• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۱۱۶۶۶
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۶
اجتماعی » حقوقی و قضایی
خندان در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما

سردفتران کار حاکمیتی می‌کنند

رئیس کانون سردفتران: فضای سردفتری فضای کسب و کار نیست و سردفتران کاسب نیستند بلکه کار حاکمیتی انجام می‌دهند.

آقای علی خندان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی را در خصوص بهبود فضای کسب و کار ارائه کرده اند که در آن طرح موارد متعددی از جمله شفاف سازی مجوز‌های کسب و کار مطرح شده است.
وی گفت: از ابتدای کار که برای گرفتن مجوز آگهی و فرآیند‌هایی که انجام می‌شود و حتی صدور مجوز به صورت مستقیم، شاید در آن قانون به دفاتر اسناد رسمی اشاره مشخصی نشده است، اما به یک نوعی مجموعه سردفتران نیز ارتباط پیدا می‌کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران افزود: از این حیث که در انتهای آن طرح بحث ماده ۵ و ماده ۶۹ سردفتران را مدنظر قرار داده است که ماده ۵ باید در جهت جذب سردفتر، اصلاح و ماده ۶۹ نیز حذف شود.
وی گفت: ماده ۶۹ سردفتران یک ماده قانونی در دفاتر اسناد رسمی است که به همین عنوان (ماده ۶۹) معروف است که طبق این قانون سردفتران می‌توانند پس از بازنشستگی امتیاز دفتر خود را به اشخاص ثالث واگذار کنند.
خندان افزود: این ماده قانونی از سال ۱۳۵۴ حاکم بود و اکنون نیز یک فرآیند بسیار خوبی را طی کرده است و قانونگذاری که این ماده را وضع کرده، نسبت به تنظیم این قانون بسیار هوشمندانه عمل کرده است، چون دفاتر اسناد رسمی با خیلی از مشاغل تفاوت اساسی دارند چرا که در دفاتر اسناد رسمی اسناد، مدارک، مستندات و سوابق بسیاری در تاریخ ۸۰ ساله فعالیت دفاتر نگهداری می‌شود که این سوابق در حوزه قضایی، موارد اختلافی بین افراد و یا در مراجعه خود مالک به سندش (دفترخانه) بسیار موثر خواهد بود البته نگهداری این اسناد و مدارک مستلزم هزینه و تامین مکان است.
وی با بیان اینکه ماده ۶۹ بحث واگذاری امتیاز سردفتری است، گفت: اینکه سردفتر بتواند بعد از اشتغال و در انتهای کار امتیاز خود را با شرایط بهتری به شخص دیگری واگذار کند، این جزء اختیارات قانونی است که در ماده ۶۹ لحاظ شده است.
رئیس کانون سردفتران و دفتریاران گفت: اینکه این را به فضای کسب و کار ببرند اولا ایراد دارد، چون فضای سردفتری فضای کسب و کار نیست و ما کاسب نیستیم بلکه ما یک کار حاکمیتی انجام می‌دهیم که وابسته به قوه قضاییه هستیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

قوه قضاییه نیز مجوز سردفتری را به عنوان مجوز کسب یا به عنوان جواز کسب برای ما صادر نمی‌کند، بلکه ابلاغ است همانند ابلاغی که برای قضات صادر می‌کند همان ابلاغ را برای سردفتر صادر می‌کند.
وی ادامه داد: ضمن اینکه سردفتر در زمان اشتغال به کار هیچگونه امکان یا امکانات دولتی یا امکاناتی از نظام قوه قضائیه دریافت نمی‌کند به غیر از ابلاغی که به سردفتر می‌دهد همه هزینه‌ها و همه امکانات را باید خودش مهیا کند.
دفتر کار، کارمندان، سیستم‌های رایانه‌ای، محل کار و حتی اجاره آن‌ها از جمله مسائلی است که در راستای ایجاد یک دفتر لازم است و همه آن‌ها را خود سردفتر ایجاد می‌کند.
وی گفت: اینکه بعد از بازنشستگی این سوابق به صورت واگذاری امتیاز باید تحویل نفر بعدی بشود و هزینه دریافت کند حقی است که قانون به سردفتر داده است.
سردفتران موقع بازنشستگی برعکس همه کارکنان و کارمندان دولتی که بعد از بازنشستگی پاداش پایان خدمت دریافت می‌کنند سردفتر هیچ پاداشی از هیچ کجا دریافت نمی‌کند و فقط فروش امتیاز را می‌تواند داشته باشد و از آن طریق مبالغی را دریافت کند که این مبلغ را هم اگر دریافت ‌کند همه آن مختص به سردفتر نیست بلکه خیلی از هزینه‌های سنگینی که در بعد از بازنشستگی به سردفتر تحویل می‌شود از همین هزینه‌ها پرداخت می‌شود.
وی گفت: اینکه سوابق، سنوات کارمندانش را باید از این طریق پرداخت کند، مالیات‌های دوران سردفتری را از همین طریق باید بپردازد و مالیات خود واگذاری ماده ۶۹ را نیز از همین طریق است و در واقع پرداخت‌های خاصی که به سازمان تامین اجتماعی و کانون سازمان ثبت انجام می‌شود تمامی این‌ها در زمان پایان خدمت و بازنشستگی باید تسویه شود.
همه این‌ها هزینه‌هایی است که از طریق فروش امتیاز صورت می‌گیرد بنابراین احساس ما این است که این پاداشی است که به سردفتر تعلق می‌گیرد و در پایان سی سال خدمت در حوزه سردفتری مجاز به فروش این دفتر است و از همین پاداش‌ها مطالبات بسیاری را باید پرداخت کند که حذف آن تبعات زیادی ممکن است داشته باشد.
خندان افزود: اینکه در جوامع مطرح است که این ماده ۶۹ انحصار ایجاد کرده است، واقعا اینگونه نیست و در طول سال شاید کمتر از ۱۰۰ نفر از حوزه سردفتری بازنشسته و افراد دیگری جایگزین آن‌ها می‌شوند.
افرادی هم که جایگزین سردفتران بازنشسته می‌شوند خود این افراد جویای کارند یعنی افراد بازنشسته فاقد یا خارج از شرایط نیستند و کسی که امتیاز دفتر را می‌خرد باید شرایط اولیه بحث سردفتری را داشته باشد و در آزمون‌ها و اختبار شرکت کند و همه شرایط را که یک فرد خارج از حوزه سردفتری دارد باید داشته باشد و در واقع خود کانون نیز بسیار سختگیرانه‌تر عمل می‌کند.
خندان ادامه داد: بنابراین آن انحصاری که مطرح می‌شود واقعا وجود ندارد ضمن اینکه جذب سردفتری از طریق ماده ۵ نیز برقرار است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
کاملا با صحبت های آقای خندانی موافق هستم .
واقعا واسه اون کسایی متاسفم که سردفتر اسناد رسمی رو با مجوز وجواز کسب مقایسه میکند ولی می خواند تیشه به ریشه اسناد رسمی یک کشور بزنند .
ولا یک جای درست و حسابی من میشناسم که کارشون رو دقیق انجام میدهند همین سردفتران هستند می خوان با ازدیاد این دفاتر زمینه فساد رو در اسناد رسمی برای خودشون فراهم کنند .آخه تا به کی ما تو این کشور باید چوب یک سری تصمیمات ناپخته رو بخوریم تورو خدا همه جا فساد اداری پرشده کار با این حوزه دیگه نداشته باشید دارن قانونی کارشون رو انجام میدن
در کتاب قوانین خاصه حقوق خصوصی در نظم حقوقی کنونی، فلسفه های تقنین ماده شصت و نه را جبران سالها آرشیو اسناد، عرض کردم
طبق بند ه ماده 8 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 86 ، امور ثبتی در ردیف امور قانونگذاری و قضایی از امور حاکمیتی اند؛ درست است برخی تخلف می کنند که حتما باید بشدت برخورد کرد ولی رقابتی کردن این امر درحالیکه : ۱. تبلیغ برای این کار ممنوع است ۲. گذاشتن سقف درآمدی ۳.عدم امکان زمینه رقابت در خصوص خود تنظیم اسناد (یعنی وقتی متن سند ، صلاحیت و هزینه سند در تمام دفاتر اسناد رسمی در کل کشور یکی است.) زمینه ی رقابتی درآن ایجاد نمی کند !!! به صرف اسم که ماهیت امر رقابتی نمی شود !! و رقابت ساز و کار خودش را دارد ؛ اینکه لازم به هماهنگی با مراجع متعدد از سازمان ثبت، امور مالیاتی، شهرداری، زمین شهری ، مراجع قضایی و... نباشد ؛ درحالیکه ماهیت سند رسمی امر حاکمیتی و تاییدی از سوی نهادهای ذیصلاح است ، و در هر نوع سند این نهاد ها مختلفند از بانک در اسناد رهنی تا انتقال غیر منقول با شهرداری و....
اگر درآمد درصدی از دفاتر آنهم در استان هایی مثل تهران بالاست که ملاک کشوری نیست.
در غیر اینصورت باید شاهد رقابتی شدن قضاوت و قانونگذاری باشیم.
تاکید می کنم باید جلوی اسناد با درآمد هنگفت برخی دفاتر جهت توزیع عادلانه گرفته شود ولی مطمئن باشید که درصورت برداشتن سقف و امکان اخذ ابلاغ !! نه مجوز !! کسانیکه تازه وارد این حوزه می شوند متضرر می شوند .
نظر شما
آخرین اخبار
محرومیت سرمربی خیبر مقابل پرسپولیس
رویداد ملی ایران جان؛ گشت و گذاری در بازار زاهدان
دریادار تنگسیری: برای حفظ ایران جان می‌دهیم
قدردانی از عوامل فیلم سینمایی وعده صادق ۳ در اهواز
سد کمندان ازنا لرستان آماده بهره برداری
سمنان گرم و غبارآلود می شود
درخشش کاروان ملی حفاری در المپیاد سراسری کارکنان شرکت ملی نفت ایران
کشف بیش از ۳۲ هزار قلم لوازم آرایشی بهداشتی قاچاق در کرمان
خبر‌های کوتاه گلستان، دوشنبه ۲۷ بهمن
مگاپروژه توسعه شبکه فیبر نوری کرمان در حال اجراست
جابجایی بیش از ۵۹۰ هزار مرسوله تجارت الکترونیک توسط پست خوزستان
کمبود نیروی انسانی در شعب رسیدگی‌کننده به دعاوی خانواده
بسته خبرهای کوتاه 27 بهمن در یک نگاه
مهر و موم مطب دندانپزشکی غیرمجاز در مسجدسلیمان
استقبال از ماه مبارک رمضان با آیین غبارروبی مساجد در مهاباد
پیروزی مس شهربابک بر اتحادیزد در لیگ یک بسکتبال
سقوط مرگبار یک کوهنورد از پریز کوه دورود لرستان
روستای قزلقوپی مهاباد، نماد توسعه و آبادانی
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه 
مهار کامل آتش سوزی در مرکز توزیع گاز مایع تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وزیر رفاه: دهک‌بندی از معیار دریافت یارانه حذف شد
توضیحات قالیباف درباره افزایش حقوق‌ها در سال آینده
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا
حقوق گمرکی ۴ درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده
رژیم صهیونی تلاش می کند مذاکرات خراب شود
عراقچی با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار کرد
تأکید بر رعایت الزامات زیست‌محیطی در واحدهای صنعتی ابهر
آغاز رزمایش کنترل هوشمند تنگه هرمز نیروی دریایی سپاه
رئیس قوه قضائیه وارد اصفهان شد
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴
آغاز پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی از فردا
پیش بینی جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ بهمن ۱۴۰۴
عراقچی: تسلیم در برابر تهدیدها، مطلقا در دستور کار نیست
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۸ نظر)
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۷ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد  (۲ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
دستگیری اعضای یک گروه خشن تروریستی در گلستان  (۱ نظر)
عصبانیت رژیم صهیونیستی از توهین ترامپ به هرتزوگ  (۱ نظر)
عنایت بخشی درگذشت  (۱ نظر)