• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۷۵۰۸۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۲
سیاسی » امنیتی و دفاعی
در پی تعرض جنگنده‌های آمریکایی

نقش تکراری یکی از کشور‌های منطقه در رهگیری هواپیمای ماهان

دو فروند جنگنده اف-۱۵ آمریکایی، دوم مرداد اقدام به رهگیری هواپیمای مسافربری ماهان کردند که در پی مانور «کاهش ارتفاع شدید» خلبان ایرانی گروهی از مسافران آسیب دیدند.

نقش تکراری یکی از کشور‌های منطقه در رهگیری هواپیمای مسافری ایرانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اطلاعات رسیده به «نورنیوز» حاکی از آن است که با توجه به بعد مسافت و مسیر‌های پروازی به احتمال قوی دو جنگنده اف- ۱۵ مزاحم از پایگاه هوایی آمریکا در اردن موسوم به «الازرق» به پرواز در آمده و این عملیات را اجرا کرده‌اند.
«الازرق» یکی از پایگاه‌های محل استقرار هواپیما‌های جنگنده اف- ۱۵ آمریکا در منطقه است.
این همان پایگاهی است که به احتمال بسیار زیاد پهپاد‌ها و هواپیما‌های آمریکایی اجرا کننده طرح ترور سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و حاج ابومهدی المهندس نیز از آنجا برخاستند.
دولت اردن سال گذشته و پس از مطرح شدن موضوع پرواز هواپیما‌های اجرا کننده طرح ترور شهدای مقاومت از پایگاه الازرق، این رخداد را تکذیب کرد و حاضر به پذیرش مسئولیت آن نشد، اما تواتر بهره‌گیری ارتش تروریست آمریکا از خاک این کشور برای ایجاد ناامنی در منطقه و تهدید منافع سایر کشورها، موضوعی نیست که امکان کتمان و تکذیب آن وجود داشته باشد.
پادشاهی اردن باید توجه داشته باشد که پشتیبانی از تروریست‌های آمریکایی عملا به معنای مشارکت در رفتار‌های شرورانه و غیرقانونی آنهاست که به ناامن کردن خطوط هوایی منجر شده و تبعات آن دامنگیر این کشور نیز خواهد شد.
احضار کاردار پادشاهی اردن از سوی وزارت امور خارجه کشورمان و اخذ توضیح از او، اولین اقدامی است که برای روشن شدن نقش اردن در این رخداد باید مورد توجه قرار بگیرد.
از سویی؛ لازم است کشور‌هایی که در این رخداد حقوقشان از سوی ارتش متجاوز آمریکا مورد تعدی قرار گرفته و یا شهروندانشان در پرواز حضور داشته‌اند، نسبت به پیگیری قانونی رفتار‌های تروریستی و ضدامنیتی آمریکا اقدام کنند.
این نکته از آنجا حائز اهمیت بیشتری است که قطعا اگر عراق هم در موضوع ترور فرماندهان مقاومت به شکل جدی‌تری ورود کرده بود، آمریکا اکنون این‌گونه بی‌محابا رفتار نمی‌کرد و موجب ناامنی خطوط هوایی نمی‌شد.
شکایت مشترک ایران، سوریه و لبنان به ایکائو و شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌تواند ضمن افزایش حساسیت‌های بین‌المللی نسبت به رفتار‌های خطرناک و غیرقانونی آمریکا که این بار در قالب تهدید امنیت هوانوردی بروز و ظهور یافته، تاثیر مضاعفی بر پیگیری حقوقی این رخداد داشته باشد.
علاوه بر این به نظر می‌رسد برای جلوگیری از رفتار‌های قلدرمآبانه آمریکایی‌ها که در منطقه‌ای با هزاران کیلومتر فاصله از مرز‌های این کشور صورت می‌پذیرد باید مجموعه کشور‌های منطقه و سازمان‌های بین‌المللی ذیربط ایفای نقش فعال داشته باشند.
به صورت طبیعی انجام اقدامات حقوقی لازم و شکایت همه مسافران پرواز و همچنین سازمان هواپیمایی کشوری از دولت تروریست آمریکا نیز در زمره اقداماتی است که باید به سرعت پیگیری شود.
البته در این خصوص سکوت مجامع بین المللی و کشور‌های دیگر به ویژه اروپایی‌ها نیز جای سوال بسیار دارد. در حالی که اروپایی‌ها با ناامن اعلام کردن آسمان ایران از هیچ تلاشی برای فشار بر کشورمان بدلیل خطای سهوی اپراتور سامانه موشکی و وقوع سانحه تلخ سقوط هواپیمای اوکراینی فروگذار نکردند، در قبال این اقدام عامدانه ارتش آمریکا که می‌توانست به فاجعه‌ای غیرقابل جبران تبدیل شود کاملا سکوت کرده‌اند.
جالب‌تر اینکه؛ با وجود نقض صریح معاهده بین‌المللی هوانوردی شیکاگو، سازمان هواپیمایی بین‌المللی غیرنظامی موسوم به «ایکائو» نیز تاکنون نسبت به این اقدام غیرقانونی آمریکا در به خطر انداختن جان مسافران پرواز هیچ واکنشی نشان نداده است.
تداوم اینگونه اقدامات شرارت‌بار و ضدامنیتی واشنگتن در منطقه دلایل غیرقابل کتمانی بر ضرورت خروج نظامیان تروریست آمریکا ازمنطقه است.
امروز بیش از هر زمان دیگری واقعیت خسارت‌بار حضور آمریکا در منطقه بر همگان روشن شده است، زیرا اگرچه آمریکا به دروغ اعلام کرده که برای مبارزه با تروریسم در عراق و منطقه حضور دارد، اما با اقداماتی که نماد شرارت، راهزنی و تروریسم است عملا به عامل اصلی ناامنی در منطقه غرب آسیا تبدیل شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
اقدام تلافی جویانه حق مسلم ایران است لذا میتوان برای شروع همین پایگاه " الازرق" در اردن را با چند فروند موشک کاملا "شخم" بزنیم.
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش و راهیابی وزشکار چهارمحال و بختیاری به مسابقات استعداد‌های برتر کشور
افزایش ۱۲ درصدی ارزش معاملات بورس انرژی در دومین هفته آبان
معرفی برترین‌های هفته سوم لیگ برتر پومسه بانوان
دستگیری متخلفان شکار غیرمجاز توسط یگان حفاظت محیط زیست در دنا
آغاز عملیات ساخت نیروگاه ۳ مگاواتی در سفیدسنگ فریمان
شرکت آلومینیوم لامرد پیشتاز در تولید شمش آلومینیوم
عرضه بیش از ۳۵۰ هزار تن محصول در بورس کالا
۷ مصدوم و ۲ فوتی در حوادث رانندگی محور‌های منتهی به آبادان
آغاز ثبت نام وام‌های دانشجویی از امروز
طرح نهضت آسفالت در ۱۰ روستای بویین میاندشت
صعود رن به نیمه نخست جدول
مرد میدان، شهید بسیجی که پیکرش بعد از ۱۱ سال به زادگاهش برگشت
جابه‌جایی بیش از ۶ میلیون تن کالا از مبادی کردستان
نشست حقوق و سینما در موزه هنر‌های معاصر
راه اندازی و فعالیت پایگاه انتقال خون در قائمشهر
جاده شاهان گرماب فریمان آسفالت می شود
تأکید امام جمعه لنگرود بر برنامه‌ریزی هوشمند فرهنگی
ایجاد واحد فرآوری شرط واگذاری معادن
تداوم طرح «مراقب همراه» چندقلو‌ها در قالبی جدید
افتتاحیه بازی‌های همبستگی اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)