• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۴۵۰۱
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۷
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل
میر اشرفی در گفتگوی ویدئو کنفرانسی؛

تنظیم سندجامع راهبردی اقتصادی ایران با افغانستان

رییس کل گمرک ایران از تنظیم سندجامع راهبردی اقتصادی ایران با افغانستان خبر داد.

تنظیم سندجامع راهبردی اقتصادی ایران با افغانستانبه گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما آقای مهدی میراشرفی، رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران در گفتگوی ویدئو کنفرانسی با رییس عمومی گمرکات جمهوری اسلامی افغانستان، بر تسهیل تجارت دو کشور، تبادل اطلاعات گمرکی، حل مسکلات مرزی و توسعه ترانزیت تاکید شد.
 
رییس کل گمرک ایران افزود: باتوجه به اراده دو کشور ایران و افغانستان بر همکاری‌های راهبردی و در راستای تصمیمات دو کشور در ملاقات‌های هیأت‌های عالی رتبه به ویژه سفر اخیر سرپرست وزارت خارجه افغانستان به ایران، مقررشد تا سند جامع راهبردی اقتصادی دو کشور تنظیم شود، برهمین اساس دو کشور خواستار مشارکت حداکثری گمرکات طرفین و نقش فعال آن‌ها در تهیه سند مذکور شدند، در همین راستا برای تسهیل تجارت گفتگویی به صورت ویدئو کنفرانس با رییس عمومی گمرکات افغانستان داشتیم. 

عزم جدی گمرک ایران به ارائه تسهیلات گمرکی

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران با اظهار خرسندی از افتتاح و فعال سازی آزمایشی کریدور ترانزیتی سه جانبه ایران، افغانستان و ازبکستان و کریدور چهار جانبه کتای، گفت: راه اندازی این دو کریدور مهم، نشان دهنده عزم جدی گمرک ایران به ارائه تسهیلات گمرکی به منظور تسهیل ترانزیت از مسیر افغانستان و اتصال کشور‌های آسیای میانه به آب‌های بین المللی از جمله بنادر خلیج فارس و دریای عمان (چابهار) است بر همین اساس اجرای حمل و نقل ترکیبی و تیرالکترونیک به رئیس عمومی گمرک افغانستان در این گفتگو پیشنهاد شد که مورد استقبال طرف مقابل قرار گرفت و مقرر شد موضوع به صورت جدی پیگیری شود.
 
معاون وزیر اقتصاد افزود: یکی از موضوعات مورد مذاکره در این گفتگو بندر چابهار بود که رئیس عمومی گمرکات افغانستان نیز با تاکید بر اهمیت این بندر برای دولت افغانستان، آن را بندری بسیار مهم و حیاتی در حوزه ترانزیت کالا از مسیر جمهوری اسلامی ایران برای دولت افغانستان دانست و کاهش هزینه ویزا و عوارض ترانزیتی و تجدیدنظر در جرائم تخلف اداری در مسیر ترانزیتی کشور ایران از مطالبات طرف افغان بود که پیگیری موارد خواسته شده از طریق گمرک ایران از سازمان‌های ذیربط در دستور کار قرار می‌گیرد. 

نحوه تبادل الکترونیکی اطلاعات بین گمرکات ایران و افغانستان

میراشرفی گفت: در این گفتگو، نحوه تبادل الکترونیکی اطلاعات بین گمرکات جمهوری اسلامی ایران و افغانستان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد هماهنگی‌های لازم فنی با در نظر گرفتن ملاحظات امنیتی بین دو کشور بررسی شود.
 
معاون وزیر اقتصاد در ادامه اظهار داشت: موضوع مساحت زمین اختلافی بین گمرک دوغارون خراسان رضوی و اسلام قلعه افغانستان و آسفالت آن که یک شرکت ایرانی هزینه ساخت آن را متعهد شده و نقشه اجرای آن نیز از مجاری دیپلماتیک به طرف افغانی داده شده است نیز از سوی گمرک ایران مطرح شد که رئیس عمومی گمرکات افغانستان قول مساعدت برای پیگیری موضوع از مقامات دولت مرکزی افغانستان را اعلام کرد. 
 
رییس کل گمرک ایران افزود: باعنایت به کمبود باسکول و ایکس ری کامیونی در گمرک اسلام قلعه افغانستان، رئیس عمومی گمرکات افغانستان اعلام کرد مقدمات لازم برای استقرار دستگاه‌های ایکس ری، باسکول و تجهیز گمرکات رسمی مشترک در دستور کار گمرک افغانستان قرار داشته و با جدیت آن را پیگیری خواهد کرد. 

افزایش گذرگاه‌های مرزی برای تسریع تبادلات تجاری

میراشرفی تصریح کرد:پیشنهاد افزایش گذرگاه‌های مرزی بین دو کشور را برای تسریع تبادلات تجاری به ویژه بازگشائی بازارچه یزدان در خراسان جنوبی و تبدیل آن به گمرک رسمی، به طرف افغان پیشنهاد شد که آقای خلیل زاده رئیس عمومی گمرکات افغانستان نیز ضمن استقبال از این پیشنهاد، بیان داشت "باتوجه به سیاست‌های دولت مرکزی افغانستان مبنی بر انجام تجارت از مبادی رسمی که گمرکات افغانستان در آن مکان‌ها حضور دارد در صورت حصول توافق در این خصوص افغانستان نیز نسبت به استقرار گمرک طرف مقابل در مرز یزدان اقدام خواهد کرد.
 
میراشرفی در پایان با تاکید بر اشتراکات دو کشور، ابراز امیدواری کرد: افغانستان و ایران دو کشور با ریشه‌های مشترک تاریخی، زبانی، فرهنگی و مذهبی هستند و با تنظیم سند جامع راهبردی تجاری و گسترش تعاملات دو ملت شاهد رشد و شکوفایی و افزایش صلح و ثبات در منطقه باشیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
موفقیت دانش‌آموزان سمپادی گیلان در کنکور ۱۴۰۴
تقویم روز و اوقات شرعی سیزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
رقابت ۱۴۴ تکواندوکار در شش وزن جدید/ حضور قهرمانان جهان و المپیک در ریاض
پایان تلخ طرح دریا در مازندران با ۴۷ غریق
پایان مسابقات کوهپیمایی جانبازان کشور در رامسر
از کمبود رادیولوژیست در استان تا ماجرای ماجرای مهاجرت پزشک معروف یاسوجی
سیزدهم آبان ، روزی سرنوشت‌ساز در تاریخ ملت بزرگ ایران است
­ بازدید رایگان نوجوانان از موزه‌ها
توقف فعالیت سه واحد سنگ شکن در محور بلده 
دیار علویان امروز میزبان موج استکبارستیزی
پیشرفت ۷۷ درصدی مسیرسازی انتقال آب در خراسان جنوبی
ملت ایران در برابر دشمنان تسلیم نخواهد شد
محدودیت‌های ترافیکی یوم‌الله ۱۳ آبان در بجنورد اعلام شد
پهلوگیری کشتی حامل ببش از ۷۲ هزار تنی گندم در بندر امام خمینی
اسناد روایت می‌کنند
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود و گرمسار
آمریکا حامی تروریسم و جنایت در منطقه است
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( سیزدهم آبان ۱۴۰۴)
پیام وزیر آموزش و پرورش به مناسبت یوم الله ۱۳ آبان
از تحقیر تا بیداری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
پیروزی تراکتور مقابل الشرطه
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)