• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۳۴۶۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۳
ورزشی » ساير حوزه ها
یکی از مرتفع ترین قلل البرز مرکزی

صعود به قله ۴۱۸۰ متری کلون بستک

رشته کوه‌های البرز مرکزی که تهران در دامنه جنوبی آن قرار گرفته جایگاه بسیاری از قله‌های سربه فلک کشیده است که نسبت به کل رشته کوه البرز بیشترین تحدب و ضخامت عرضی و ارتفاع را دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه کوهنوردی خبرگزاری صداوسیما، از دره کرج تا گسل سمنان امتداد و بلندترین قله این منطقه دماوند بیش از ۵۶۰۰ متر ارتفاع دارد. قله دماوند یکصد و پنجاهمین قله مرتفع جهان است.
سراسر البرز مرکزی را قله‌های با ارتفاع دو هزار متر به بالا تشکیل داده یکی از مشهورترین قله‌های این منطقه که از تهران قابل دسترسی است قله توچال به ارتفاع ۳۹۶۰ متر از سطح دریاست کمی اگر به سمت شمال شرق حرکت کنیم و خودمان را از فشم به شمشک برسانیم به منطقه‌ای می‌رسیم که گاجره نام دارد.
منطقه گاجره از یک سو به پیست اسکی دیزین و از سوی دیگر به شمشک مرتبط است چند سالی است به دلیل برف سنگین و نگهداری نامناسب و ریزش چند نقطه از ان این مسیر ارتباطی میان شمشک و دیزین بسته است.صعود به قله ۴۱۸۰ متری کلون بستک
درست در محل تلاقی شمشک و دیزین و منطقه گاجره قله‌ای سر به فلک کشیده است بنام کلون بستک: کلون به معنی قفل‌های در‌های منازل قدیمی ایران است و بستک به معنای بسته است اینطور می‌گویند که در زمان‌های قدیم دشمنان ایران به این مناطق حمله می‌کردند ودر دره‌ها و ارتفاعات این منطقه گرفتار می‌شدند و اصطلاحا به در بسته می‌خوردند به همین دلیل این قله به نام کلون بستک لقب گرفته است.
قله کلون بستک با ارتفاع ۴۱۸۰ متر از سطح دریا یکی از قلل مرتفع البرز مرکزی است به گفته کوهنوردان حرفه‌ای صعود‌های زمستانی دشواری دارد و بهترین زمان صعود به ان اواخر خرداد تا پایان شهریور است.
در ارتفاعات البرز مرکزی و در هر نقطه از ان شاهد پوشش گیاهی بسیار متنوعی هستیم از بوته‌های یکساله گرفته تا درختچه‌ها و درختان چندساله که البته گونه‌های گون، خارشتر، مارتیغال، ریواس، آویشن، بومادران، پونه، باریچه، گل گندمی/ خلر /کنگر /گوش بره / زرشک وحشی بیشترین فراوانی را در این میان دارند.

صعود به قله ۴۱۸۰ متری کلون بستک
اما صعود به قله کلون بستک:
روز جمعه ۱۷ مرداد ساعت ۴ صبح از منزل خارج و پس از ۲/۵ ساعت رانندگی در مسیر جاده تهران چالوس به دلیل اگاهی نداشتن از وضعیت مسیر ارتباطی میان دیزین و شمشک برای رسیدن به مبدا صعود ساعت ۷ به پارکینگ پیست دیزین رسیدم و صعود را پس از کمی نرمش شروع کردم.
از مسیر بعضا ریزش کرده دیزین خود را پس از ۱/۵ ساعت به گاجره و منطقه انتن مخابراتی رساندم و از انجا به بعد صعود اصلی اغاز شد همانطور که می‌دانید بعنوان خبرنگار در هر برنامه برای تهیه گزارش تصویری از منطقه با دوربین گوپرو از کوهپیمایان مصاحبه می‌گیرم که این موضوع خود باعث توقف و استراحت هم می‌شود با سرعت متوسط با صرف ۶۷۰ کیلوکالری انرژی و پیمودن ۱۲/۵ کیلومتر در ۷ ساعت خود را به قله ۴۱۸۰ متری قله کلون بستک رساندم.

صعود به قله ۴۱۸۰ متری کلون بستک
در مسیر ابتدا بستر سنگی با پوشش گیاهان خوشبو بومادران و اویشن را پشت سر گذاشتم پس از ان به منطقه‌ای که محل استراحت چوپان و گله اش بود رسیدم تعدادی از کوهنوردان با انگیزه شب مانی و هم هوایی در این محل کمپ کرده بودند در ادامه به منطقه‌ای با سنگ‌های درشت رسیدم که تنها پاکوبی باریک اجازه عبور می‌داد پس از ان یک شیب تند با بستری از سنگ ریزه که احتیاط بیشتری می‌طلبید هر چند گاهی ابر‌ها قله سربه فلک کشیده کلون بستک را در بر می‌گرفت و تابلویی زیبا از افریده خداوند به نمایش می‌گذاشت.

صعود به قله ۴۱۸۰ متری کلون بستک
پس از پاکوب باریک سنگ ریزه‌ای به محلی رسیدم که بستری سنگی به همراه سنگریزه داشت که برای صعود به قله باید دقت بیشتری می‌کردم سمت چپ دره دیزین و سمت راست و جنوب شمشک دیده می‌شد پس از عبور از این منطقه حالا فقط ۲۰۰ متر دیگر تا قله باز هم با سنگ‌های بزرگ ابی مفروش بود و حالا قله کلون بستک و لمس خاک قله و عکس یادگاری با تابلو ضبط پلاتو در ضلع شمال شرقی قله هنوز کمی برف باقی مانده بود و گروهی کمی پایین‌تر در حال میل کردن مواد مغذی بودند تا یادم نرفته در یک برنامه کوهنوردی هر ۱۵ دقیقه مایعات بویژه اب میل بفرمایید و از خوراکی‌های کم حجم و پر انرژی استفاده کنید.

صعود به قله ۴۱۸۰ متری کلون بستک
توجه داشته باشید از انجاکه عوارض ارتفاع گرفتگی (به دلیل رقیق بودن هوا و کم بودن تراکم اکسیژن در ارتفاع بالا) بیشتر از ارتفاع سه هزار متر اغاز می‌شود اینگونه صعود‌ها برای افرادی که تجربه هم هوایی ندارند توصیه نمی‌شود.

رضا نیکقدم منش

خبرنگار سرويس ورزشی، خبرگزاری صدا و سیما

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ممنونم خیلی زیبا توصیف کردید . بهتر بود تصاویر بیشتری از زیباییها میگذاشتین و اینکه به تغذیه مناسب اشاره میکردید
نظر شما
آخرین اخبار
مذاکره ادامه دارد بدون عقب‌نشینی از حقوق هسته‌ای
کلنگ‌زنی نخستین مدرسه ۱۲ کلاسه ویژه اتیسم استان البرز
وزش باد و بارش‌پراکنده در لرستان
زندان رجایی‌شهر به شهرِ زندگی، فرهنگ و دانشگاه تبدیل می‌شود
برپایی بیمارستان صحرایی در رومشکان لرستان
مراسم ترحیم مادر سردار جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان
تأکید نماینده بروجرد بر تسریع اجرای سد آبسرده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۹ اسفند ۱۴۰۴
افزایش ظرفیت تولید مرغ در زنجان با صدور مجوز‌های جدید
عروسک‌های بومی و محلی با پوشش لباس محلی استان زنجان، جلوه‌ای از هنر دست هنرمند ابهری
۱۲۷ دستگاه اتوبوس آماده جابه‌جایی ایمن مسافران زنجان
دعای هر روز و روز دهم ماه مبارک رمضان
کاهش تصادفات فوتی در لرستان
محفل انس با قرآن در خرم آباد
ادامه روند افزایشی دما در سمنان
کشف بیش از ۱۲ هزار مواد محترقه غیر مجاز در لاهیجان
تجلیل حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی با حضور علمای دین و مسئولین
قدردانی فرمانده انتظامی لرستان از حضور مردم در تشییع پیکر شهید فتح‌الهی
احتمال بارش باران در چهارمحال و بختیاری
ثبت نام دوره بدون آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ (ویژه استعداد‌های درخشان) دانشگاه آزاد اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزینه‌های ترامپ درباره ایران در حال محدود شدن است
هشدار سازمان همکاری اسلامی درباره تشدید تنش‌ها علیه ایران
هشدار زرد بارش باران و تندباد‌های لحظه‌ای در خوزستان
ادعای ترامپ: می‌خواهم با ایران توافق کنم
تخریب دیوار «زندان رجایی‌شهر» کمتر از ۴۸ ساعت
گزارش عراقچی از دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا
رویترز: ادعای ترامپ با ارزیابی نهاد‌های اطلاعاتی مغایر است
معدوم‌سازی ۲۷۷ کیلوگرم فرآورده دامی فاسد در زنجان
عبدی به نشان برنز رسید
تامین حداکثری منافع ملی، راهبرد ایران در مذاکرات است
عراقچی افغانستان و پاکستان را به گفت‌و‌گو دعوت کرد
مسیر جاده‌ای شیراز به جنوب کشور ، ۶۰ کیلومتر کوتاهتر می‌شود
گزارش جدید آژانس انرژی اتمی در خصوص ایران منتشر شد
هدف قانون جوانی جمعیت؛ رسیدن نرخ باروری به بیش از ۲.۱
اطلاعیه تأمین اجتماعی درباره واریز حقوق و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۱۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
گزینه‌های ترامپ درباره ایران در حال محدود شدن است  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
توزیع یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال در آذربایجان شرقی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
تقویت چشمگیر ایمنی تردد شبانه در محورهای خوزستان با اتمام پروژه‌های روشنایی  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
هدف قانون جوانی جمعیت؛ رسیدن نرخ باروری به بیش از ۲.۱  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)
پایش و شناسه کردن واحد‌های بهره برداری کشاورزی  (۱ نظر)