• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۱۳۳۴۳
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۸
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه
کیودو اعلام کرد

سیاست تهاجمی ژاپن ممکن است تنش‌ها را در شرق آسیا افزایش دهد

در حالی ژاپن در فکر به روز رسانی سیاست دفاع موشکی خود است، که کارشناسان هشدار می‌دهند چنین تصمیمی می‌تواند سبب افزایش تنش‌ها در شرق آسیا شود و برای خودِ ژاپن نیز نتیجه معکوس داشته باشد.

سیاست تهاجمی ژاپن ممکن است تنش‌ها را در شرق آسیا افزایش دهدبه گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری کیودو، حزب حاکم لیبرال دموکرات ماه گذشته پیشنهاد کرد که ژاپن «داشتن توانایی رهگیری موشک‌های بالستیک و موشک‌های دیگر حتی در خاک حریف» را نیز در نظر بگیرد. این پیشنهادی بحث برانگیز در سایه قانون اساسی چشم پوشی از جنگ و سیاست منحصر به فرد دفاعی ژاپن است.
انتظار می‌رود «آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن خواستار تعمیق بحث در مورد این پیشنهاد پیش از کناره گیری در اواخر ماه جاری شود. یوشیهیده سوگا دست راست آبه و پیشتاز در رقابت برای جانشینی وی به عنوان رئیس حزب لیبرال دموکرات و نخست وزیری این کشور، به احتمال قریب به یقین، دنباله رو موضع آبه خواهد بود.
تاکشی یوزاوا استاد روابط بین الملل شرق آسیا در دانشگاه هوسی گفت: این نوع بحث‌ها با توجه به توسعه نظامی اخیر در چین و کره شمالی، اجتناب ناپذیر است، اما ژاپن باید با توجه به اثربخشی راهبرد بازدارندگی کلی خود، دامنه تصرفات نظامی خود را به دقت بررسی کند.
یوزاوا افزود: تسلیحات چینی به طور عمده بر روی آمریکا متمرکز است. اما اگر توکیو به توانایی حمله به پایگاه‌های دشمن دست پیدا کند، پکن بسته به توانایی جدید، ممکن است با تلاش مضاعف، توانایی‌های تهاجمی خود را برای هدف قرار دادن ژاپن تقویت کند.
وی همچنین هشدار داد: این امر ممکن است ژاپن را به یک رقابت تسلیحاتی خطرناک با چین بکشاند که سرانجام ژاپن را مجبور به بررسی دستیابی به سلاح‌های تهاجمی کند که جدای از محدودیت‌های قانون اساسی، فراتر از توان مالی آن باشد.
بحث در مورد این که آیا ژاپن توانایی حمله را دارد، با کار دولت بر روی یک جایگزین برای سامانه پدافند موشکی پرهزینه ساخته شده در آمریکا همزمان شده است.
استقرار برنامه ریزی شده سامانه دفاع موشکی اِیجیس اَشور (Aegis Ashore) با هدف حفاظت از ژاپن در برابر تهدید موشکی کره شمالی در ماه ژوئن لغو شد. به گفته مقامات ژاپنی، ژاپن ایالات متحده، متحد اصلی امنیتی خود را در مورد گزینه‌های جایگزین مطلع کرده است.
تلاش کشور‌هایی مانند چین، روسیه و کره شمالی برای توسعه تسلیحات جدید که بتواند در سامانه‌های دفاع موشکی متعارف رخنه کند، نیز باعث پیچیده شدن بحث شده است. این قبیل سلاح‌ها از فناوری‌هایی استفاده می‌کنند که جنگ افزار را قادر می‌سازد سریعتر و پایین‌تر از سطح موشک‌های بالستیک معمولی پرتاب شود که این مسئله رهگیری آن‌ها را دشوارتر می‌کند.
چیکاکو کاواکاتسو اوکی استاد روابط بین الملل و امنیت شرق آسیا در دانشگاه واسدا گفت: اگر ژاپن می‌خواهد از قابلیت‌های حمله تهاجمی برخوردار باشد، نه تنها باید موشک‌های دوربرد داشته باشد، بلکه باید توانایی ردیابی خود را نیز تقویت کند. سایر کشور‌ها نیز ظرفیت‌های خود را برای مقابله با این اقدام ژاپن تقویت خواهند کرد و آسیای شرقی باید به دنبال موازنه (نظامی) در کشوری با تنش‌های بالاتر باشد.
وی افزود: ژاپن باید به تمرکز بر توسعه سامانه‌های دفاع موشکی (و نه به دست آوردن قابلیت‌های حمله) ادامه دهد. برای ژاپن، علاوه بر همکاری با آمریکا، همکاری با کره جنوبی، استرالیا و سایر کشور‌ها برای ایجاد جهانی مبتنی بر دفاع که دست زدن به حملات، برای کشور‌های مهاجم بیش از حد، پرهزینه خواهد بود مهم است.
پیشنهاد حزب حاکم به آبه شینزو به دنبال پیشنهاد‌های مشابهی در گذشته بود که ظاهراً به علت واکنش‌های منفی مردم، هرگز در راهبرد دفاعی دولت ژاپن قرار نگرفت، اما این بار، انتظار می‌رود که آبه راهی برای بحث در مورد جزئیات بیشتر این پیشنهاد پیدا کند.
آبه هنگام دریافت این پیشنهاد گفت: مأموریت دولت محافظت از زندگی مردم و صلح آن‌ها است. برای این منظور، من می‌خواهم بحث را در مورد آنچه که باید انجام دهیم، عمیق‌تر کنم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سپاه ستون استوار امنیت و آرامش کشور است
الزام همه دستگاههای اجرایی به رعایت دستورالعمل‌های پدافندی
تقویت پدافند زیستی با محوریت کنترل آلودگی‌های صنعتی و بیماری‌های نوپدید
افزایش جریمه توقف کامیون‌های سنگین درمعابر شهر یزد تا ۲۵۰ هزار تومان
آسفالت بخشی از محور سخت گذر کفمه اندیکا
رونمایی پوستر یازدهمین جشنواره سراسری موسیقی بیت و حیران در سردشت
خدمات رایگان تشخیص و درمان هپاتیت در قم
بهره‌برداری از مدرسه خیّرساز «راه ایمان» در بندرعباس
۱۲۰ ثانیه از خبر‌های ۱۰ آبان قم
روایت دردناک مدیر بیمارستان التحریر از وضعیت پیکر شهدای غزه
دو نفر دیگر در ارتباط با سرقت از لوور بازداشت شدند
رایزنی برای تشکیل اتحادیه کاراته کشور‌های حاشیه دریای خزر در روسیه
راهیابی دانش آموز بوکانی به مسابقات جهانی مهارت شانگهای
گلایه از آلودگی زیست محیطی تهران
شهرستان ورامین به ۲۷ مدرسه جدید نیاز دارد
تاب‌آوری استان اردبیل در شرایط بحرانی ارتقا پیدا می‌کند
درمانگاه سرپایی بیمارستان حضرت رسول (ص) جوانرود افتتاح شد
کشف ۱۷ هزار لیتر سوخت قاچاق در اهواز 
محاصره ۱۷۷ هزار سودانی در شهری سوخته
اختلال در شبکه ارتباطی شرق مازندران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
بی‌ثباتی قیمت برنج
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
میدان امیر چخماق یزد
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)