• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۴۲۳۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۲
سیاسی » سیاست خارجی
گفتگوی ویژه خبری ؛

اراده سیاسی اروپایی ها همراهی با امریکاست

استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران گفت: اراده سیاسی اروپایی‌ها در مقابل ایران همراهی با امریکاست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمد جمشیدی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به تأخیری که در نهایی شدن برجام اتفاق افتاد افزود: در آن زمان روسیه و چین مخالف تحریم تسلیحاتی ایران و امریکایی‌ها و اروپایی‌ها خواستار پابرجایی این تحریم‌ها بودند و بر اساس اظهارات خانم شرمن در کتاب خاطراتش؛ ایران در آن زمان حاضر شد تحریم‌های تسلیحاتی بماند و توافق برجام انجام شود.

وی گفت: به این علت، لاوروف وزیر امور خارجه روسیه حاضر نشد در عکس یادگاری برجام باشد و سفیر روسیه به جای وی عکس یادگاری گرفت البته مسئولان ایرانی تاکنون به طور واضح چیزی در این باره نگفته اند.

وی تصریح کرد: روسیه می‌گفت؛ در توافق ژنو همه طرف‌ها پذیرفته اند تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای به طور جامع برداشته شود و موضع روسیه و چین در این باره به طور کامل حقوقی بود و اگر ما اصرار می‌کردیم که این تحریم‌ها برداشته شود، چون طرف‌های غربی به برجام نیاز داشتند آن را می‌پذیرفتند.

آقای جمشیدی افزود: ۵ سال از توافق برجام گذشت و زمان برداشته شدن تحریم‌های تسلیحاتی فرا رسیده است، اما سیاست امریکا وادار کردن ایران به مذاکره مجدد است.

وی گفت: از نظر امریکایی‌ها فقط وارد شدن ایران به فرآیند مذاکرات، تأمین کننده منافع آنان است و برای رسیدن به این هدف فشار حداکثری در پیش گرفته اند و بر این اساس از برجام خارج شدند.

آقای جمشیدی افزود: اگر پیش نویس قطعنامه امریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران در شورای امنیت تصویب می‌شد فقط یک پیروزی سیاسی داخلی برای ترامپ بود.

وی گفت: امریکایی‌ها با طرح پیش نویس تمدید تحریم‌های تسلیحاتی می‌خواهند توافق ملایم تری با ایران به دست آید و شکست امریکایی‌ها در شورای امنیت، تاکتیکی است و بازی ادامه دارد.

آقای جمشیدی افزود: اروپایی‌ها موظف بودند بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت به پیش نویس قطعنامه امریکایی‌ها رأی منفی دهند، اما رأی ممتنع آنان نشان دهنده همراهی اروپایی‌ها با امریکایی هاست.

وی با بیان اینکه فرانسه، انگلیس و آلمان از جنایات امریکا در مقابل ایران از جمله شهادت حاج قاسم سلیمانی حمایت کردند گفت: اروپا می‌تواند در مقابل امریکا در تحولات بین المللی بایستد، اما نمی‌خواهد و اراده آنان در مقابل ایران همراهی با امریکاست.

آقای جمشیدی افزود: اروپا منفعت خود را در ماندن ایران در برجام می‌بیند، زیرا اعتقاد دارد محدودیت‌ها و مهار ایران به وسیله برجام، جمهوری اسلامی ایران را مجبور به تغییر رفتار می‌کند.

وی گفت: اروپا به صراحت در بیانیه خود اعلام کرد است حتی جدای از برجام و شورای امنیت، حامی تحریم تسلیحاتی ایران است، اما نمی‌خواهد برجام به هم بخورد و تحریم تسلیحاتی ایران را به روش‌های دیگری ادامه دهد.

آقای جمشیدی افزود: از نواقص اصلی برجام که آن را دائم به مسئولان تذکر می‌دادیم ضمانت اجرا و مکانیسم حل اختلاف این توافقنامه است، زیرا از همه طرف به نفع غربی هاست و راهی جز متعهد ماندن به برجام را برای ما باقی نگذاشته است.

وی با بیان اینکه امریکا به طور قطع مکانیسم ماشه را فعال می‌کند گفت: امریکایی‌ها در کمیسیون حل اختلاف برجام شرکت نمی‌کنند بلکه مستقیم در شورای امنیت و بر اساس ماده ۱۰ قطعنامه ۲۲۳۱ این کار را انجام خواهند داد.

آقای جمشیدی افزود: البته اروپایی‌ها ممکن است با آن مخالفت کنند، زیرا فعال کردن این مکانیسم موجب از بین رفتن رسمی برجام خواهد شد در حالی که اروپایی‌ها می‌خواهند برجام بماند.

وی گفت: دو سال است که برجام تمام شده است، اما اگر امریکایی‌ها مکانیسم ماشه را فعال کنند این توافق به طور رسمی از بین می‌رود و تحریم‌های شورای امنیت بازخواهد گشت.

آقای جمشیدی افزود: البته بازگشت تحریم‌ها اتفاق ویژه‌ای نیست، زیرا تحریم‌های کنونی سنگین‌تر از قطعنامه‌های شورای امنیت است.

وی گفت: اگر برنامه‌های شورای امنیت را بپذیریم بهتر از تحریم‌هایی است که در قالب برجام بر ایران تحمیل شده است.

آقای جمشیدی افزود: تیم ترامپ به دنبال مذاکره با ایران نیست بلکه در پی فشار بیشتر بر کشورمان است تا بتواند در کشور آشوب ایجاد کند.

وی گفت: هر آشوبی که در کشور ایجاد شد پس از آن امریکایی‌ها یک ضربه اساسی به ایران زدند.

آقای جمشیدی افزود: امریکا در اهداف خود ناکام بوده است، اما این ناکامی به معنای دست برداشتن از فشار بر ایران نیست و قرار گرفتن کشورمان در وضع کنونی به این علت است که برجام به نفع ملت ایران نبود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای سید حامد موسوی کارشناس مسائل امریکا نیز در این برنامه گفت: رأی نیاوردن پیش نویس امریکایی‌ها قابل پیش بینی بود، اما با این شدت برای آنان یک افتضاح شد.

وی افزود: امریکایی‌ها به ایران فشار می‌آورند و اروپایی‌ها می‌خواهند راه حل میانه‌ای را ارائه دهند که این سناریو بسیار برای ما مضر است.

آقای موسوی گفت: امریکا وقتی از برجام خارج شد اروپایی‌ها با یک سری وعده و وعید به ما گفتند در برجام بمانید و بر این اساس سر ما کلاه رفت، زیرا هم پایبند برجام هستیم و هم این توافق منافعی برای ما ندارد.

وی افزود: بهترین سناریو برای امریکایی‌ها که زیر برجام زدند ماندن ایران در برجام و نرسیدن ما به منافعمان است.

آقای موسوی گفت: پیش بینی می‌کنم امریکا تا ده روز آینده مکانیسم ماشه را فعال کند در حالی که از نظر حقوقی به علت خروج از برجام حق این کار را ندارد.

وی افزود: اگر امریکا بتواند این کار را انجام دهد مکانیسم ماشه به ضرر ما و به نفع آنان است، زیرا اگر تا ۳۰ روز درباره آن تصمیم گیری نشود همه تحریم‌ها و قطعنامه‌های شورای امنیت بازمی گردد مگر اینکه در این مدت شورای امنیت تحریم‌ها را دوباره لغو کند که امریکا با حق وتو می‌تواند جلوی آن را بگیرد.

آقای موسوی گفت: مذاکره و توافق امریکایی‌ها با ما امکان پذیر نیست البته ترامپ به دنبال اتفاق ظاهری است تا آن را به عنوان موفقیت در داخل امریکا مطرح کند.

وی با بیان اینکه سیاست خارجی چندان در انتخابات امریکا تأثیرگذار نیست افزود: تنها گزینه ترامپ برای پیروزی در انتخابات آینده رفع مشکلات اقتصادی و مقابله با کرونا در این کشور است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای ریچارد بیکر کارشناس سیاسی امریکایی نیز در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: رأی نیاوردن پیش نویس قطعنامه امریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران افتضاح وحشتناکی برای این کشور بود.

وی افزود: امریکا خود را سوپرقدرت دنیا می‌داند و مدعی تأسیس سازمان ملل است، اما در این پیش نویس فقط جمهوری دومینیکن کنار امریکا ایستاد که یک افتضاح بزرگ برای آن بود.

آقای بیکر گفت: امریکایی‌ها سلاطین نقض قوانین بین المللی هستند که برجام یکی از آنهاست و این مسئله جایگاه امریکا را از هم پاشیده است.

وی افزود: امریکا در قدرت نرم و سخت دچار مشکل و زوال شده است، اما در پی کوچه پس کوچه‌ها و نقشه‌های جدید است.

آقای بیکر گفت: البته بین مقامات امریکایی در این باره اختلاف‌های بسیاری وجود دارد و امریکا که در داخل مشکل دارد خود را درگیر مشکل بزرگتری به نام ایران کرده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
دلیل رای ممتنع اروپایی ها این است که بین امریکا و ایران گیر کرده اند.

از یک طرف از نظر اقتصادی و امنیتی به امریکا وابسته اند و از طرف دیگر خصومت با ایران برایشان گران تمام خواهد شد.

یکبار اقای عراقچی معاون وزیر خارجه گفتند که ایران می تواند مهاجرین افغان را به سوی اروپا روانه کند و امنیت اروپا را به خطر اندازد.

بار ها اقای عراقچی گفته اند که برجام یک توافق نامه امنیتی بین المللیست و صبر ایران هم نامحدود نیست.


به خوبی می توان بوی تهدید را از این سخنان اقای عراقچی استشمام نمود.


در صورتی که در رسانه ها برجام یک موضوع داخلی ایران برای دستیابی به انرژی به اصطلاح هسته ای عنوان می شود نه یک توافقنامه امنیتی که می تواند امنیت اروپا و مناطق دیگری از جهان را تهدید کند. نقطه ضعف اروپا در این توافقنامه امنیتی چیست که دولتمردان ایرانی روی ان دست گذاشته اند.؟

مسئولین محترم سایت صدا و سیما به نظر شما ایا عجیب نیست کشور به اصطلاح ابرقدرت اتمی امریکا اینقدر در مقابل ایران ضعیف رفتار می کند.

این همه مماشات در مقابل ایران برای چیست؟

به نظر شما ایا این رفتار امریکا نشان نمی دهد که ایران از امریکا یک نقطه ضعف بزرگ دارد و اگر ان را فاش نماید برای امریکا گران تمام می شود.

ایا این نقطه ضعف غیر از این نمی تواند باشد که امریکا اصلا" و ابدا" یک قدرت به اصطلاح اتمی نیست و سلاح اتمی یک تفنگ خالیست.




دلیل اصلی شجاعت و ایستادگی مقامات ایران در مقابل امریکا این است که انها می دانند امریکا نمی تواند به راحتی به ایران حمله نظامی نماید زیرا نمی توانند چیزی به نام بمب اتمی را به عنوان اسلحه برتر رونمایی کنند.



اعتبار تهدیدات نظامی امریکا از بین رفته است.
نظر شما
آخرین اخبار
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس 12 روزه
سوختن ۱۵۰ اصله نخل خرما در شهرستان شادگان
تقویم روز اوقات شرعی گیلان ، ۳۱ تیر ۱۴۰۴
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
مراسم گرامیداشت سرلشکر شهید غلامحسین غیب‌پرور
نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه های روستایی
پرچم متبرک حرم مطهر درمنزل شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
کشف و جمع آوری ۹۱۶ دستگاه ماینر غیر مجاز در تبریز
اعزام هواپیمای آبپاش برای مهار حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم
وزش باد تهدیدی بر جان جنگل های ابر شاهرود
پبش بینی تداوم هوای گرم و وزش باد در سمنان
کاشت کنجد در مزارع جنوب فارس
میزبانی کیش از اردوی پیش‌فصل تیم فوتبال سایپا
تغییر ساعات کاری ادارات کردستان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه
انفجار کنترل‌ شده در تبریز حین عملیات خنثی‌سازی مهمات
اخبارنقاط مختلف چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
استقبال خانواده‌ها از کلاس‌های تابستانی فرهنگسرا‌های کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تامین کالا‌های اساسی در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)