• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۶۹۰۹
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۳:۰۰
صفحه نخست » عمومی

۴ مورد از ترفند‌های عکاسی پرتره با گوشی‌های هوشمند

چند مورد از ترفند‌های عکس پرتره با گوشی‌های هوشمند را در این مطلب برای شما بازگو می‌کنیم.

۴ مورد از ترفند‌های عکاسی پرتره با گوشی‌های هوشمندبه گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما، موقعیت‌های عکاسی پرتره می‌توانند بسیار متفاوت باشند، اما مسئله اصلی در اینجا این است که باید بر روی شخص موردنظر خود تمرکز کرده و جدا از زمان، مکان و یا سایر عوامل دیگر، سعی کنیم که احساسات سوژه خود را ماندگار کنیم. گوشی‌های هوشمند امروزی برای انواع عکس‌برداری از جمله عکاسی پرتره، مناسب هستند.
شاید خروجی نهایی این گجت‌ها به اندازه دوربین‌های DSLR و یا بدون آینه عالی نباشد، اما در هر صورت با رعایت نکاتی می‌توانید این فاصله را کاهش دهید. در ادامه به ۴ مورد از ترفند‌های عکاسی پرتره با گوشی‌های هوشمند می‌پردازیم.
حالت پرتره دوربین گوشی خود را بهتر فرا بگیرید
اگر گوشی شما متعلق به سال‌های اخیر است، آنگاه احتمالا دوربین آن نیز از حالت پرتره برخوردار خواهد بود. در ابتدا، این حالت در گوشی‌های هوشمند، پردازش‌های مصنوعی را بر روی تصاویر ضبط شده اعمال می‌کرد. در مواردی نیز نرم‌افزار دوربین‌ها نمی‌توانست سوژه را از پس‌زمینه جدا کند، به همین دلیل تار‌های مو در اکثر اوقات تار نشان داده می‌شدند. این

با این وجود، هنوز هم می‌توانید با گوشی خود، عکس‌های خوبی بگیرید. اکثر گوشی‌های جدید لنز‌های تله‌فوتو و استاندارد دارند و همین موضوع نیز باعث ایجاد افکت عمق بهتری می‌شود. چالش موجود در این زمینه این است که این لنز‌ها هرکدام از دریچه گشودگی دیافراگم متفاوتی بهره می‌برند، بنابراین میزان دریافت نور آن‌ها نیز با یکدیگر متفاوت خواهد بود. نکته مثبت نیز این است که حالت پرتره، شما را جهت گرفتن پرتره‌های بهتر راهنمایی می‌کند. در این رابطه شاید نیاز باشد تا کمی از سوژه فاصله بگیرید، هر چند که گاهی اوقات انعطاف بیشتری در این زمینه دارید.
حالت پرتره دوربین گوشی خود را امتحان کرده و سپس نتیجه را بررسی کنید. البته این حالت بیشتر در محیط‌های روشن کارایی داشته و در مکان‌های تاریک، ممکن است که نویز زیادی را در پس‌زمینه ایجاد کند.

برای ثبت بهترین عکس پرتره با گوشی، نور موردنیاز سوژه خود را تأمین کنید
یکی دیگر از ترفند‌های ثبت عکس پرتره با گوشی مربوط به نورپردازی است. این موضوع زمانی بیشتر اهمیت پیدا می‌کند که بتوانید مقدار نور اضافی موردنیاز دوربین گوشی خود را تأمین کنید. در اینجا استفاده از فلش گزینه‌ای خوبی نیست. نور فلش زیاد از حد روشن بوده (مخصوصا برای مسافت‌های دور) و به همین دلیل می‌تواند رنگ پوست را تغییر داده و سایه‌های ناخوشایندی را نیز ایجاد کند.
از نور‌های طبیعی و یا مصنوعی در دسترس، بهره ببرید. شاید عجیب به نظر برسد، اما روز‌های ابری در قیاس با روز‌های بسیار آفتابی، گزینه بهتری به حساب می‌آیند.
دلیل این موضوع نیز این است که نور خورشید در اواسط روز، به خشن‌ترین حالت خود می‌رسد. در رابطه با طلوع و غروب خورشید نیز می‌توانید از زاویه تابش نور آفتاب بهره برده و در نتیجه تصاویر خوبی را به ثبت برسانید. در رابطه با چنین نور‌هایی هم لازم نیست که زیاد نگران شوید، زیرا عملکردی شبیه به سافت‌باکس داشته و نور را به‌طور مساوی بر روی سوژه پخش می‌کنند.
همین موضوع در داخل محیط‌های بسته نیز صدق می‌کند. آسمان‌های ابری که در صحنه رخنه می‌کنند، می‌توانند ویژگی‌های خاصی را به تصاویر شما ببخشند. به‌عنوان مثال، سعی کنید که نور را به یک طرف سوژه بتابانید تا بدین ترتیب یک طرف آن روشن و طرف دیگر نیز تاریک شود. در این زمینه می‌توانید از نور مصنوعی (همانند چراغ‌های نئونی) نیز بهره ببرید. آن‌قدر سوژه را به منبع روشنایی نزدیک کنید تا نور بتواند بخشی یا تمامی از چهره وی را بپوشاند. در نهایت احتمالا خروجی تصویر، پویا و هنری به نظر خواهد رسید.

جهت تهیه افکت بوکه، به اندازه کافی به سوژه نزدیک شوید
نزدیک شدن به سوژه، هم باعث تمرکز بیشتر بر آن شده و هم اینکه پس‌زمینه نیز بیشتر تار می‌شود. این مورد یک قضیه سرانگشتی بوده و اگر نمی‌خواهید که از حالت پرتره دوربین گوشی خود استفاده کنید، آنگاه این روش راه‌گشا خواهد بود. میزان نزدیک شدن شما نیز به سوژه مدنظر بستگی دارد.
برخلاف دوربین‌های DSLR و بدون آینه، شما برای گرفتن عکس پرتره با گوشی خود نمی‌توانید با تغییر دیافراگم، عمق میدان را نیز کنترل کنید، بنابراین جهت ایجاد افکت بوکه، بهتر است که فاصله خود را با سوژه موردنظر کاهش دهید. هر چه افکت بوکه طبیعی‌تر باشد، بهتر است. هر چه فاصله سوژه از پس‌زمینه نیز بیشتر باشد، بازهم بهتر است. به‌عنوان نمونه، عکاسی از کسی که پشت به یک چشم‌انداز ایستاده و بدین ترتیب کنتراست خوبی را ایجاد کرده، خروجی بهتری دارد.
این قضیه در مورد اشیا نیز صادق است. اگر قصد عکاسی از شیئی خاص را دارید، می‌توانید آن را در سمت راست یا چپ فریم قرار داده و در نتیجه افکت بوکه را در سمت دیگر تصویر ایجاد کنید. با تمرین بیشتر می‌توانید زاویه‌ها و چشم‌انداز‌های گوناگون را جهت افزودن عمق و مقیاس به تصویر خود، امتحان کنید.

برای ثبت بهترین عکس پرتره با گوشی به نوردهی کمتر در روشنایی زیاد توجه کنید
تنظیم نوردهی یکی دیگر از ترفند‌های عکاسی پرتره با گوشی‌های هوشمند است. همان‌طور که پیش‌تر نیز بدان اشاره کردیم، نور خورشید می‌تواند برای پرتره‌ها مشکل‌ساز باشد و یکی از راه‌های مقابله با این مسئله نیز این است که مقدار نوردهی را کاهش دهید. شاید فکر کنید که این‌گونه مشغول خراب کردن تصویر هستید، اما در اصل با این اقدام، خروجی مورد انتظار را به ثبت می‌رسانید.
در اینجا بیشتر بحث بر روی هایلایت‌ها است. در محیط‌های روشن، دوربین گوشی‌ها سعی خواهند کرد تا میزان نوردهی را بر روی سوژه موردنظر اولویت‌بندی کنند که همین موضوع نیز باعث خواهد شد تا سایر بخش‌های تصویر، زیاد روشن به نظر نرسند. مشکلی که در اینجا وجود دارد این است که اگر سعی کنید که جزئیات بخش‌های کم‌نور را به تصویر بکشید، آنگاه در این کار توفیق چندانی به دست نخواهید آورد.
هر چند که انجام دادن برعکس این موضوع، چندان سخت نیست. در هنگام ویرایش تصویر، می‌توانید جزئیات بیشتری را از سایه‌های خارج کنید. یکی از ابزار‌های مفید در این زمینه، Adobe Photoshop Express است.

فقط به یک عکس راضی نشوید تا بتوانید بهترین عکس پرتره را بگیرید
حقیقت این است که تصاویر پرزرق‌وبرقی که در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شوند، یکی از صد‌ها عکس گرفته شده هستند. پرتره‌ها شخصی‌ترین نوع تصاویر هستند، زیرا بیشتر از همه چیز، بر روی خود فرد تمرکز دارند؛ بنابراین بهتر است که چند مورد را به ثبت رسانده و سپس بهترین آن‌ها را از لحاظ نورپردازی، ترکیب‌بندی و قاب‌بندی انتخاب کنید.
ثبت عکس پرتره با گوشی نیز همانند سایر سبک‌ها، تمرین مداوم می‌طلبد. اگر هر روز نتوانستید تصاویر خوبی را ضبط کنید، ناامید نشوید. به مرور زمان بهتر می‌توانید سوژه خود را در فریم عکاسی قرار داده و همچنین نحوه استفاده از نور را نیز بهتر متوجه خواهید شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورود لاریجانی به پاکستان
برگزاری یادواره شهدای روستای چیر در استان زنجان
اجتماع ۱۵ ساله عزاداران البرزی در میدان فاطمیه کرج
صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا در البرز
برگزاری جلسه شورای پدافند غيرعامل لرستان
عزاداری مردم لرستان در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
برگزاری یادواره شهدای انتظامی در سلسله
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
تمدید مهلت انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی سال ۱۴۰۴
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
در روزهای آلودگی هوا مایعات زیاد مصرف کنید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۴ آذر
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تجلیل از خانواده معظم شهدا در خرم آباد
قتل یک استاد دانشگاه به‌دست قاتلان اجاره ای در گتوند
حال و هوای این روزهای مدینه منوره
برگزاری یادواره شهدا در دورود
استمرار آلودگی هوا در سمنان
همه مراکز آموزشی لرستان در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
مدارس سراسر استان سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
مدارس سیستان بلوچستان در روز‌های پایانی هفته غیرحضوری شد
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
آمریکایی‌ها التماس کردند ایران آتش‌بس را بپذیرد
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)