• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۷۴۴۲۰
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۲
اجتماعی » جامعه و شهری
در نشست نقد و اندیشه مطرح شد

اینترنت اشیا برای چالش‌های کشور راه حل دارد

استاد دانشگاه امیر کبیر: اینترنت اشیا برای بسیاری از چالش‌های کشور راه حل دارد.

اینترنت اشیا برای چالش‌های کشور راه حل داردبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، چهل و هشتمین نشست نقد و اندیشه با حضور مهدی راستی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مهدی روحانی نژاد، مدیر فروم اینترنت اشیا در ایران و با اجرای احسان محمدی، روزنامه نگار و فعال فضای مجازی به صورت برخط با موضوع «۵G نسل نو در ارتباطات» برگزار شد.
در ابتدای این نشست مهدی راستی به ابعاد مختلف ۵G اشاره کرد و گفت: یک بعد این فناوری که مردم با آن آشنا هستند تحول در نرخ داده‌ها است که به دلیل حجم بسیاری از داده‌ها که مردم در شبکه تولید می‌کنند نیازمند نرخ داده بالاتر هستند که ۵G به این نیازمندی پاسخ می‌دهد.
وی بعد دیگر این فناوری را اتصال انسان ها، اشیا و ماشین‌ها عنوان کرد و افزود: به طور مثال در این بخش زمانی که فردی از محل کار به سمت منزل حرکت می‌کنند سیستم‌های سرمایشی یا گرمایشی منزل شروع بکار می‌کند که تجربه جدیدی است.
مدیر فروم اینترنت اشیا نیز درباره اتصال اشیا و انسان‌ها به هم نیز گفت: خانه، حمل و نقل عمومی و وسیله نقلیه شخصی در صورت اتصال به اینترنت می‌توانند کارکرد بهتر و باصرفه تری داشته باشند.
روحانی نژاد به هوشمندسازی کشاورزی نیز اشاره کرد و افزود: در این حوزه با قرار دادن حسگر‌هایی در خاک امکان اندازه گیری رطوبت و املاح خاک و کنترل هوشمند مزرعه وجود دارد.
استاد دانشگاه امیرکبیر هم با اشاره به اینکه در حوزه سلامت هوشمند مشکلی برای اجرا وجود ندارد، گفت:، اما بستر شبکه مورد نیاز برای ارسال این داده در این حوزه هنوز وجود ندارد.
راستی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۲۲ در حدود ۵۰ میلیارد اشیا و انسان به هم متصل می‌شوند، افزود: با این حساب تقریبا ۵۶۰ میلیون دستگاه در ایران باید به اینترنت متصل شوند که نیاز به شبکه خاص خود را دارد و نمی‌توانند بر بستر شبکه ۴G این داده‌ها انتقال داده شود.
مدیر فروم اینترنت اشیا با اشاره به پروژه‌های کنتور‌های هوشمند و شهر هوشمند در حوزه اینترنت اشیا، گفت: هنوز در این حوزه مشکل تقاضا و بازار داریم و اگر نیاز در بازار وجود نداشته باشد اپراتور‌ها رغبتی برای ایجاد زیرساخت‌ها ارتباطی ندارند و با این چشم انداز برای حرکت به سمت ۵G دچار چالش می‌شود.
استاد دانشگاه امیرکبیر درباره نگرانی‌های مربوط به کاهش اشتغال با ورود فناوری مانند ۵G، نیز افزود: این نگرانی همیشه در ورود فناوری‌های نو وجود دارد، اما در نظر بگیرید که از بین رفتن شغل‌های سنتی، اشتغال در حوزه‌های تخصصی مانند تبادل و تحلیل داده‌ها و شرکت‌های این حوزه افزایش پیدا می‌کند و تعداد شغل‌هایی که به وجود می‌آید از تعداد شغل‌هایی که از بین می‌رود بیشتر می‌شود.

 باید در نسل آینده بر کاربرد‌های هوشمند‌تر تمرکز کنیم 
روحانی نژاد به مثال‌های ماشین‌های خودران و هوشمند سازی در کارخانه‌ها اشاره کرد و گفت: در نسل پنجم درست است که سرعت کار افزایش می‌یابد، ولی بیشتر در صورت کنترل هوشمند این اشیا، کارایی وسایل و ماشین‌ها افزایش می‌یابد و باید در نسل آینده بر کاربرد‌های هوشمند‌تر تمرکز کنیم.
در ادامه این نشست مجازی، استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر امیرکبیر با اشاره به اینکه در این حوزه بزرگترین چالش نبود بازار است، افزود: ما از نظر نیروی انسانی و فهم موضوع به بلوغ مناسبی رسیدیم، اما در موضوع بازار مشکل داریم.
آقای راستی به موضوع شفافیت داده‌ها و دیتا‌های باز اشاره کرد و ادامه داد: برای حوزه اینترنت اشیا نیاز به دسترسی به داد‌ها و سنجش‌ها وجود دارد، اما به دلایل مختلف در ایران در این حوزه مشکلاتی وجود دارد.
وی با اشاره به مقاومت‌هایی که در سازمان‌ها برای ارائه اطلاعات وجود دارد، گفت: برخی از این داده ها، داده‌های فراسازمانی هستند و مدیریت واحدی در این حوزه برای ارائه آن‌ها وجود ندارد و اگر این مشکلات حل نشود ما به همان سرنوشتی دچار می‌شویم که در مورد ۴G و ۳G دچار شدیم که بیشتر یک استفاده کننده هستیم.
مدیر فروم اینترنت اشیا با انتقاد از تصدی گری‌های دولتی در این حوزه، گفت: خوشبختانه با کاهش بودجه نفت این فرصت ایجاد شده که دولت مجبور به برون سپاری بخشی از کار‌های خود شده است.
روحانی نژاد افزود: می‌توانیم به سمتی برویم که تمام فضای ارتباطی را به بخش خصوصی واگذار کنیم و این بخش هم سرمایه گذاری برای توسعه خدمات این حوزه انجام دهد و هم بهره برداری داشته باشد و دولت فقط رگولاتوری و مقررات گذاری داشته باشد که با این اقدام ما شاهد توسعه کاربرد‌های اینترنت اشیا خواهیم بود.
وی با اشاره به اعلام رئیس جمهور درباره آغاز بکار ۵G در کشور، گفت: ما یک فرجه چند ساله برای توسعه این فناوری در کشور داریم که در این مدت زمان نهاد‌های تصمیم گیر و سیاست گذار برای واگذاری امور برنامه ریزی کنند به طوری که در زمان پوشش کامل ۵G در کشور کاربرد‌های آن نیز وجود داشته باشد.
روحانی نژاد به نبود عزم جدی در مدیران دولتی اشاره کرد و افزود: این فناوری برای برخی از مدیران یک موضوع لوکس تلقی می‌شود و با این تفکر زیرساخت‌های ارتباطی برای ۵G شکل نمی‌گیرد و در نبود عزم مدیران و زیرساخت‌های ارتباطی بخش خصوصی نیز انگیزه لازم برای سرمایه گذاری را ندارد.

 اینترنت اشیا و ۵G برای ما مزیت رقابتی دارد 
عضو هیئت علمی دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر به چالش‌های کشور در حوزه مصرف انرژی، آلودگی هوا، حمل و نقل و اشتغال اشاره کرد و گفت: اینترنت اشیا برای بسیاری از این چالش‌ها راه حل برد، برد دارد.
راستی افزود: حوزه IOT و ۵G برای ما مزیت رقابتی دارد و ما این فرصت را داریم که اگر تاکنون از فناوری انقلابی مانند این فناوری‌ها عقب مانده ایم به دلیل اینکه بیشتر رویکرد‌های این فناوری‌ها نرم افزاری است و ما نیز در حوزه نرم افزار وضعیت خوبی داریم می‌توانیم با اینترنت اشیا و ۵G این عقب افتادگی را جبران کنیم.
وی با بیان اینکه دنیا منتظر ما نمی‌ماند، تصریح کرد: در این حوزه فرصت کمی داریم و این پنجره در حال بسته شدن است و فناوری نیز منتظر ما نمی‌ماند و اگر چابک عمل کنیم هم می‌توانیم چالش‌های بزرگ کشور را حل کنیم و هم می‌توانیم در حوزه فناوری به صادرات برسیم و اقتصاد دیجیتال را بر بستر IOT و ۵G داشته باشیم.
مدیر فروم اینترنت اشیا به هوشمندسازی حدود ۵۰۰ هزار کنتور در کشور به عنوان یکی از پروژه‌های انجام شده در این حوزه اشاره کرد و گفت: یکی از دلایلی که در سال گذشته قطعی برق در شبکه وجود نداشت همین کنتور‌های هوشمند بود در صورتی که در حدود ۳۰ میلیون کنتور برق در کشور وجود دارد که فقط با هوشمند سازی ۵۰۰ هزار کنتور در حدود ۷ هزار مگا وات در مصرف برق صرفه جویی شد و وزارت نیرو به واسطه فناوری اینترنت اشیا توانست مصرف برق را مدیریت کند.
راستی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه اینترنت اشیا یک موضوع فرا سازمانی و وزارتخانه‌ای است، تصریح کرد: کل حاکمیت در موضوع فناوری‌های جدید ۵G، IOT، دیتا‌های حجیم و هوش مصنوعی که بسیاری از جوانب زندگی ما را در آینده تغییر می‌دهند باید برنامه ریزی داشته باشد و ما امیدواریم با همکاری بخش خصوصی و دانشگاه‌ها شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه باشیم.
روحانی نژاد نیز در پایان این نشست مجازی با اشاره به اهمیت این فناوری، گفت: اگر برنامه ریزی واحدی در حوزه اینترنت اشیا در کشور انجام نشود ما استفاده بهینه‌ای از فناوری ۵G نخواهیم کرد. وی افزود: ما یک فرصت چند ساله در این حوزه داریم که زیرساخت‌ها و کاربرد‌ها را ایجاد کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رژیم اشغالگر به تعهداتش در توافق آتش‌بس در نوار غزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
نفت از ۱۲۰ دلار گذشت
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
یک فوتی و ۲ مصدوم در پی واژگونی خودرو در محور مرند - صوفیان
اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در کیش
ادامه بارش ها و وزش باد در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
رد ادعا‌های بی‌اساس دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران
سرلشکر رضایی: دشمن خطا کند، از آن‌ها اسیر می‌گیریم
بسته شدن تنگه هرمز، و زمین گیر شدن دوباره شرکت هوایی اسپیریت
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)