گذشته ما در کانال کشی آب، زهکشی، بهره برداری از سامانه‌های نوین آبیاری و تجهیز اراضی اقدامات خوبی انجام داده ایم؛ در دولت یازدهم توانستیم حدود ۳۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی را تجهیز کنیم؛ از جمله در خوزستان و ایلام ۴۶ هزار هکتار تجهیز شده است.
رئیس جمهور با بیان این که تجهیز ۱۸ هزار هکتار زمین در مناطق گرمسیری افتتاح خواهد شد، گفت: ما مرحله دومی را برای خوزستان و ایلام طراحی کردیم که حدود ۵۰ هزار هکتار است. در گلستان ۸۰ هزار هکتار زمین زهکشی شد که اگر این زهکشی نبود خسارت سیل در گلستان چند برابر بود.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای روحانی افزود: امروز ما ۵ طرح عمده و مهم آب و خاک را افتتاح کردیم البته طرح‌هایی هم عملیات اجرایی اش آغاز می‌شود و ممکن است تا پایان این دولت و یا در دولت بعدی افتتاح شود.
رئیس جمهور با بیان این که امروز ۶۱۴ پروژه به ارزش هزار و ۳۶۷ میلیارد تومان را افتتاح کردیم، اظهار داشت: این طرح‌ها همه فقط در بخش کشاورزی آن هم فقط در یک روز و در سراسر کشور بود؛ محل‌های افتتاح ما میناب، مهریز و خرم آباد بود و ما امروز ۸۰۹ طرح گلخانه‌ای را افتتاح کردیم که حدود ۴۷۲ هکتار است.
وی گفت: همین طرحی که امروز افتتاح کردیم منجر به تولید ۱۲۷ هزار تن سبزیجات، ۲۵۰ تن میوه و ۲۹ میلیون شاخه گل بریده خواهد شد همچنین باغات شیب داری که امروز افتتاح شد ۶۱ هزار هکتار خواهد بود که به صورت دیم آبیاری می‌شود و ما باید گیاه سازگار با دیم اعم از دارویی، میوه و زراعت چوب را بیشتر تولید کنیم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

باید الگوی کشت و شیوه آبیاری را عوض کنیم 
رئیس جمهور گفت: ما امروز نیازمند به تغییر الگو و نوع کشت و همچنین تغییر شیوه آبیاری هستیم.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در مراسم بهره برداری از طرح‌های ملی وزارت جهاد کشاورزی افزود: یکی از نکاتی که در روز‌های نخست آغاز به کار دکتر خاوازی تاکید کردم طراحی مناسب‌تر برای استفاده از دیم بود و یک بخش از دیم ما همین اراضی شیب دار است. 
وی گفت: اراضی شیب دار ما وضع بارندگی مناسبی دارد و گاهی از ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیمتر بارندگی در آنجا داریم که بسیاری از درخت‌های میوه با ۴۰۰ میلیمتر به بالا می‌تواند سازگار باشد یعنی همین اراضی شیب دار در جایی که سرمای شدید نباشد و ۴۰۰ میلیمتر بارندگی داشته باشد می‌تواند به کاشت زیتون اختصاص یابد و همه نیاز‌های ما به روغن و محصولات تامین می‌شود.
رئیس جمهور گفت: در کشت بادام، گردو و سایر محصولات مثل انگور هم می‌توان از اراضی شیب دار با آب بسیار کم و به صورت دیم کامل استفاده کرد.
آقای روحانی افزود: ما امروز ۱۶ هزار و ۸۰۰ هکتار اراضی شیب دار و دیم را برای درختکاری یا بقیه محصولات مانند گیاهان دارویی افتتاح کردیم و تا پایان دولت به وزارت جهاد کشاورزی تاکید می‌کنم که باید الگوی کشت مدنظر باشد و در برخی موارد باید نوع کشت را به دلایل شرایط اقلیمی مان عوض کنیم.
وی گفت: همچنین شیوه آبیاری باید تغییر کند و به آبیاری نوین تبدیل شود و برخی اوقات ما باید از کشت فراسرزمینی هم استفاده کنیم به این ترتیب که از کشور‌های همسایه و یا قاره‌های دیگر زمین را اجاره کنیم و محصولش را بیاوریم که البته در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در چندین کشور این کار را کردیم که باید همچنان انجام شود.
رئیس جمهور افزود: درکنار بهره وری درست از آب، بهره وری درست از خاک نیز اهمیت دارد چرا که استفاده از خاک در تنوع محصول بسیار مهم است و کود و بذری هم که استفاده می‌شود بسیار اهمیت دارد.
آقای روحانی به شرایط کرونا و اینکه برخی کشور‌ها از ترس محصولات کشاورزی شان را انبار می‌کنند و نمی‌فروشند اشاره کرد و گفت: بنابراین امروز برای ما محصولات کشاورزی بسیار مهم است.
رئیس جمهور این نوید را هم داد که امسال هم در تولید محصولات راهبردی مانند گندم خودکفا خواهیم بود و ابراز امیدواری کرد در محصولات دیگر هم شاهد تلاش بیشتری باشیم.
وی گفت: همانطور که تاکنون کشاورزان ما توانستند ایران را سرسبز و نیازمندی‌های ملت را تامین کنند امیدواریم امسال و سال آینده هم با محصولات بیشتر کشاورزی و با استفاده بهتر از آب و خاک شاهد تحول مثبت دیگری در محصولات کشاورزی باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور بوکسور‌های چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
تصویب برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار در منطقه سراجه قم
ارسالی‌های شما به با مخاطبان
شدت گرما در جنوب وشرق کرمان
آغاز عملیات نورپردازی ایوان کاخ چهلستون اصفهان
معرفی برترین های مسابقات شنای پسران و دختران جام چهلستون
حفظ سنگر تولید به همت تولیدکنندگان قمی
آغاز مرمت گنبد تاج الملک مسجد جامع اصفهان
کرمان آماده پذیرایی از زائران عبوری استان های همجوار و کشورهای همسایه
ملاقات مردمی فرماندار ویژه بروجرد با شهروندان
آغاز ثبت‌نام دوره‌های آموزشی صنایع‌دستی در اصفهان
افزایش ۲۰ درصدی حقوق مستمری‌بگیران صندوق بیمه روستائیان و عشایر 
کشف ۱۴۶ رأس دام قاچاق در آباده
بدرقه ای دیگر به پاس قدرشناسی
پشت پرده خاموشی های بی سابقه در یزد چه می گذرد؟
گلایه مردم از خاموشی‌های بدون اطلاع قبلی برق قم
پایان مرحله نخست اردوی تیم ملی کاراته رده‌های پایه در بندرانزلی
سومین فروریزش خط اصلی انتقال فاضلاب در بهارستان شرقی
خبر‌هایی از هماهنگی برپایی مواکب اربعین
فعالیت مراکز خرید تضمینی گندم تا پایان شهریور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
برخورد قاطع با گرانفروشان و محتکران برنج در دستور کار تعزیرات
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)