• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۹۹۳۲
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تازه‌ترین دستاورد‌های تولید واکسن ایرانی کرونا

رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی با تشریح جزئیات تازه‌ترین دستاورد‌های ایران در تحقیقات روی واکسن کرونا گفت: ایرانی‌ها روش قدیمی ساخت واکسن برای کرونا را که همان استفاده از ویروس ضعیف شده است در پیش گرفته‌اند.

تازه‌ترین دستاورد‌های تولید واکسن ایرانی کرونابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی بنیاد جایزه جهانی مصطفی، دکتر رسول دیناورند در سومین نشست ترویج علم بنیاد مصطفی (ص) با موضوع آخرین دستاورد‌های حوزه واکسن کرونا در کشورمان با اشاره به فراهم بودن زیرساخت‌های ساخت واکسن در ایران گفت: فرآیند ساخت واکسن در کشور‌های دیگر هم به موفقیت‌هایی رسیده است و الان واکسن روسی تأییدیه‌های اورژانسی را گرفته و واکسن چینی هم دارای تأییدیه‌های اورژانسی است؛ تمام این واکسن‌ها مراحل کارآزمایی بالینی را پشت سر می‌گذارند.
رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی درباره مقدمات قطع زنجیره کرونا در جهان افزود: بعد از اینکه واکسن‌های کرونا ۳ مرحله آزمایشی را پشت سر بگذارند باید به ۷۰ درصد جمعیت تزریق شوند تا امکان قطع زنجیره وجود داشته باشد که امیدوارم تا سال ۲۰۲۱ آغاز مرحله واکسینه‌سازی مردم باشد.
دیناورند مشکل واکسن‌های ساخته شده کنونی را طی نکردن مرحله سوم که مرحله اثرگذاری است بیان کرد و گفت: هیچکدام از واکسن‌های چینی و روسی این مرحله را پشت سر نگذاشته‌اند، اما در شرایط اورژانسی استفاده می‌شوند و ممکن است عوارض جانبی داشته باشند.
وی به نقش اوگور شاهین به عنوان برگزیده جایزه مصطفی در سال ۲۰۱۹ در توسعه واکسن کرونا اشاره کرد و گفت: اوگور شاهین وارد مرحله تحقیقات تولید واکسن کرونا شده است و با مشارکت چند شرکت تولیدکننده دارو در حال طی کردن مرحله سوم آزمایش‌های واکسن کرونا است؛ تاکنون فرایند ساخت این واکسن مشکلی نداشته و ممکن است به عنوان یکی از نخستین واکسن‌های کرونا وارد بازار شود که شاید این اتفاق تا نیمه اکتبر به وقوع بپیوندد.
دیناورند ادامه داد: در صورت تزریق این واکسن به ۵۰ درصد مردم فرآیند انتقال واکسن بسیار کند می‌شود؛ سازمان بهداشت جهانی هم اعلام کرده است، توان ارسال ۲ میلیارد دُز واکسن از سال ۲۰۲۱ به کشور‌های ضعیف را دارد.
وی درباره جهش‌های ویروس افزود: ساختار اصلی این ویروس با قبل تفاوت زیادی نداشته، اما نسبت به آنفلوانزا جهش‌های متفاوتی اتفاق افتاده است، اما رفتاری مشابه آنفولانزا نخواهد داشت.
علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران در ادامه این نشست با اشاره به پیچیدگی‌های ویروس کرونا خاطرنشان کرد: نباید تمام تمرکز و سرمایه‌گذاری ما روی واکسن این بیماری باشد و باید به راهکار‌های دیگر هم فکر کرد.
وی درباره فرآیند ساخت واکسن کرونا در ایران گفت: تمرکز کشور برای تولید واکسن کرونا، ژنوم ویروس است که با تزریق به بدن موجب تولید آنتی ژن می‌شود و فرد را واکسینه می‌کند؛ روش دیگری هم که برای تولید واکسن در جهان مورد استفاده قرار گرفته است استفاده از RNA‌ها است که برای نخستین بار در تولید واکسن مورد استفاده قرار گرفته است.
رئیس انستیتو پاستور ایران درباره ویژگی‌های واکسنی که قرار است تولید شود، افزود: این واکسن باید در کودکان و افراد مسن تأثیرگذار باشد همچنین برنامه‌هایی برای خرید واکسن هم وجود دارد که باید با مقررات و شواهد علمی ما مطابقت داشته باشد.
وی علت مشکلات مطالعه روی واکسن کرونا را جهش ویروس بیان کرد و گفت: این ویروس دائم در حال جهش است و وقتی وارد بدن یک بیمار می‌شود، بار‌ها جهش پیدا می‌کند؛ همین موضوع ساخت واکسن را مشکل می‌کند و باعث می‌شود ویروس در بدن‌های مختلف عوارض متفاوتی داشته باشد؛ به خاطر همین عوارض متفاوتی در بدن اعضای یک خانواده می‌بینیم.
حسین قناعتی، رییس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران که دیگر مهمان این نشست بود در باره تازه‌ترین دستاورد‌های تولید واکسن ایرانی کروناگفت: ویروس کرونا روی ۹۰ درصد مردم تأثیر چندانی ندارد.
وی با اشاره به تأثیرات اثبات نشده دارو‌هایی مانند «رمدسیویر» برای درمان کرونا، تأکید بر روش دارو محور ویروس کرونا را راهبردی غلطی بیان و تصریح کرد: ساختار پیچیده ویروس اجازه تأکید دارویی را به ما نمی‌دهد و هیچ اتاق فکری در دنیا نمی‌تواند ادعا کند که برنامه دقیقی در برخورد با این ویروس دارد.
قناعتی افزود: راهبرد‌های کلان پیشگیری از کرونا شامل "پیشگیری"، "بیماریابی"، "قرنطینه اجباری" و "اقتدار دولت" است که دولت از نظر اقتدار ضعیف عمل کرده و حالا یکی از امید‌های ما تولید واکسن است؛ نمونه تأیید شده واکسن هم در دنیا تولید نشده است، اما نقاط روشنی وجود دارد.
قناعتی گفت: در حال حاضر برای پیشگیری باید ماسک زد چرا که اگر دو طرف که مبتلا به کرونا هستند، ماسک استفاده کنند، تنها ۱.۵ درصد احتمال ابتلا وجود دارد، اما در صورتی که دو طرف بدون ماسک باشند، این احتمال به ۸۵ درصد می‌رسد و یک مبتلا به ویروس کرونا ۴۲۰ نفر را درگیر خواهد کرد.
رییس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران ادامه داد:این ویروس روی ۹۰ درصد مردم تأثیر چندانی ندارد و روی همه اندام‌ها اثر می‌گذارد، اما تمرکزش بر ریه هاست؛ اگر روزی هم به واکسن دست پیدا کنیم اولویت برای توزیع واکسن، کادر درمانی است؛ افراد چاق، فشار خون بالا، افرادی با سن بالای ۶۵ سال و بیماران مبتلا به سرطان اولویت‌های بعدی تزریق خواهند بود؛ همین اولویت‌بندی برای واکسن آنفولانزا هم وجود دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اسرائیل گرسنگی را به‌عنوان سلاح علیه کودکان به‌کار گرفته است
رای گیری کم سابقه دو حزبی بر ضد ترامپ در سنای آمریکا
تبریز مرکز تجارت و اقتصاد کشور
انگلیس؛ خشم مردمی علیه حامیان رژیم اسرائیل
همایش توافق صلح فلسطین و نقض آن در اسلام آباد
توافق چین و آمریکا از منظر رسانه انگلیسی
تساوی بدون گل خیبر و گل‌گهر در خرم آباد
انسداد ۴۰ حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان مهاباد
انهدام باند سارقان سیم برق و کابل مخابرات در ماسال
کتابسرا؛ خبر‌هایی از دنیای کتاب در استان سمنان
بیست و دومین دوره مسابقات کاراته هایاشی کاپ گیلان در رشت
توزیع ۳ هزار بسته گوشت بین مددجویان گیلانی
ثابت کردید برای رسیدن به قله‌ها، مانعی وجود ندارد
۱۸ مصدوم در ۴ حادثه در جاده های فارس
روز دوازدهم بازی‌های آسیایی جوانان
مشکل ضعف آنتن دهی و پوشش نامطلوب خدمات اپراتور‌های تلفن همراه
دوره توان‌افزایی تیم‌های واکنش سریع و توانا در لنگرود
رامسر قهرمان مسابقات کیوکوشین مازندران شد
افشای اختلاس ۱.۵ میلیون یورویی در فدراسیون جهانی دوومیدانی
مسابقات فوتسال دختران زیر ۱۶ سال استان مرکزی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
چهارمی ایران در پایان روز دهم بازی‌های آسیایی جوانان بحرین
پخش زنده فینال فوتسال و پخش زنده بسکتبال از شبکه ورزش
مردی که با خرس و پلنگ حرف می زند
باران امید در مازندران
تکواندو قهرمانی جهان؛ نعمت زاده و بختیاری با پیروزی آغاز کردند
اجرای قانون عفاف و حجاب فرادستگاهی است
پایان هفته هفتم لیگ برتر بسکتبال
جابه‌جایی بیش از ۹۲ میلیون مسافر با ناوگان حمل‌ونقل عمومی در هفت ماه
عهد شکن از روز اول، روایتی از یک تجربه
آتش‌بس غزه شکننده است
رقابت ۱۲ هزار نفر در آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی
رؤسای جمهور آمریکا و چین پس از ۶ سال با یکدیگر دیدار کردند
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
نبرد ۱۲ روزه نشان داد پدافند غیرعامل ضروری و تکلیف‌ملی است
سودجویی برخی از رستوران‌ها به بهانه عرضه غذای ارزان
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)