• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۱۳۹۲
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۳
اجتماعی » جامعه و شهری
با حضور رئیس قوه قضاییه

فردا، رونمایی سامانه ثبت تخلفات و شکایات مردمی شورای عالی استان‌ها

رئیس شورای عالی استان‌ها از رونمایی سامانه ثبت تخلفات و شکایات مردمی شورای عالی استان‌ها با حضور رئیس قوه قضاییه در سی و چهارمین اجلاس شورای عالی استان‌ها خبر داد.

فردا، رونمایی سامانه ثبت تخلفات و شکایات مردمی شورای عالی استان‌هابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان‌ها، علیرضا احمدی با حضور در برنامه در انتهای الوند که از شبکه دو سیما پخش می‌شود، گفت: شورای عالی استان‌ها نهادی برگرفته از متن انقلاب است و دو اصل قانون اساسی به این شورا پرداخته است که اصل اول آن یعنی اصل ۱۰۱ در خصوص تشکیل قانون شورا‌ها و اصل ۱۰۲ نیز در زمینه اختیارات شورا‌ها صحبت می‌کند و اعلام می‌دارد که این شورا می‌تواند به صورت مستقیم به مجلس طرح و به دولت لایحه ارائه کند.
وی با بیان اینکه قانون اساسی امتیاز ویژه‌ای را در اختیار شورای عالی استان‌ها قرار داده است، توضیح داد: بر اساس اصل ۱۰۲ قانون اساسی؛ شورای عالی استان‌ها تنها نهادی است که به صورت مستقیم و همزمان می‌تواند طرح و لایحه به مجلس و دولت ارسال کند در حالی که حتی دولت هم این اختیار را ندارد و تنها می‌تواند لایحه به مجلس بفرستد.
احمدی ادامه داد: از این رو شورای عالی استان‌ها جایگاه بسیار مهمی در حاکمیت دارد، اما، چون رسانه‌ها چندان به این جایگاه نپرداخته‌اند کمتر شناخته شده است.
وی با بیان اینکه شورای عالی استان‌ها نهاد فرادست جامعه ۱۲۵ هزار و ۹۹۲ نفری شوراهاست، تصریح کرد: باید از این ظرفیت بزرگ که در کشور وجود دارد استفاده شود. شورای عالی استان‌ها به عنوان مجلس دوم نیز شناخته می‌شود و در قانون اساسی ۲ اصل به شورای عالی استان‌ها و ۹ اصل به مجموعه شورا‌ها پرداخته شده است.
احمدی در پاسخ به این سوال که حضور شورای عالی استان‌ها چقدر توانسته در کار مردم تسهیل گری کند، بیان کرد: شورای عالی استان‌ها در سال‌های گذشته توانسته است طرح‌ها و لوایحی را به مجلس و دولت ارسال کند که تبدیل به قانون شده است. همچنین در حال حاضر پیگیر طرح مدیریت یکپارچه شهری و روستایی است که می‌تواند بسیار راه‌گشا باشد. این طرح در دستور کار مجلس شورای اسلامی نیز قرار دارد و در صورت تصویب می‌تواند اتفاق مبارکی برای مردم باشد. چرا که اگر این اتفاق رخ دهد تمام امورات مردم در شهر‌های خودشان و به دست شهرداری‌ها اجرا می‌شود.
رئیس شورای عالی استان‌ها در خصوص افزایش اختیارات شورا‌ها گفت: بحث‌هایی وجود دارد که دولت می‌خواهد بخشی از اختیارات خود را به مدیریت شهری واگذار کند. اگر طرح مدیریت یکپارچه شهری و روستایی در مجلس تصویب شود این اتفاق رخ می‌دهد. تصویب این طرح مهم می‌تواند کاغذبازی اداری را تا حد زیادی کاهش دهد و مردم برای انجام کار خود معطل نشوند. چرا که بیشتر خدمات در شهرداری‌ها ارائه می‌شود و مردم از مراجعه به نهاد‌های مختلف رها می‌شوند؛ بنابراین این اجرای طرح موجبات رضایت‌مندی مردم را فراهم می‌کند و افزون بر آن با تصویب این طرح مشکل ماده ۱۰۰ شهرداری‌ها نیز برطرف می‌شود. در حال حاضر ماده ۱۰۰ شهرداری‌ها سبب شده است تا تخلفات گسترده‌ای در کشور رخ دهد ما اکنون ۲۵۰ هزار رای قلع بنا داریم که بلاتکلیف مانده است و این از ثمرات کمیسیون ماده ۱۰۰ است. دولت و مجلس نیز سال‌ها به دنبال این بودند که شهرداری‌ها نگاه درآمدی به تخلفات نداشته باشند؛ بنابراین تصویب این طرح می‌تواند خیرات و برکات زیادی داشته باشد.
احمدی با بیان اینکه شورا‌ها ثمره انقلاب هستند، گفت: تشکیل دیرهنگام شورا‌ها سبب شد این نهاد به جایگاه قانونی خود دست پیدا نکند. چرا که شورا‌ها در قانون اساسی به عنوان یکی از ارکان نظام در نظر گرفته شده است، اما راه اندازی دیر هنگام باعث شد که بسیاری از اختیارات و وظایف شورا‌ها به نهاد‌های دیگر واگذار شود. از سوی دیگر شورا‌ها به عنوان یک شبکه گسترده از معتمدین مردم در سراسر کشور در حال فعالیت هستند و دولت می‌تواند هم از ظرفیت قانونی و هم از ظرفیت حضور گسترده شورا‌ها در سراسر کشور به عنوان یک فرصت استفاده کرده و برای پیشبرد اهداف خود از مدیریت شهری استفاده کند.
رئیس شورای عالی استان‌ها تاکید کرد: متاسفانه جای شورا‌ها در رسانه‌ها خالی است و به این دلیل بیشترین اخبار منتشر شده از شورا‌ها اخبار منفی و در راستای تخریب این نهاد مردمی بوده است. شورا‌ها امکان دفاع از جایگاه و عملکرد خود در رسانه‌ها را نداشته‌اند. از این رو سخن ما این است که اگر فردی در جایگاه شورا‌ها تخلف می‌کند نباید آن را به کل جامعه شورایی تعمیم دهیم و از آن تخلف برای تخریب جایگاه شورا‌ها استفاده کنیم. چرا که تشکیل شورا‌ها تصمیمی بوده که از سوی انقلابیون گرفته شده است و پشت آن اندیشه و فکر بوده است.
رئیس شورای عالی استان‌ها از رونمایی سامانه ثبت تخلفات و شکایات مردمی شورای عالی استان‌ها خبر داد و گفت: این سامانه در سی و چهارمین اجلاس شورای عالی استان‌ها که روز پنجشنبه (فردا) با حضور آقای رئیسی رئیس قوه قضاییه برگزار می‌شود، رونمایی خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمادگی کامل بیمارستان کیش در حوزه پدافند غیرعامل
ابلاغ قانون اصلاح ساز و کار بررسی بودجه سالیانه به رئیس‌جمهور
فناوری ای‌سیم (eSIM) به‌زودی در کشور فراگیر می‌شود
قضات باید با روحیه جهادی در راستای حل مشکلات مردم تلاش کنند
البرز ۵۰ درصد کمبود پرستار دارد
هلال احمر استان زنجان درگود پیشگیری از اعتیاد
هیئت پارلمانی ایران برای حضور در اجلاس کمیته فرهنگی-اجتماعی APA عازم مسکو شد
بازآفرینی در ۹ شهر استان زنجان
خود کفایی ایران در تولید پروتز لگن و زانو
آذربایجان‌شرقی قلب تپنده روابط ایران و ترکیه است
مسیر جسارت؛ روایت بانوی اتوبوسران زنجانی
مزارع پرورش ماهی به روایت تصویر
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یک کشته و ۱۷ زخمی در پی واژگونی اتوبوس
فردا، غیرحضوری شدن مدارس نوبت صبح در ۴ شهرستان خوزستان
شناسایی ۶۵ نقطه حادثه خیز در جاده‌های آذربایجان شرقی
مدیرعامل اسبق استقلال درگذشت
امنیت منطقه‌ای لازمه توسعه اقتصادی کشورهای عضو اکو
نیرو‌های مسلح در حداکثر آمادگی قرار دارند
تجلیل از پرستاران آذربایجان شرقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ
آخرین وضعیت کودک معلول کلاردشتی که مورد ضرب و شتم قرار گرفت
فارسی‌ها منتظر باران نباشند
پیش ثبت‌نام ۴۰ هزار نفر برای تشرف به تمتع ۱۴۰۵
«مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر جناحی است
عارف: وحدت و انسجام بعد از دفاع مقدس ۱۲ روزه حفظ شود
سلیمان زاده: نخستین بار در تاریخ بسکتبال سه نفره دختران به مدال رسیدیم
گام بلند شبکه بانکی برای تامین مالی پروژه‌های نیمه تمام
کارزار حقوقی ایران در مقابله با جنایات صهیونیست‌ها
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است
ضرورت تشکیل کمیته تدوین سند جامع اشتغال آذربایجان شرقی
خرید سهام سهامداران بانک آینده آغاز شد
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است
تجلیل از پرستاران نمونه بیمارستان شهید محلاتی تبریز
دستور نتانیاهو برای ازسرگیری حملات علیه غزه
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)
اطلاعیه توانیر درباره شایعه افزایش تعرفه‌های برق  (۱ نظر)
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است  (۱ نظر)
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است  (۱ نظر)
شناسایی ۱۵۰ نانوای متخلف در اردبیل  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)