• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۹۱۶۷
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۵
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

بررسی انتقال آب در لایه هیبریدی نانولیفی آبگریز- آبدوست

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر انتقال آب در لایه هیبریدی نانولیفی آبگریز- آبدوست را مورد مطالعه قرار دادند.

بررسی انتقال آب در لایه هیبریدی نانولیفی آبگریز- آبدوستبه گزارش خبرنگار حوزه آموزش عالی و دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما، خانم گلچهر امینی دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «مطالعه تئوری و تجربی انتقال آب در لایه هیبریدی نانولیفی آبگریز- آبدوست» گفت: غشا‌های آبگریز تنفس‌پذیر در بسیاری از حوزه‌ها از جمله غشا‌های تصفیه آب، منسوجات پزشکی (گان‌های بیمارستانی) و منسوجات حفاظتی کاربرد دارند.
وی افزود: این دسته از غشا‌ها از یک سو قابلیت عبور بخار آب را دارند و از طرف دیگر در برابر نفوذ آب مقاوم هستند.
وی با بیان اینکه تولید پوشاک محافظ برای کارکنان صنایع از جمله صنایع شیمیایی و کادر درمان از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: در شرایط کنونی جهان، با پیشرفت صنایع و گسترش خطرات بالقوه برای نیروی کار و اهمیت حفظ سلامت نیروی کار چه در محیط‌های صنعتی و چه در محیط‌های درمانی، نقش تجهیزات حفاظت شخصی مناسب پررنگ‌تر شده است.
وی ادامه داد: این دسته از غشا‌ها باید به گونه‌ای طراحی شوند تا ضمن حفاظت از شخص در مقابل خطرات شیمیایی و میکروبی، راحتی شخص را نیز فراهم کند.
خانم امینی خاطر نشان کرد: در بسیاری از موارد مشاهده می‌شود که افراد شاغل در مشاغل پر خطر از جمله کادر بیمارستانی و کارکنان صنایع به دلیل داشتن احساس ناخوشایند ناشی از استفاده از تجهیزات حفاظت شخصی ناگزیر به استفاده نکردن از این تجهیزات می‌شوند و خود را در معرض خطرات قرار می‌دهند.
وی با بیان اینکه انتقال بخار آب (عرق بدن) از این غشا‌ها اهمیت دارد، افزود: این پژوهش نیز با هدف طراحی غشایی محافظ با قابلیت تنفس‌پذیری و انتقال عرق بدن شخص به بیرون به نحوی که راحتی پوشنده را فراهم کند، انجام شده است.
محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: غشا‌های تولید شده ضمن دارا بودن تنفس‌پذیری مطلوب (انتقال مناسب عرق بدن شخص به بیرون) مانع از نفوذ حلال‌های آلی به سمت بدن شخص می‌شوند؛ به بیان دیگر غشا طراحی شده در مقابل عوامل شیمیایی و ذرات موجود در محیط‌های کار نفوذ ناپذیر است و از شخص محافظت به عمل می‌آورد، اما از طرف دیگر قابلیت عبور بخار آب حاصل از عرق بدن شخص را به بیرون دارد.
به گفته دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر، نتایج به دست آمده از این پژوهش می‌تواند برای تولیدکنندگان پوشاک حفاظتی (از جمله پوشاک کارکنان صنایع شیمیایی، کادر بیمارستان‌ها و ...) مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه غشا محافظ پیشنهاد شده، با به کارگیری یک جز نانولیفی آبگریز و یک جز آبدوست با استفاده از فرایند الکتروریسی تولید شد و مورد آزمون قرار گرفت، گفت: انتقال بخار آب از غشا تولید شده نیز با استفاده از تئوری‌های موجود مدلسازی شد.
وی عنوان کرد: به منظور بهبود خاصیت حفاظتی غشا از ذرات اکسید گرافن که به عنوان سدی در برابر نفوذ حلال‌های آلی عمل می‌کنند، استفاده شد. خاصیت نفوذ ناپذیری (سدگر بودن) غشا‌ها با افزودن ذرات اکسید گرافن تقویت شد و منجر به کاهش ۸۷ درصدی نفوذ بخار تولوئن از غشا و بهبود خاصیت حفاظتی آن شد.
وی با اشاره به کاربرد این غشا گفت: از غشا تولید شده می‌توان برای تولید تجهیزات حفاظت شخصی کارکنان صنایع شیمیایی استفاده کرد؛ به علاوه با توجه به ویژگی‌های غشا تولید شده امکان ارزیابی و استفاده از در تولید پوشش‌های محافظتی کادر درمانی (گان‌های پزشکی) نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: همان‌طور که بیان شد از آنجایی‌که غشا‌های آبگریز آبدوست کاربرد‌های بسیاری در زمینه‌های مختلف دارند، مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته‌اند. دو مقاله از این پژوهش چاپ شده است و یک مقاله دیگر نیز در حال نگارش است.
وی با تأکید براین که این کار در راستای ارزیابی و امکان سنجی تولید صنعتی غشا محافظ انجام گرفت، گفت: ویژگی غشا حفاظت از پوشنده در مقابل بخار حلال‌های آلی و ذرات موجود در محیط است در حالی که عرق بدن شخص را به بیرون منتقل می‌کند و بدن پوشنده را خشک و خنک نگه می‌دارد تا مانع از ایجاد تنش حرارتی در بدن پوشنده شود.
وی با اشاره به مزیت‌های رقابتی طرح گفت: تنفس پذیری و سبک بودن غشا تولید شده مزیتی است که این غشا نسبت به غشا‌های محافظتی متداول دارد.
خانم امینی افزود: از غشا تولید شده می‌توان برای تولید تجهیزات حفاظت شخصی کارکنان صنایع شیمایی استفاده نمود. به علاوه با توجه به ویژگی‌های غشا تولید شده امکان ارزیابی و استفاده از در تولید پوشش‌های محافظتی کادر درمانی نیز وجود دارد.
گفتنی است: استادان راهنمای این طرح آقایان دکتر محمد کریمی و دکتر فرزین ذکایی آشتیانی اعضای هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهر و موم شدن کارگاه غیر مجاز در اصفهان
پاسداشت آیین کهن شب یلدا یا شب چله در گیلان
پلمپ ۲ واحد صنفی متخلف در هشترود
درگذشت مادر شهید خدامراد شرافتی لار
سرایان، گنجینه سنگهای قیمتی
سردار معروفی: نسخه شفابخش امروز کشور «اتحاد مقدس» است
خاتون بم وگل گهر سیرجان درصدر جدول لیگ برتر فوتبال بانوان
کشف برنج بی‌کیفیت دربسته بندی برندهای معروف
پژوهش زیربنای توسعه علمی دانشگاه است
جشنواره رب ارگیل در روستای کوته کومه آستارا
اسکان ۱۰ راننده در راه‌مانده در مراکز اقامتی باخرز
بررسی مشکلات هیات های ورزشی شهرستان میامی
مرحله نهایی داوری هشتمین دوسالانه خوشنویسی ایران در قزوین
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان
آغاز به کار ادارات، مدارس و دانشگاه‌های شهرستان کرمان با ۲ ساعت تاخیر
هشدار؛ با عبور مصرف از ۶۰۰ میلیون متر مکعب، صرفه‌جویی در اولویت است
انجام نخستین عمل جراحی پیشرفته آپاندیس در سنندج
پهپاد روسی در شمال غرب ترکیه سقوط کرد
برگزاری شب نشینی فرهنگی در شهرستان دزپارت
توافق ۵۰۰ میلیاردی برای تجهیز مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای اشکذر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
مدارس ۵ شهرستان فارس فردا غیرحضوری است
مدارس کدام استان‌ها، فردا (شنبه) غیرحضوری است
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
اعلام میزان بارش‌های اخیر استان کهگیلویه وبویراحمد
میران بارش‌ها در چهارمحال و بختیاری
فردا، فعالیت همه مدارس و مراکز آموزشی آذربایجان شرقی
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
تمامی فرودگاه‌های کشور در آماده‌باش کامل قرار گرفتند
ادامه بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور
کنفرانس‌های ضدفاشیست در ونزوئلا، آمریکا را عصبانی کرده است
آبگیری سد‌های استان بوشهر در بارش‌های اخیر
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
اعلام وضعیت مدارس استان برای روز شنبه ۲۹ آذرماه
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱۱ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)