• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۸۲۴۸۲
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۹
صفحه نخست » عمومی
وب گردی

نمک را درست استفاده کنیم

کاربرد اصلی نمک در آشپزی، تقویت طعم دهنده‌ها است.

به گزارش خبرگزاري صدا وسيما، کاربرد اصلی نمک در آشپزی مزه دادن به خوراک‌هاست و تاثیر روش‌های به‌کارگیری آن در مواردی مانند تهیه پیازداغ یا گوشت‌های نمک‌سود.سوال اينکه، پس چرا مردم این قدر از نمک می‌ترسند؟
ما باید نمک بخوریم، بنابراین باید نحوه استفاده صحیح از آن را هم فراگیریم. از هر سرآشپزی که درباره اسرار کارش سوال کنید، اگر صادق باشد، به شما خواهد گفت که با نمک شروع و تمام می‌کند؛ با نمک زدن مناسبی که می‌تواند مزه نهفته در هر خوراکی را بیرون بکشد و به حداکثر برساند. اما کاربرد‌های نمک، فراتر از مزه‌دهی است. نمک احتمالا به دلیل مشخصات فیزیکی خود، به دلیل تغییر و تحولاتی که می‌تواند در فعال کردن خوراکی‌های ما داشته باشد، نقش مهمتری ایفا میکند.
نتایج این کاربرد‌ها متفاوت است. برخی سریع و برخی به شکل نامحسوسی کند هستند، برخی روی سبزیجات کار می‌کنند، برخی کاربرد‌ها برای ماهی است و برخی روی گل‌ها، اما در نهایت همه آن‌ها به یک چیز ختم می‌شوند: این که نمک رطوبت را جذب می‌کند.
این البته برای آشپزی بسیار مفید است، چرا که بخش بزرگی از آشپزی در واقع فرایند مدیریت آب و حرکت آن است. در دوره‌ای، استاندارد این بود که هر دستور آشپزی‌ای بگوید نمک فقط در آخر اضافه شود، و این که نمک می‌تواند برای میزان کردن چاشنی‌ها به کار رود. اما یک دستور آشپزی هم هست که می‌گوید نمک در هر گام اضافه شود، می‌تواند شگفتی‌آور و مبهوت‌کننده باشد، و این اغلب راه تشخیص خوب و بد است.
اگر بخواهید پیاز را خیلی خوب بپزید، در این صورت درست به اندازه میزان روغن و حرارت، میزان نمکی که به ماهیتابه اضافه می‌کنید نیز اهمیت دارد، چرا که نمک، پیاز‌ها را به آزاد کردن رطوبتشان وامی‌دارد و از سوختن‌شان جلوگیری می‌کند.
کسانی که طرفدار کباب کردن گوشت روی زغال هستند، همواره اصرار داشته‌اند که بهترین زمان افزودن نمک، نیم ساعت قبل از پخت و یا پس از آن و در هنگامی است که گوشت در حال جاافتادن است. اصل بحث در این میان، بر سر این است که کدام روش کمترین مایع را روی آتش از دست می‌دهد، و هدف البته به وجود آوردن کبابی است که در داخل آبدار باشد و از بیرون برشته و نمکی. آشپزی به شما راه‌های دیگری برای حرکت دادن آب را نیز یاد می‌دهد: پیاز‌ها اگر نمک نخورند هم، در نهایت وامی‌روند و در هر صورت مایع خود را از دست می‌دهند، هرچند، ممکن است این وضعیت نامتعادل‌تر پیش برود و شاید در خلال کار اندکی بسوزد.
اگر حرارت را از معادله حذف کنید، اهمیت نمک بیشتر می‌شود، زیرا درمی‌یابید که باید آن را با هشیاری بیشتری استفاده کنید، در زمان‌های خاص و در اندازه‌های خاص، تا به نتیجه مورد نظر خود برسید.
با ریسک ساده‌سازی بیش از حد یک مسئله پیچیده و بالقوه خطرناک، اگر به چیزی به اندازه کافی نمک بزنید، خراب نمی‌شود. هرچند در چنان وضعی خوردنش چندان دلپذیر نیست، اما دست‌کم می‌دانید که آسیبی به شما نخواهد زد. به آن ماهی‌های درسته نمکی فکر کنید که در بازار‌ها دیده‌اید، همان‌هایی که از سقف کیوسک‌ها آویزان شده‌اند یا در محفظه‌ها در معرض باد دادن قرار گرفته‌اند. آن ماهی‌شور‌ها تکه‌هایی از پروتئین فاسدنشدنی ضروری هستند که می‌توانند به رغم طوفانی بودن دریا و نامناسب بودن هوا برای ماهیگیری، و یا گرسنگی در کمین مردم به هر دلیلی، سال‌ها یک گوشه در انبار خانگی مواد خوراکی آرام بنشینند. 
واقعا باورنکردنی است که چنین عامل قدرتمندی در تداوم و گسترش بقای بشریت، از سوی برخی بخش‌های مربوط به لابی «سالم‌خواری» زیر ضرب سیاه‌نمایی قرار گرفته که می‌گوید نمک برای قلب‌تان مضر است.
منبع : ايندپندنت
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آزادی ۱۲ زندانی زن جرایم غیرعمد در گیلان
تعطیلی اداره‌ها، مدارس و بانک‌ها در مراغه
سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی
غیرحضوری شدن مدارس سنندج و سقز
تعطیلی مدارس و ادارات در مراغه
وجود گره‌های ترافیکی با وجود اصلاح هندسی خیابان‌ها در سال‌های گذشته در شهر قم
قدردانی مسئولان صداوسیما از عملکرد شبکه خاوران در پوشش سفر رئیس‌جمهور
موفقیت سمنان در تولید برق خورشیدی در کشور
تخلف درج نکردن قیمت
برنامه ۲۰ بندی دولت
برد پرگل بانوان ملوان بندرانزلی مقابل ایساتیس کران فارس
پیام تقدیر مدیر آموزش وپرورش آبادان در پی کسب رتبه نخست رادیو آبادان
مشکل ۳۰ ساله اسناد شهرک فرهنگیان نرماشیر برطرف شد
شورای برنامه‌ریزی محور پیشبرد برنامه‌های توسعه‌ای استان است
ثبت اسناد ؛ راهکاری مهم برای امنیت و شفافیت معاملات
سپیدان میزبان اردوی تیم ملی اسکی آلپاین
مهر و موم مرغ فروشی متخلف در آستارا
مساجد سیستان و بلوچستان آماده‌ی میزبانی از معتکفین
سه ماهواره ایرانی آماده پرتاب به فضا
امضای تفاهم‌نامه استراتژیک برای توسعه مدل زبانی بزرگ بومی در قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود
ورود سامانه بارشی به استان اصفهان از فردا شب
مشاهده گوی آتشین در آسمان ژاپن!
شفاف‌سازی در توزیع نهاده ها، اولویت جهاد کشاورزی
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه
بارش برف و باران از فردا در کرمانشاه آغاز می شود
هشدار نارنجی بارندگی برای برخی استان‌های غرب کشور
همه باید از ایران دفاع کنیم
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان
انتظار برای پرتاب تاریخی سه ماهواره ایرانی
پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
نه فلسطین حذف شد و نه محور مقاومت از بین رفت
نیروهای مسلح آماده مقابله با تهدید دشمن هستند
انتخابات تناسبی، مشارکت در انتخابات شوراها را رونق می‌دهد
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در حمص سوریه  (۲ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۱ نظر)
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه  (۱ نظر)
رزمایش تخصصی امداد و نجات پدافند هوایی ارتش برگزار شد  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
سه ماهواره ایرانی آماده پرتاب به فضاست  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
فراخوان پویش مدار اقتدار در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
ورود به ورزشگاه پارس تنها با داشتن بلیت الکترونیکی امکان پذیر است  (۱ نظر)