• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۴۵۱۰
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۱:۴۹
بین الملل » تحلیلی

متن کامل بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه در نشست کمیته قانون اساسی سوریه

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از وين، ایران، روسیه و ترکیه، به عنوان کشور‌های ضامن روند صلح آستانه در حاشیه نشست کمیته قانون اساسی سوریه در ژنو با صدور بیانیه‌ای بر لزوم پایبندی کامل به حاکمیت سوریه، استقلال، وحدت این کشور و احترام همه طرف‌ها به این اصول تاکید کردند.
متن کامل بیانیه به این شرح است:
"بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه در ادامه رایزنی‌ها در حاشیه سومین نشست کمیته قانون اساسی"
جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه به عنوان ضامنین روند آستانه در حاشیه نشست عادی کمیته تدوین قانون اساسی در تاریخ ۴ شهریور ۱۳۹۹ در ژنو نشستی سه جانبه تشکیل داده، و در نشست با هیئت‌های سوری و فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه "گیر اُ. پدرسن" به رایزنی پرداختند که منتج به موارد زیر شد:
۱- بار دیگر بر تعهد قوی خود به حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه اذعان و بر لزوم احترام به این اصول توسط همه طرف‌ها تأکید کردند.
۲- بار دیگر بر عزم خود مبنی بر مبارزه با تروریسم در همه اشکال و نمود‌های آن و نیز ایستادگی در برابر دستورکار‌های جدایی‌طلبانه که موجب تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه شده و تهدیدکننده امنیت ملی کشور‌های همسایه است تصریح نمودند. آن‌ها توافق نمودند به منظور نابودی نهایی داعش، جبهه النصره و سایر اشخاص، گروه‌ها، تشکل‌ها و موجودیت‌های وابسته به القاعده یا داعش و سایر گروه‌های تروریستی تعیین شده توسط شورای امنیت سازمان ملل به همکاری‌های خود ادامه دهند و از محافظت از غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیر نظامی طبق حقوق بین الملل بشردوستانه اطمینان حاصل نمایند.
۳- مخالفت خود را با توقیف و انتقال غیرقانونی درآمد‌های نفتی که باید متعلق به جمهوری عربی سوریه باشد ابراز نمودند. در این راستا، آن‌ها توافق نفتی فی ما بین یک شرکت آمریکایی و موجودیتی غیرمشروع را که هم‌راستا با دستورکار جدایی‌طلبانه آنان است محکوم نمودند.
۴- حملات نظامی مستمر رژیم صهیونیستی در خاک سوریه را که ناقض قوانین بین الملل، حقوق بین الملل بشردوستانه و تضعیف کننده حاکمیت سوریه و کشور‌های همسایه بوده و نیز ثبات و امنیت منطقه را به مخاطره می‌اندازد محکوم نمودند.
۵- نگرانی جدی خود را از شرایط انسانی در سوریه و تأثیر همه گیری کووید-۱۹ ابراز و اذعان داشتند این همه گیری چالش‌های عمیقی را متوجه نظام سلامت و شرایط اجتماعی-اقتصادی و انسانی سوریه خواهد ساخت. آن‌ها همه تحریم‌های یکجانبه که در تعارض با قوانین بین الملل، حقوق بین الملل بشردوستانه و منشور سازمان ملل متحد است را بویژه در شرایط رویارویی با همه گیری کووید-۱۹ نفی کردند.
۶- بر نقش مهم کمیته قانون اساسی در ژنو که حاصل مشارکت سرنوشت‌ساز ضامنین آستانه بوده و موجب پیشبرد تصمیمات کنگره گفتگوی ملی سوریه در سوچی و نیز پیشرفت روند سیاسی تحت راهبری سوری و مالکیت سوری با تسهیل گری سازمان ملل در راستای قطعنامه شماره ۲۲۵۴ شورای امنیت شده است تأکید نمودند.
۷- از برگزاری سومین نشست کمیته تدوین کمیته قانون اساسی مورخ ۳ شهریور ۱۳۹۹ در ژنو استقبال کرده و بار دیگر آمادگی خود را برای حمایت از کار کمیته از طریق تعامل مستمر با هیئت‌های سوری و فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه، گیر اُ. پدرسن، به عنوان تسهیل گر به منظور حصول اطمینان از عملکرد مؤثر و پایدار کمیته اعلام نمودند.
۸- اظهار داشتند کمیته قانون اساسی باید با روحیه مصالحه و مشارکت سازنده و بدون دخالت خارجی و تحمیل برنامه زمانبندی از بیرون به کار خود ادامه دهد تا اعضای کمیته به توافقی کلی دست یابند و نتیجه کار کمیته مورد پذیرش و حمایت حداکثری ملت سوریه قرار گیرد.
۹- بر اهمیت پیشرفت فرآیند حل و فصل جامع‌تر و حرکت به سوی افزایش کمک‌های بشردوستانه به همه سوری‌ها در سراسر کشور بدون پیش شرط، سیاسی کاری و تبعیض و تسهیل بازگشت امن و داوطلبانه پناهندگان و مهاجران داخلی به سکونت گاه اصلی خود و نیز اعتمادسازی بین طرف‌های سوری تأکید نمودند.
۱۰- بر عزم خود مبنی بر برگزاری نشست آتی اجلاس بین المللی سوریه در چارچوب آستانه در اولین فرصت ممکن تصریح کردند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روحیه استکبارستیزی امام (ره) جذابیت در عرصه بین الملل دارد
استقبال از نایب قهرمان بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۲۵ دبی
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۶ آذر ۱۴۰۴
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۶ آذر ۱۴۰۴
مهار آتش در منزل سرایداری یکی از مدارس شوش
تشدید نظارت ها بر مراکز عرضه فرآورده‌های دامی در زنجان
اولویت مخابرات زنجان: جایگزینی کابل مسی با فیبر نوری
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
برگزاری همایش با محوریت اتصال پژوهش به صنعت در ماهشهر
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی منطقه آزاد ارس
برگزاری نشست تخصصی ارتقای کیفیت آموزشی با حضور رئیس جمهور
تداوم بارش برف و باران در سمنان
نقره ارمغان ورزشکار چهارمحال و بختیاری در رقابت‌های جودو
زیباسازی و تجهیز مدارس شهرستان صومعه سرا
لبخند مردم به بارش نعمت خداوند در کیش
برخورد قاطع با متخلفان منابع طبیعی در دستور کار دستگاه قضائی
تکلیف سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ‌دهی آنی به استعلامات دفاتر اسناد رسمی
جشنواره نور پایتخت در بوستان ملت
آبگرفتگی معابر در برخی شهر‌های استان هرمزگان و قشم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
معرفی نامزد‌های نوزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت»
جایگاه کمدی در پرده نقره ای کجاست؟
دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با مشاور رهبر انقلاب
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۳۸ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)