• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۵۴۴۲
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۶
صفحه نخست » کل اخبار
یک تمساح کوتوله

کشف راز حرکت خزنده باستانی با گردنی سه برابر طول بدن

دانشمندان کشف کردند که چگونه یک خزنده ۲۴۲ میلیون ساله که گردنی سه برابر کل بدنش داشته است، در محیط زیست بومی خود حرکت می‌کرده است. بنا به این کشف، آن خزنده در اقیانوس زندگی می‌کرده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دانشمندان کشف کردند که چگونه یک خزنده ۲۴۲ میلیون ساله که گردنی سه برابر کل بدنش داشته است، در محیط زیست بومی خود حرکت می‌کرده است. بنا به این کشف، آن خزنده در اقیانوس زندگی می‌کرده است.
کشف راز حرکت خزنده باستانی با گردنی سه برابر طول بدن

دیرینه‌شناسان همواره از فسیل این موجود که بخشی از گونه پروسروسوران است و اولین بار در سال ۱۸۵۲ کشف شد، در حیرت بودند. زیرا نمی‌توانستند دریابند که این حیوان چگونه می‌توانسته وزن گردنش را تحمل کند و هر گونه حرکتی داشته باشد.

به گفته محققان، «بدن عجیب این موجود اصلا کمکی به درک آن معضل نمی‌کرد»، و دست آخر گردن زرافه‌مانند آن باعث شد دانشمندان شک کنند که آیا این حیوان در خشکی زندگی می‌کرده یا در دریا می‌زیسته است.

این معما وقتی حل شد که تحقیقی توسط دانشگاه زوریخ جمجمه این خزنده را بازسازی کرد و نشان داد که «چندین انطباق آشکار برای زندگی در آب» در جمجمه آن وجود دارد.

اولیور ریپل، دیرینه‌شناس موزه فیلد در شیکاگو و یکی از نویسندگان این تحقیق، گفت: «این گردن اصلا امکان بقا در محیط خشکی ندارد، برای حمل آن در همه جا به عنوان بخشی از بدن، واقعا عضوی عجیب است.»

آقای ریپل این موجود را به عنوان «یک تمساح کوتوله و خپل با گردنی خیلی خیلی دراز» توصیف کرد.
کشف راز حرکت خزنده باستانی با گردنی سه برابر طول بدن

تصویر جمجمه بازسازی شده حیوان نشان داد که این خزنده ۷ متری سوراخ‌های بینی در بالای پوزه خود داشته و همچنین دندان‌هایی به هم تنیده و خمیده داشته است که هر دو نشانه‌هایی از نحوه زندگی و شکار کردن این حیوان در آب هستند.

استیون اسپیکمان، دیرینه‌شناس دانشگاه زوریخ در سوئیس و نویسنده اصلی این تحقیق، گفت: «احتمالا با استفاده از سر کوچک و گردن خیلی دراز خود مخفی می‌مانده و یواشکی با نزدیک شدن به طعمه خود در آب‌های گل‌آلود، شکار می‌کرده است.»

فسیل‌های این پروسوسور در مرز میان سوئیس و ایتالیا پیدا شدند.

در نزدیکی آن منطقه، دانشمندان فسیل موجودی مشابه را پیدا کردند، اما آن موجود فقط کمی درازتر از یک متر بود و باعث شد تا این نظریه مطرح شود که آیا آن فسیل متعلق به جیوانی جوان‌تر از همان گونه است، یا گونه‌ای کاملا متفاوت است. تحلیل‌های بعدی مشخص کرد که آن موجود کاملا بالغ بوده است و به همین خاطر گونه‌ای متفاوت است.

نیک فریزر، موزده‌دار موزه ملی علوم طبیعی اسکاتلند و از نویسندگان این تحقیق، گفت: «این کشف خیلی مهم است که دریافتیم ۲۴۰ میلیون سال پیش، دو گونه کاملا متفاوت و منحصر به فرد خزندگان با گردن‌هایی دراز و عجیب، در کنار هم در آب‌های ساحلی اقیانوس باستانی تتیس زندگی می‌کرده‌اند.»

آقای اسپیکمان افزود: «این دو گونه خیلی به هم نزدیک هستند و تکامل یافته بودند تا در زیست‌بومی یکسان، از منابع غذایی متفاوتی تغذیه کنند.»

او توضیح داد که گونه کوچک‌تر احتمال موجودات صدفی کوچک‌تر از جمله میگو‌ها را می‌خورده است، در حالی که گونه بزرگ‌تر از ماهی و ماهی مرکب تغذیه می‌کرده است.

او ادامه داد: «واقعا مهم است، چرا که ما انتظار داشتیم گردن دراز پروسوسوران، مانند گردن زرافه‌ها، تنها برای یک کار تکامل یافته باشد، اما در واقع این گردن به سبک‌های مختلف زندگی امکان وقوع داده است. این کشف درک ما را درباره این حیوان کاملا تغییر می‌دهد.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معرفی کتاب‌هایی برای کودک و نوجوان درباره امام زمان (عج)
آغاز مرحله اول المپیاد‌های علمی دانش آموزی
عملیات مرمت کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان تمدید شد
رادیو صبا با «هنرستان» در قلب جشنواره فیلم فجر
تداوم بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
صدور مجوز احداث ۴۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در نیشابور
اسامی داوران ۳ بازی از هفته بیستم لیگ برتر فوتبال
اجرای موفق طرح کالابرگ الکترونیکی در بوشهر/ آغاز مرحله دوم از ۱۵ بهمن
لیگ برتر والیبال مردان؛ برنامه هفته‌های پانزدهم تا هفدهم
پایان هفته چهاردهم لیگ برتر والیبال با برتری مدعیان
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
جان باختن یک شهروند تربت جامی بر اثر نشت اسید در شهرک صنعتی
مساجد کیش، پایگاه هویت دینی و مشارکت اجتماعی در جامعه
توسعه فضای سبز اهواز با کاشت گل‌های کاغذی
غبارروبی حرم مطهر سبزقبا (ع) به مناسبت نیمه شعبان
تحقق ۱۰۰ درصدی و افزایش سهم درآمد خوزستان
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ختم پرونده اختلافی ۸ ساله در دزفول به صلح و سازش
سازش ۷۴۰ پرونده در شورای حل اختلاف حمیدیه
حضرت امام مهدی (عج) امید زنده بشریت برای رسیدن به عدالت، امنیت و آینده‌ای روشن هستند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
رزمایش اقتدار ورزش ایران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
مرزبانی کشور امروز در اوج اقتدار و استحکام قرار دارد
چمران : رفع آلودگی هوا تنها برعهده شهرداری نیست
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)