• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۷۵۰۹۹
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۳
صفحه نخست » عمومی
هشداری برای نهاد‌های نظارتی

افزایش قاچاق لوازم آرایشی

طبق آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قاچاق محصولات آرایشی و بهداشتی ظرف ۲ سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری صدا  و سيما و به نقل از ایسنا، در ماه‌های گذشته با توجه به کاهش ورود ارز به کشور، دولت با محدود کردن واردات برخی محصولات تلاش کرده است، ارز وارد شده به کشور را به عرصه کالا‌های اولویت‌دار اختصاص دهد و همین امر باعث افزایش انتقادات از سوی برخی فعالان اقتصادی شده است.
 
رشد ۵۰ درصدی قاچاق لوازم آرایشی

یکی از بخش‌هایی که در ماه‌های گذشته با مشکلات مواجه بوده، کالا‌های آرایشی و بهداشتی هستند.
رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران در این زمینه به ایسنا می‌گوید: با توجه به محدودیت‌های ایجاد شده در حوزه ثبت سفارش و تخصیص ارز، برخی از شرکت‌های بخش خصوصی فعال در این بخش با مشکلات جدی مواجه شده‌اند.
محمود نجفی عرب می افزايد: یکی از اصلی‌ترین مسائلی که این بازار را تحت تاثیر قرار داده رسوب کالا‌ها در گمرک است. با وجود آنکه بسیاری از شرکت‌ها، از قبل و با رعایت قوانین موجود کالای خود را وارد کرده‌اند، اما به دلیل تغییر برخی قوانین در ترخیص کالاهایشان به مشکل خورده‌اند و همین امر، در کنار زیان‌دهی، ورود این محصولات به بازار را نیز با دشواری مواجه کرده است.
تداوم این مشکلات باعث شده است، فعالان حوزه واردات محصولات بهداشتی، انتقاد‌هایی جدی در این زمینه مطرح کنند. حمیدرضا محمدی عضو انجمن واردکنندگان فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی، در جلسه اخیر کمیسیون تسهیل تجارت اتاق بازرگانی تهران، گفته: طبق آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قاچاق محصولات آرایشی و بهداشتی ظرف ۲ سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است که این مساله مخاطرات جدی در حوزه سلامت بر جای خواهد گذاشت.
در ادامه مکاتبات واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی، انجمن واردکنندگان فراورده‌های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران نیز در نامه‌ای که خطاب به محمد باقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، از ممنوعیت واردات و نامشخص بودن سیاست‌ها در این حوزه انتقاد کرده است.
در بخشی از این نامه که در اختیار ایسنا قرار گرفته است، آمده: اخیرا وزارت صمت طی بخشنامه‌ای واردات محصولات ردیف ۲۷ گروه اولویت ۲ ارزی را ممنوع اعلام کرده است. با وجود آن که دفتر مقررات صادرات و واردات اذعان داشته که این ممنوعیت شامل حال محموله‌هایی که پیش از این ثبت سفارش شده نمی‌شود، اما در عملکردی متناقض ترخیص این کالا‌ها را به تأیید گواهی ثبت آماری از سوی بانک مرکزی منوط کرده است. این در حالی است که برخی از این کالا‌های وارداتی قبل از مقررات ارزی جدید و بدون ارز بری دولتی و برخی نیز مطابق مقررات زمان واردات، بر اساس واردات در برابر صادرات انجام شده است و واردکنندگان ارز مورد نیاز خود را از محل صادرات بدون هیچ منع قانونی تأمین کرده اند.
هرچند هنوز دستگاه‌های دولتی واکنشی به این انتقادات نشان نداده‌اند، اما به نظر می‌رسد لااقل باید برای کالا‌های دپو شده در گمرک چاره‌ای جدید اندیشید و تکلیف کالا‌هایی که در حال حاضر نمونه مشابه داخلی دارند، فکری جدید کرد. هرچند بانک مرکزی در هفته‌های گذشته ثابت کرده است با توجه به نیاز جدی کشور به تامین ارز مورد نیاز برای حوزه‌های اولویت‌دار به راحتی در برابر انتقادات بخش خصوصی، عقب نشینی نمی‌کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
بر پایی جشن نیمه شعبان در مسجد نیمه سوخته بروجرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توجه ویژه به علم آموزی بعد از انقلاب در لرستان
بارش باران و رویش بذر امید در دل کشاورزان لرستانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
لرستان غرق در شادی ولادت آخرین منجی عالم بشریت
افتتاح پروژه آب‌رسانی به روستای «بدرآباد علیا» خرم‌آباد
اعزام ۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد لرستان به مناطق عملیاتی جنوب
ورزشی‌های پانزدهم بهمن ماه در استان سمنان
افتتاح مرکز جامع سلامت شهرستان شاهین‌دژ
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
خبر‌هایی از برگزاری جشن های نیمه شعبان در استان سمنان
مروری بر وقایع و رویداد‌های ۱۵ بهمن ۵۷
کشف بیش از ۳۰ میلیارد ریالی احشام و طیور بدون مجوز در تالش
پیشرفت ۶۰ درصدی بلوار فرهنگ شهرکرد
بهره برداری از واحد تولیدی دمنوش های گیاهی در شاهرود
رشد تولید و اشتغالزایی با تکیه بر دانش بومی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
افتتاح خانه موسیقی تهران
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
در پیام رسان های داخلی به سازمان اطلاعات سپاه پیام دهید
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)