• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۶۹۴۷
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۰
بین الملل » اروپا
سفیر ترکیه در پاریس

کشور‌هایی که ترکیه را به امپریالیسم متهم می‌کنند باید از خود سوال کنند

سفیر ترکیه در پاریس گفت کشور‌هایی که ترکیه را به امپریالیسم متهم می‌کنند خوب است به تاریخ خود در این باره نگاه کنند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی خبرگزاری آناتولی، اسماعیل حکی موسی در گفتگو با رادیو اروپا ۱ به سؤالات روزنامه نگار فرانسوی سونیا مبروک پاسخ داد. سفیر ترکیه در پاریس در این مصاحبه به سئوالات این خبرنگار درباره اوضاع سیاسی پرتنش بین فرانسه و ترکیه، به ویژه در مورد شرق دریای مدیترانه پاسخ گفت.

موسی در ابتدای این مصاحبه با اشاره به اظهارات مقدماتی این روزنامه نگار فرانسوی درباره کشف اخیر منابع گاز در آب‌های سرزمینی ترکیه در دریای سیاه گفت این کشف نتیجه تحقیقات چند سال گذشته است. وی افزود: این کشف برای ترکیه از آنجا بسیار مهم است که این کشور هم اکنون تقریبا ۱۰۰ ٪ از گاز طبیعی مصرفی و ۹۰ ٪ از نفت مورد نیاز خود را وارد می‌کند. سفیر ترکیه توضیح داد که میزان گاز کشف شده معادل ۳۲۰ میلیارد متر مکعب تخمین زده شده است که تقریبا معادل ۷ یا ۸ سال نیاز انرژی ترکیه به ارزش تخمینی حدود ۸۰ میلیارد دلار است.
موسی همچنین یادآور شد با توجه به اینکه پیمان تعیین مرز‌های دریایی بین کشور‌های حوزه دریای سیاه، امضا شده است، هیچ گونه اختلاف نظر درباره حوزه‌های قضایی مربوط به کشور‌ها در این منطقه وجود ندارد.
 
خطر تنش در شرق دریای مدیترانه
این روزنامه نگار با اشاره به اظهارات رئیس جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان مبنی بر اینکه فعالیت‌های تحقیقاتی و اکتشافی ترکیه در شرق مدیترانه با وجود تنش‌ها در منطقه ادامه خواهد یافت، از موسی سؤال کرد که آیا کشور وی آماده پذیرش خطرناک افزایش تنش در منطقه را دارد و آیا ترکیه با آگاهی و عمدا اروپایی‌ها را با حفاری خود تحریک نمی‌کند، با توجه به اینکه این حفاری‌ها در آب‌های سرزمینی قبرس و نزدیک به یونان انجام می‌شود؟
سفیر ترکیه در فرانسه در پاسخ به این سئوال گفت اولا ما کسی را تحریک نمی‌کنیم. از این گذشته فعالیت‌های اکتشافی ما در مرز‌ها و حدودی انجام می‌شود که سازمان ملل متحد حدود آن‌ها را برای ترکیه به رسمیت شناخته است. این فعالیت‌های اکتشافی اکنون ده سال است که ادامه دارد و همه کشور‌های منطقه نیز در جریان آن هستند. موسی افزود همه کشور‌های منطقه از کشور‌های اروپایی گرفته تا بخش یونانی نشین قبرس و خود یونان در جریان این فعالیت‌های اکتشافی ترکیه در آب‌های شرق دریای مدیترانه هستند.
گزارشگر رادیو اروپا ۱ در ادامه موضوع و مسئله عدم امضای پیمان مونتگوبی (۱۹۸۲) توسط ترکیه را پیش کشید و گفت، اما این مسئله در پیمان‌های بین المللی مانند همین پیمان مونتگوبی که ناظر بر حقوق دریاهاست نیامده است.
سفیر ترکیه در فرانسه در پاسخ گفت که کشورش این پیمان را امضاء نکرده است. زیرا این پیمان که در سال ۱۹۸۲ تدوین شد و در سال ۱۹۹۵ به اجرا در آمد علیه ترکیه بود. آنچه در مناقشه ترکیه و یونان مورد بحث است رعایت اصل برابری است که یک اصل اساسی حقوقی است. اما همین اصل توسط کشور یونان و بخش یونان نشین قبرس زیر پا گذاشته شده است.
نگرش حداکثری یونان در شرق دریای مدیترانه و دریای اژه
گزارشگر اروپا ۱ در ادامه افزود با گوش دادن به صحبت‌های شما، این تصور به دست می‌دهد که شرق دریای مدیترانه زمین بازی شماست، دریای شماست نظرتان درباره این برداشت چیست؟
موسی در پاسخ گفت: نه، که این طور نیست، این چیزی نیست که ما از آن پشتیبانی کنیم. نگرش دیپلماتیک ما به خصوص نسبت به همسایگان مان فراگیر است و دلیل این فراگیری نیز آن است که مشکلات و اختلافات را از طریق گفتگو حل کنیم. اسماعیل حقی موسی خاطر نشان کرد فعالیت‌های اکتشافی که در جزایر دریای سیاه و آب‌های شرق دریای مدیترانه انجام گرفته است همگی جز قلمرو و آب‌های سرزمینی ترکیه هستند.
سفیر ترکیه در پاریس در پاسخ به سئوالی درباره انتقاد‌هایی که فرانسه از ترکیه می‌کند که در یک مورد ترکیه را به در پیش گرفتن رویکرد امپریالیستی متهم کرده است گفت کشور‌هایی که ما را به در پیش گرفتن رفتار امپریالیستی متهم کرده اند خوب است به تاریخ خود دراین باره نگاه کنند و در همین باره از خود سئوال کنند. وی در همین خصوص به حضور نظامی فرانسه در آب‌های شرق دریای مدیترانه با هدف حمایت از یونان و بخش یونانی نشین قبرس اشاره کرد. وی در همین باره به حمایت‌های ناعادلانه اتحادیه اروپا از بخش یونانی نشین قبرس و یونان اشاره کرد.
وی افزود: رئیس جمهور فرانسه در حالی انگ توسعه طلبی و امپریالیستی به ما می‌زند که کشور خودش هزاران کیلومتر دور از خاک سرزمین مادری، مناطق زیادی به اشغال خود درآورده است. اما حالا اگر ترکیه جزیره‌ای را در دو کیلومتری دور از خاک خود اشغال کرده باشد توسعه طلب و امپریالیست است.
وی افزود: کشور‌هایی که از ۵۰۰۰ یا ۱۰۰۰۰ کیلومتر دور‌تر برای برقراری نظام و مطالبه منافع آن به منطقه ما می‌آیند باید همین حق را برای ترکیه نیز به رسمیت بشناسند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری سارقان کابل در گلپایگان
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و ششم آذر به افق آبادان و خرمشهر
آب آشامیدنی ۷ روستای جوانرود دوباره پایدار شد
آغاز برنامه‌های هیأت اقتصادی مازندران در ازبکستان
از ابتدای دی‌ماه صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی است
هوای فارس پس از گذر سامانه بارشی کاملا سرد می‌شود
فریبا مددی، سرداور مسابقات بین‌المللی بدمینتون قزاقستان شد
آیین تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر شهید "سعید هادی پور" و شهدای حادثه تروریستی فهرج
دیپلماسی اقتصادی استانی راه برون رفت از تحریم‌ها
دو کشته و ۴ مصدوم در اثر برخورد پژو با خاور
خطر ریزش سنگ و رانش در محور‌های کوهستانی مازندران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
۲۱ حادثه رانندگی در جاده‌های خراسان جنوبی
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (بیست و ششم آذرماه ۱۴۰۴)
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (بیست و ششم آذر ۱۴۰۴)
افتتاح پانزدهمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در بجنورد
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و شاهرود
حضور تیم ملی بدمینتون ایران در مسابقات بین‌المللی قزاقستان
۳۴۱ کشته در تصادفات هشت‌ماهه امسال مازندران
افزایش ۷۵۰ درصدی سرمایه مولیبدن مس آذربایجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
حجم مبنا در بورس حذف شد
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با مشاور رهبر انقلاب
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۵ آذر
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۳۸ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)