• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۷۰۰۳
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۲
اقتصادی » آب و انرژی
در ۵ ماه نخست امسال

افزایش ۱۲ درصدی مقدار انتقال گاز شیرین

مدیرعامل شرکت انتقال گاز از افزایش ۱۲ درصدی مقدار انتقال گاز شیرین خبر داد و گفت: ظرفیت روزانه انتقال گاز ایران به ۸۷۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

افزایش ۱۲ درصدی مقدار انتقال گاز شیرینبه گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا وسیما، مهدی جمشیدی‌دانا گفت: هم‌اکنون در کشور ۳۷ هزار و ۴۰۰ کیلومتر خطوط انتقال فشار قوی وجود دارد و از نظر رده‌بندی جهانی در این بخش جایگاه چهارم را در اختیار داریم که در خاورمیانه هم بی‌نظیر است.

وی با بیان اینکه طول خطوط انتقال فشار قوی گاز در کشور ۳ برابر قطر کره زمین است و این گستردگی در اقلیم‌های مختلف کشور منحصربه‌فرد است، افزود: در مجموع این خطوط ۸۶ ایستگاه تقویت فشار نیز وجود دارد و هر کدام حدود سه، چهار یا پنج توربوکمپرسور دارند که مجموع آن‌ها به ۳۱۶ توربوکمپرسور می‌رسد و گاهی در فصل زمستان همه آن‌ها باید عملیاتی شوند، حتی در بعضی از موارد برای انتقال حداکثر گاز در کل کشور باید از یدک‌های توربین هم استفاده شود.

مدیرعامل شرکت انتقال گاز تصریح کرد: این ۳۱۶ توربین در مجموعه شرکت انتقال گاز معادل ۷۵ درصد ناوگان هواپیمایی کشور است و نشان از اهمیت فعالیت این شرکت دارد، از سویی برای حفاظت از خطوط نیز ۶۱ مرکز بهره‌برداری داریم، محوطه‌هایی که تجهیزات سنگین راه‌سازی در آن‌ها قرار دارند.

جمشیدی‌دانا با اشاره به خطر‌های این خطوط انتقال فشار قوی، اظهار کرد: به دلیل خطر‌های ناگریزی که این خطوط زیرزمینی برای مجاوران آن ایجاد می‌کند حریم‌هایی در نظر گرفتیم که اجازه نمی‌دهیم در حریم هر خط لوله به نسبت قطر و فشار موجود، کسی وارد آن نشود. این حریم اکنون نزدیک به ۱۴ هزار و ۱۰۱ کیلومترمربع از مساحت کل کشور و برابر با یک درصد آن است که حریم قانونی شرکت انتقال گاز ایران به شمار می‌آید و ما در مناطق ده‌گانه موظفیم از این حریم مراقبت کنیم و اجازه ندهیم ساخت‌وساز و تجاوز به حریم در آن انجام شود.

وی درباره ظرفیت انتقال گاز در خطوط لوله انتقال سراسری، گفت: در سال ۹۸ حدود ۸۱۶ میلیون مترمکعب گاز شیرین طی یک روز در اواخر بهمن‌ماه وارد شبکه شد و ما به‌راحتی توانستیم با اقدام‌هایی که هم شرکت مهندسی و توسعه انجام داد و هم ریسک‌هایی که همکارانمان برای عملیاتی کردن واحد‌های یدک انجام دادند، توانستیم ۸۱۶ میلیون مترمکعب گاز را به‌راحتی منتقل کنیم و به مبادی مصرف برسانیم. پیش‌بینی می‌کنیم امسال با توجه به عملیاتی شدن خط نهم سراسری ۵۰ میلیون مترمکعب دیگر به این مقدار افزوده شود و حدود ۸۵۰ تا ۸۷۰ میلیون مترمکعب را به‌راحتی انتقال دهیم.

رساندن ۱۱۰ میلیارد مترمکعب گاز شیرین به مبادی مصرف

مدیرعامل شرکت انتقال گاز همچنین درباره مقدار گاز جریان یافته در خطوط لوله سراسری انتقال از ابتدای امسال تاکنون، اظهار کرد: در پنج ماه نخست امسال حدود ۱۱۰ میلیارد مترمکعب گاز شیرین به مبادی مصرف رساندیم. می‌دانید که گاهی ناچار هستیم گاز ترش هم منتقل کنیم، زیرا مخازن پالایشگاه‌های فجر جم با افت فشار روبه‌روست، بنابراین ناچاریم کمبود خوراک پالایشگاه فجر جم را با خط لوله ۵۶ اینچ پنجم تأمین کنیم، یعنی بخشی از خط لوله ۵۶ اینچ پنجم همچنان ترش است و یک انشعاب ۴۲ اینچ از آنجا گرفته شده و از سال‌های پیش (سال ۸۹) برای تأمین بخشی از کاهش خوراک پالایشگاه فجر جم استفاده می‌شود که مقدار ۱۱۰ میلیارد مترمکعب، جدا از آن گاز ترش است. ما ۱۱۰ میلیارد گاز شیرین را در این پنج ماه انتقال دادیم که نسبت به سال ۹۸ حدود ۱۲ درصد افزایش مقدار انتقال گاز داشتیم.

مدیرعامل شرکت انتقال گاز با بیان اینکه برای برون‌سپاری یک برنامه و نقشه راه داریم، افزود: برای این نقشه باید تا افق ۱۴۰۶، ۴۵ درصد دارایی‌های ثابت شرکت انتقال گاز را که حدود ۵۶ ایستگاه تقویت فشار است برون‌سپاری کنیم. برون‌سپاری یعنی تعمیرات و نگهداری را به بخش خصوصی بدهیم و مشارکت بخش خصوصی در جایی که تاکنون به آن اجازه ورود نداده بودیم افزایش یابد.
 
وی تصریح کرد: هم‌اکنون نیز یکی از ایستگاه‌های منطقه ۵ عملیات (ایستگاه صفاشهر) به‌صورت برون‌سپاری اداره می‌شود، حدود ۹ ماه از آغاز این کار گذشته و عملکرد بسیار خوبی داشته است. ما از نوع عملکرد آن‌ها بازتاب مثبتی برای نوشتن شرح حال پنج ایستگاهی که سال آینده قرار است برون‌سپاری شود دریافت کردیم، بنابراین بی‌شک کار ارزشمندی خواهد بود که مورد توجه شرکت‌های تابع وزارت نفت هم قرار گرفته است.

جمشیدی‌دانا ادامه داد: هر سال باید دو تا سه مورد را به سمت برون‌سپاری هدایت کنیم تا همه کار به بخش خصوصی سپرده شود، یعنی شرکت انتقال گاز یک نظارت عالی داشته باشد و حجم کار عملیاتی با ظرافت‌های خاص که در شرح حال پیمان می‌آید به بخش خصوصی سپرده می‌شود، بنابراین برنامه ما برای آینده انجام دو کار بسیار مهم است؛ برون‌سپاری و پایش وضع توربین‌ها.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راهکارهای کنترل رفلاکس معده در ایام روزه‌داری
تکمیل محور خرم آباد به سپیددشت نیازمند اعتبار
تخصیص بیش از ۲ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت خانه کشتی در فیروزه
فلوراید؛ محافظ قدرتمند سلامت دندان‌های کودکان و نوجوانان
کیفیت هوای تهران؛ قابل قبول
سوال هشتمین روز مسابقه در اصفهان
برپایی نمایشگاه «درس‌های رمضان» در موزه ملی انقلاب
برگزاری جشن بندگی در مدارس ایلام
مطالبات نمایندگان مازندران از رئیس‌جمهور؛ از توسعه زیرساخت‌ها تا اصلاح قوانین مسکن
رشد ۲۸ درصدی تولید گوشت قرمز در سیستان و بلوچستان
راه اندازی سایت جدید همراه در روستای کلاته سرخ شهرستان نهبندان
مبعلی در امارات سرمربی شد
بارش ۵ میلیمتری در چلگرد چهارمحال و بختیاری
سرمایه گذاری ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی در حوزه گردشگری آذربایجان شرقی
اعلام مبلغ و زمان ثبت نام وام‌های دانشجویی نیمسال دوم
حضور بیش از ۱۵ دانشگاه در جشنواره عاملیت هنر در سیمای شهر تهران
وداع با شهدای هوانیروز در اصفهان
هوای آلوده مشهد در هفتمین روز اسفند
آماده‌باش نوروزی دستگاه‌های خدمات‌رسان و امدادی در اردبیل
زنده گیری و رهاسازی یک قلاده گربه وحشی در اراضی اطراف بجنورد. 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
پیش بینی ورودسامانه بارشی جدید و کاهش دما در آذربایجان غربی
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)