درپی اختلافات میان دو کشور
وزیر دفاع ترکیه از آمادگی برای گفتگو با یونان خبر داد
وزیر دفاع ترکیه از آمادگی کشورش برای گفتگو با یونان خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، خلوصی آکار، اظهار داشت: ترکیه برای حل بحرانی که در مدیترانه با یونان به وجود آمده، آماده است وارد گفتگو شود.
وی ادامه داد: کشورش از حسن همجواری و قانون بین المللی حمایت میکند.
آکار با اشاره به توافقنامه امضاء شده میان مصر و یونان ابراز داشت، این توافقنامه هیچ مبنای حقوقی ندارد و نوعی بی توجهی به حقوق مردم مصر است.
ترکیه و یونان مدت زمانی است بر سر مالکیت مناطقی در مدیترانه که به دلیل اکتشافات نفت و گاز اهمیت ویژهای پیدا کرده است، اختلاف نظر دارند، در حال حاضر کشتی اکتشافاتی Oruc Reis ترکیه در این مناطق که آنکارا آن را تحت مالکیت خود میداند در حال فعالیتهای میدانی است، اما در مقابل یونان معتقد است این مناطق بخشی از منطقه نریتیک یونان است.
فاتح درماز، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه میگوید کشتی اکتشافاتی ترکیه تا بیست و سوم این ماه (دوم شهریور ۱۳۹۹)، در مساحتی به وسعت هزار و هفتصد و پنجاه کیلومتر مربع، فعالیتهای اکتشافاتی انجام خواهد داد. این کشتی را شناورهای نیروی دریایی ترکیه همراهی میکنند ضمن اینکه فعالیت ترکیه از راه دور با کشتیهای جنگی یونان تحت نظر است.
این اتفاقات به خوبی بیانگر سطح تنش میان دو کشور است، اما به نظر میرسد دو طرف تلاشهایی را آغاز کرده اند تا کار بدتر از این نشود، در همین زمینه نخست وزیر یونان از ترکیه خواست از منطقی که میتواند به درگیری نظامی بینجامد پرهیز کند تا مذاکرات صادقانهای میان دو طرف آغاز شود.
وزیر دفاع ترکیه نیز اظهار داشت: کشورش ترجیح میدهد مشکلاتش با یونان را با گفتگو حل کند.
با این حال خلوصی آکار توافقنامه امضاء شده میان مصر و یونان برای تعیین مرز دریایی میان دو کشور را از نظر حقوقی بی اساس خواند و گفت: این توافقنامه بی توجهی به حقوق مردم مصر است.
چند روز قبل یونان خواستار نشست اضطراری اتحادیه اروپا شد تا اقدامات ترکیه در مدیترانه بررسی شود. در این زمینه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اذعان داشت نشست مورد نظر برگزار میشود و در آن علاوه بر تنش در مدیترانه، اوضاع لبنان و انتخابات بلاروس نیز بررسی میشود. در هر حال شرایط نشان میدهد یونان برای رسیدن به اجماعی که بتواند از خواسته اش یعنی فشار حد اکثری بر ترکیه حمایت کند مشکلاتی دارد. به استثنای فرانسه که برای مجازات ترکیه بسیار جدی به نظر میرسد دیگر کشورهای اروپایی مواضع متوازن و میانهای دارند.
به نظر میرسد اختلافات میان ترکیه و یونان، بسیار پیچیده است، زیرا یونان اصرار دارد مرزهای دریایی اش با توجه به جزایر تحت مالکیت، حتی جزایر کوچک، لحاظ شود، اما ترکیه میگوید این اصرار بی فایده است، زیرا مثلا جزیره کاستلوریزو که یونان در اختیار دارد با حدود ده کیلومتر مربع مساحت، از سواحل ترکیه بیش از دو کیلومتر فاصله ندارد، اما از سواحل یونان حدود پانصد و هشتاد کیلومتر فاصله دارد.