• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۲۳۲۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۵
اقتصادی
معاون وزیر صمت:

تولید حدود ۱۹ میلیون حلقه لاستیک سبک در کشور

معاون دفتر خدمات بازرگانی وزارت صمت با اشاره به تولید 19 میلیون حلقه لاستیک سبک در کشور گفت: سه و نیم میلیون حلقه لاستیک سنگین مصرف داریم که ۷۸۰ هزار حلقه در داخل تولید و مابقي وارد می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای حمید محله‌ای با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به این که ارز لاستیک‌های سبک از سال ۱۳۹۷, نیمایی بود، افزود: ارز لاستیک‌های سنگین، چهار هزار و ۲۰۰ تومانی بود، اما اخیراً به ارز نیمایی تبدیل شده است.
وی ادامه داد: در حوزه لاستیک سنگین که از طریق سامانه، آن‌ها را توزیع می‌کردیم و اکنون هم توزیع آن بر اساس میزان پیمایش در حال انجام است.
آقای محله‌ای اضافه کرد: از سال ۱۳۹۷, همه لاستیک‌های سنگین از طریق حواله‌ها با قیمت مصوب به دست مردم می‌رسد.
معاون دفتر خدمات بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: متأسفانه تولید کنندگان داخلی لاستیک‌های سنگین، همکاری لازم را ندارند و از هفت میلیون تولید؛ فقط حدود ۶۰۰ هزار لاستیک را در بازار فروختند و بقیه در بازار آزاد عرضه می‌شود.
آقای محله‌ای افزود: سامانه‌ای که وزارت صمت راه اندازی کرده تکمیل کننده سامانه راهداری بوده است، زیرا وزارت راه نمی‌توانست بخشی از نیاز را پشتیبانی کند.
وی تاکید کرد: حمایت از تولید در رأس امور ماست، اما حمایت ما باید متعارف و دو طرفه و اطلاعات باید شفاف باشد.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


مدیرکل دفتر مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای هم با حضور در این برنامه گفت: در سال ۱۳۹۷ بنا بر مشکلاتی که در شبکه توزیع لاستیک ایجاد شد، مسئولان تصمیم گرفتند سامانه‌ای را برای عرضه لاستیک سنگین جاده در نظر بگیرند و سازمان راهداری را موظف کردند در این زمینه اقدام لازم را در جهت ارتباط راننده و مالک وسیله نقلیه با فروشنده انجام دهد.
آقای داریوش باقرجوان ادامه داد: روال کار بر این اساس است که وزارت صمت بر اساس اظهار واردکنندگان و تولیدکنندگان و ثبت لاستیک در سامانه، لاستیک فروشان و انبار‌ها عمل می‌کند و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای به هیچ وجه در این زمینه دخالتی ندارد و رانندگان بر اساس میزان پیمایش می‌توانند مراجه کنند و بر آن اساس، لاستیک را تحویل بگیرند.
وی افزود: این سامانه در سال‌های ۹۷ و ۹۸ به خوبی وظیفه خود را انجام داده است و اکنون ۲۸۰ هزار حلقه با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی در سامانه موجود داریم که پاسخگوی نیاز بازار نیست.
آقای باقرجوان با اشاره به اینکه قیمت لاستیک در حواله کاملاً مشخص است، گفت: ناگزیر شدیم بر اساس میزان موجودی، محدودیت‌هایی را در سهمیه بندی قائل شویم و میزان پیمایش را به حدی بالا ببریم تا بتوانیم پاسخگوی حداقلی این نیاز‌ها باشیم.
مدیرکل دفتر مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای افزود: توافقات خوبی را با وزارت صمت داشتیم که اگر عملی شود به نظر می‌رسد بتواند کمک خوبی در این بخش باشد.
آقای باقرجوان با بیان اینکه حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار حلقه لاستیک فعلاً در این سامانه نیامده در حالی که با ارز یارانه‌ای وارد کشور شده است، اضافه کرد: این لاستیک‌ها در گمرک موجود یا در حال ورود به کشور هستند.
وی افزود: مجموعه سه میلیون و ۸۰ هزار حلقه لاستیک وارد سامانه شده است که از این تعداد، دو میلیون و ۸۰۰ هزار حلقه در طول سال‌های ۹۷ و ۹۸ و امسال، حواله شده است و ۲۸۰ هزار حلقه لاستیک باقیمانده در سامانه به تدریج در حال حواله شدن است.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


سخنگوی انجمن صنفی صنعت لاستیک ایران هم در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: همه تایر‌های سنگین در سامانه و صرفاً با حواله عرضه می‌شود و حق توزیع آن را در خارج از این سامانه نداریم.
آقای مصطفی تنها افزود: از نظر ما به عنوان مجمع تولید کنندگان لاستیک، همه تولید کنندگان موظف هستند تولید لاستیک سنگین را انجام دهند، اما در تایر سبک با سامانه مشکل داریم.
وی اضافه کرد: وزارت صمت اگر تولید کننده متخلفی را می‌شناسد باید با او برخورد کند.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


رئیس اتحادیه فروشندگان لاستیک هم در ارتباط تلفنی با این برنامه با اشاره به اینکه اختلاف قیمت لاستیک‌های سنگین در بازار آزاد و حواله زیاد است، گفت: از سال ۹۷ برای عرضه لاستیک‌های سنگین، سامانه را طراحی کردند، اما متأسفانه این سامانه کاربرد کامل نداشته و موفق نبوده است.
آقای داود سعادتی نژاد افزود: لاستیک‌های برند و لاستیک‌های چینی به مقدار زیاد وارد و بازار اشباع شد و پایانه‌ها نتوانستند حواله‌های برند را برای واحد‌های صنفی بدهند.
او ادامه داد: واحد‌های صنفی ما در سال‌های ۹۷ و ۹۸, لاستیک‌های ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی را در انبارهایشان نگهداری کردند، اما هنوز توزیع آن‌ها را تمام نکردند و ارز نیمایی شد و اکنون لاستیک‌های با ارز نیمایی هم در انبار‌ها انباشته شده است.
آقای سعادتی نژاد افزود: اکنون واحد‌های صنفی فروشندگان لاستیک به انباردار سازمان راهداری و وزارت صمت تبدیل شده اند.
وی اضافه کرد: واردات لاستیک‌های چینی، بازار را اشباع کرد و، چون ارزان بود مردم سراغ این لاستیک‌ها رفتند و لاستیک‌های برند بر روی دست واحد‌های صنفی فروشندگان لاستیک باقی مانده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان لاستیک با اشاره به این که ۷۵۰ هزار حلقه لاستیک با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی وجود دارد، افزود: از این تعداد، ۳۰۰ هزار حلقه در سامانه وجود دارد و ۲۰۰ هزار حلقه هم وارد گمرک شده و ۲۵۰ هزار حلقه نیز در حال ورود به کشور است.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


آقای وحید خراسانی کارشناس صنعت لاستیک در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: در بازار لاستیک و در سایز‌های بزرگ (کامیونی، اتوبوسی و...) بیشترین وابستگی را به واردات داریم و تولید داخل در بهترین حالت حدود ۳۰ درصد از بازار را تأمین می‌کند.
وی افزود: در سایز‌های کوچک لاستیک که مختص سواری است تولید داخل تولید بیشتری دارد و حدود ۹۰ درصد نیاز بازار را تأمین می‌کند.
آقای خراسانی ادامه داد: در سایز‌های بزرگتر که نیاز به واردات وجود دارد؛ شرایط آرامتری داریم و تفاوت قیمت در بازار و قیمت مصوب حدود چهار درصد است، ولی در سایز‌های کوچک اختلاف قیمت بسیار بالا می‌رود مثلاً لاستیک خودروی پراید اختلاف قیمت بیش از صد درصدی را تجربه کرده است.
وی گفت: تولید کنندگان به صورت شفاف در سامانه تولید و فروش خود را اعلام نمی‌کنند.
این کارشناس صنعت لاستیک درباره ثبت تولید آمار لاستیک در سامانه توسط تولید کنندگان هم افزود: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، در سایز‌های سنگین و نیمه سنگین تمام تولید کنندگان و وارد کنندگان موظف به ثبت در سامانه بودند تا به صورت حواله‌ای توزیع شود، ولی تولید کنندگان حتی یک حلقه رینگ ۱۶ (نیمه سنگین) را در سامانه به فروش نرساندند.
آقای خراسانی افزود: شرکت‌های تولیدی باید تمام تولید رینگ ۱۶ خود را در سامانه وارد می‌کردند.
وی با اشاره به اینکه در رینگ ۱۶، سال گذشته بحران داشتیم اضافه کرد: سال گذشته این سایز لاستیک تا دو برابر قیمت در بازار خرید و فروش می‌شد و شرکت‌های تولیدکننده رینگ نیسانی، وانتی و کامیونی را در سامانه‌های توزیع اعلام نکردند.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


آقای محله‌ای معاون دفتر خدمات بازرگانی وزارت صمت در ادامه این برنامه گفت: با مجوزی که وزیر وقت صادر کرد تولید کنندگان مجاز شدند تا ۲۰ درصد از تولیدات خود را در جهت کمک به بخش تولیدی در سامانه ثبت نکنند، ولی هیچ وقت این کار تحقق پیدا نکرد.
وی با اشاره به این که اگر فراوانی در لاستیک وجود دارد قیمت‌ها نمی‌تواند در بازار دو برابر باشد هم افزود: لاستیک سنگین که در سامانه عرضه شده تفاوت قیمت زیادی نداشتیم و در مواردی که لاستیک‌ها در سامانه ثبت شده اختلاف قیمت اندک بوده است.
آقای مصطفی تنها سخنگوی انجمن صنفی صنعت لاستیک ایران در ادامه این برنامه گفت: کل تولید لاستیک در پنج ماه ابتدایی امسال در تایر اتوبوسی ۳۲۵ هزار و ۵۰۰ حلقه بوده است.
وی افزود: لاستیک‌هایی که به صورت حواله صادر شده کاملاً از طریق سیستم توزیع می‌شود.
آقای تنها ادامه داد: در تاریخ ۹۹/۶/۱۹ طی نامه‌ای به اشکال در سیستم ثبت تایر سبک اشاره کردیم و درخواست کردیم که رفع ایراد شود تا بتوانیم از این سامانه استفاده کنیم.
وی گفت: تایر‌های سنگین با حواله صادر می‌شود و تمام تولید آن در سامانه موجود است و همه تایر‌های حواله‌ای در سامانه قرار داده شده است.
سخنگوی انجمن صنفی صنعت لاستیک ایران درباره عرضه لاستیک سواری در سامانه هم گفت: با رفع مشکلات سامانه، تمامی تولیدات در آن ثبت خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
کارکنان کارخونه ها میارن سهمیه هاشونو تو بازار آزاد یادشون رفته چند سال پیش داشتن ورشکست میشدن هر روز کارگراشون اعتصاب داشتن چقدر دولت کمکشون کرد
نظر شما
آخرین اخبار
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
خبر‌هایی از برگزاری جلسه هماهنگی اعزام دانش آموزان دامغانی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برگزاری مسابقه خانوادگی پدل بورد گرامیداشت روز کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)