• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۲۸۸۲
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۳
اقتصادی » آب و انرژی
در بین شرکت‌های بزرگ نفتی دنیا

رتبه نخست ایران در اکتشاف نفت و گاز در سال ۲۰۱۹

شرکت ملی نفت ایران از نظر مجموع حجم اکتشافات نفت و گاز در سال ۲۰۱۹جایگاه نخست را در بین شرکت‌های بزرگ نفتی دنیا به خود اختصاص داد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا وسیما، شرکت ملی نفت ایران از نظر مجموع حجم اکتشافات نفت و گاز در سال ۲۰۱۹، با کشف ۴.۹۷۳ میلیارد بشکه معادل هیدروکربن مایع ذخیره قابل برداشت، جایگاه نخست را در بین شرکت‌های بزرگ نفتی دنیا به خود اختصاص داد.
 
بر اساس گزارش مؤسسه بین‌المللی وود مکنزی درباره اکتشافات منابع هیدروکربنی جهان در سال ۲۰۱۹، شرکت ملی نفت ایران در جایگاه نخست کشف نفت و گاز در جهان قرار گرفته است.
 
رتبه نخست ایران در اکتشاف نفت و گاز در سال ۲۰۱۹

 براساس گزارش این موسسه معتبر بین‌المللی، شرکت ملی نفت ایران در سال ۲۰۱۹ از نظر مجموع حجم اکتشافات انجام‌شده (نفت و گاز) با کشف ۴.۹۷۳ میلیارد بشکه معادل هیدروکربن مایع ذخیره قابل برداشت، جایگاه نخست را در بین شرکت‌های بزرگ نفتی دنیا اعم از شرکت‌های نفت ملی و بین‌المللی به خود اختصاص داده است. این رقم معادل ۳۱ درصد از مجموع حجم هیدروکربن کشف شده دنیا در سال ۲۰۱۹ است.

در این گزارش کشف میدان ارم با ذخیره قابل برداشت معادل ۲.۷ میلیارد بشکه (معادل ۲۰ درصد کل گاز کشف شده در جهان) و میدان نام‌آوران با ذخیره قابل برداشت ۲.۳ میلیارد بشکه (معادل ۱۰.۵ درصد از کل نفت کشف شده در جهان) به ترتیب جایگاه‌های اول و سوم اکتشافات انجام شده در جهان در سال ۲۰۱۹ را به خود اختصاص داده‌اند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: میزان اکتشافات جهانی در سال ۲۰۱۹ معادل ۲۱.۲ میلیارد بشکه قابل برداشت بوده است که این میزان حدود ۲ برابر سال ۲۰۱۸ و بیشترین مقدار بعد از سال ۲۰۱۵ بوده است، همچنین در سال ۲۰۱۹ در سراسر جهان حدود ۶۰۰ چاه اکتشافی، حفاری و تکمیل شده که منتج به کشف حدود ۲۲۰ میدان هیدروکربنی شده است. در این دوره زمانی دو چاه اکتشافی و توصیفی در ایران حفاری و تکمیل شده است.
 
رتبه نخست ایران در اکتشاف نفت و گاز در سال ۲۰۱۹

بر اساس این گزارش، بسیاری از اکتشاف‌های عمده انجام شده در سال ۲۰۱۹ به گاز دست یافته است، به گونه‌ای که دوسوم از اکتشاف‌های هیدروکربنی در سال ۲۰۱۹ یعنی معادل ۱۰.۸ میلیارد بشکه با ۸۲ تی‌سی‌اف از اکتشاف‌های انجام‌شده مربوط به گاز بوده است. ۹ اکتشاف بزرگ در سال ۲۰۱۹ در کشور‌های ایران، روسیه، موریتانی، قبرس، سورینام آفریقای جنوبی و مالزی اتفاق افتاده و ۲۰ کشف بزرگ اول، معادل ۷۵ درصد حجم هیدروکربن کشف‌شده در دنیا را به خود اختصاص می‌دهد. ۱۳ کشف از ۲۰ کشف بزرگ دنیا در سال ۲۰۱۹ نیز ذخیره قابل برداشتی کمتر از ۵۰۰ میلیون بشکه دارند.

شرکت ملی نفت ایران با مجموه ۴.۹۷ میلیارد بشکه معادل هیدروکربن مایع، با اختلاف قابل توجه با شرکت گازپروم روسیه (رتبه دوم با ۳.۱۸ میلیارد بشکه معادل هیدروکربن مایع)، شرکت نفت بریتانیایی BP (رتبه سوم با ۱.۴ میلیارد بشکه معادل هیدروکربن) و شرکت اکسون موبیل ایالات متحده (رتبه چهارم با ۰.۹ میلیارد بشکه معادل هیدروکربن)، در رتبه اول قرار گرفته است. در این رتبه‌بندی بین ۱۵ شرکت برتر، شرکت فرانسوی توتال رتبه ششم، شرکت ایتالیایی انی رتبه هشتم و شرکت چندملیتی شل رتبه سیزدهم را اتخاذ کرده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
داستان یک نردبان
صعود نیما زاهدی به جدول اصلی جام جهانی شمشیربازی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
غرب پشت اعتراضات صربستان
آغاز ساخت زیر گذر شهدا در بوکان
خبر‌هایی از بررسی مشکلات بهداشت و درمان دامغان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
اختصاص ۲۵ همت اعتبار برای زیرساخت‌های عمرانی و آموزشی کردستان
افزایش قابل توجه اخراج‌ها در آمریکا
دومین پیروزی پیاپی تیم ملی والیبال مردان ایران
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
برادران خدایاری، شانه‌به‌شانه تا جاودانگی
برد چوکا در برابر شایان دیزل در تالش
مصاف تیم والیبال شهید املاکی لنگرود در برابر افق قم
گلایه اهالی شهر جعفریه قم از آسفالت نبودن مسیر مدرسه شهید سلیمانی
شورای حل اختلاف ظرفیتی برای کاهش پرونده‌های قضایی
احداث اولین زمین والیبال ساحلی در شهرکرد
روایت همدلی در دفاع ۱۲ روزه با اولین رویداد رسانه‌اى «هما»
ابلاغ ترخیص ۱۰۰ درصدی چای وارداتی
تساوی ملوان مقابل شمس آذر در بندرانزلی در خانه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
استعفا در شرایط حساس
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)