• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۳۳۲۰۷
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۰
صفحه نخست » عمومی
برای زندگی بهتر

چرا نباید خود را با دیگران مقایسه کنیم؟

مقایسه کردن خود با دیگران یکی از معضلات این روز‌های جامعه ماست، به طوری که فرد همیشه باطن زندگی خود را با ظاهر زندگی اطرافیانش مقایسه می‌کند.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، مقایسه کردن خود با دیگران معضلی است که برخی افراد به آن مبتلا هستند و در شکل پیشرفته آن می‌تواند شدیداً مشکل آفرین باشد. احساس سرخوردگی، نارضایتی از شرایط، خودکم بینی و پایین آمدن اعتماد به نفس از تبعات مقایسه کردن است.

چرا نباید خود را با دیگران مقایسه کنیم؟


متأسفانه ما همیشه باطن زندگی خود را با ظاهر زندگی اطرافیان مقایسه می‌کنیم و در نتیجه آن‌ها را از خودمان خوشبخت‌تر می‌دانیم، زیرا مشکلات واقعی آن‌ها را نمی‌بینیم و فقط با ظاهر امر مواجه هستیم.
شایسته زنجیران روانشناس و روان درمانگر در این باره اظهار کرد: احساس خود کم بینی و عقده حقارت یکی از دلایلی است که منجر به مقایسه افراد با دیگران می‌شود، این افراد عزت نفس پایینی دارند و مدام خود را کمتر و پایین‌تر از دیگران می‌بینند، بنابراین سعی می‌کنند با انجام کار‌هایی به موقعیت و جایگاه دیگران دست پیدا کنند و از احساس حقارت خود بکاهند.
این روانشناس با اشاره به اینکه گاهی اوقات مقایسه افراد با دیگران نشانه حسادت به فرد دیگری است، ادامه داد: این به معنی آن است که فرد بگوید چیزی که فرد مقابل دارد من هم باید داشته باشم، چون من از او کمتر نیستم و حتی فرد تمایل دارد دیگری از موقعیت و داشته خود محروم شود و خودش به آن دست یابد.
زنجیران بیان کرد: وقتی احساس خود کم بینی و حقارت در فرد ایجاد می‌شود، او تمام تلاش خود را در جهت رسیدن به جایگاه و موقعیت دیگران انجام می‌دهد و مسلما این کار منجر به اضطراب، نشخوار فکری و از بین رفتن آرامش در او می‌شود.
وی اضافه کرد: افرادی که از پذیرش پایین تری برخوردارند و به طور انتخابی بر نقاط ضعف و کمبود‌های خود تمرکز دارند، احساس خودارزشمندی کمتری نسبت به دیگران دارند و مدام در فکر تصاحب جایگاه و موقعیت دیگران هستند و این مقایسه ناعادلانه که ریشه در حسادت، احساس حقارت و کمال طلبی دارد منجر به اضطراب، نشخوار فکری، عزت نفس پایین و به طور کلی نداشتن احساس رضایت از زندگی در فرد شده و در ارتباطات او تأثیر بسزایی دارد.

چه کنیم که زندگی ما در یک کفه ترازو با زندگی دیگران قرار نگیرد؟
مهدی امامی روانشناس اظهار کرد: در نخستین گام باید واقع بین باشیم و بدانیم که همه انسان‌ها در زندگی شان با مشکلات و مسائلی روبرو هستند و لزوما آن چیزی که ما از بیرون می‌بینیم نمایانگر وضعیت واقعی آن‌ها نیست، همه ما در کنار نقاط قوت، امتیازات و موفقیت هایمان با مشکلاتی نیز مواجه هستیم.
امامی تصریح کرد: یکی از مشکلات ما این است که فکر می‌کنیم افرادی که موقعیت مالی خوبی دارند خوشبخت‌تر هستند، در این صورت ممکن است ما همه چیز را زیر سوال ببریم و به قوانین اجتماعی و اقتصادی موجود بدبین شویم، اما همان کسی که ما او را خوشبخت‌ترین آدم دنیا می‌دانیم ممکن است به یک بیماری لاعلاج مبتلا باشد که حتی با صرف مبالغ هنگفتی هم قابل درمان نباشد.
وی گفت: برای رسیدن به رضایت باید شکرگزار باشیم، از مقایسه خودمان با دیگران دوری کنیم، به داشته هایمان توجه کنیم و در جهت رسیدن به اهداف و آرزوهایمان تلاش کنیم.
همچنین شایسته زنجبران روانشناس و روان درمانگر در این باره، بیان کرد: در اینجا پیشنهاد می‌کنم برای جلوگیری از مقایسه افراد با دیگران روی عزت نفس خود کار کنید و با تمرکز بر نقاط قوت و پذیرش نقاط ضعف خود سعی کنید عزت نفس و اعتماد به نفس خود را افزایش دهید، همچنین به جای تمرکز بر نگاه و برداشت دیگران روی اهداف و موفقیت‌های شخصیتان تمرکز کنید. سعی کنید اهداف روشنی برای خودتان تعیین کنید و در جهت رسیدن به آن‌ها تلاش کنید.

زنجیران خاطرنشان کرد: شما می‌توانید با ارضای نیاز‌های عاطفی همسرتان، توجه و تقویت ویژگی‌های مثبت و توانمندی‌های او موجب افزایش احساس ارزشمندی در همسرتان شده و کانون خانواده را به فضایی امن و صمیمانه تبدیل کنید، آنچه مهم است احساس رضایت و خوشبختی شما از زندگیتان است، نه برداشتی که دیگران از شما دارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کسب رتبه نخست اعتباربخشی ملی مرکز آموزشی درمانی هاجر (س) شهرکرد
پیشتازی «نوسان» و «پاورقی»، در تماس‌های مردمی سامانه ۱۶۲
ارزیابی دقیق و هدف قرار دادن سلول‌های سرطانی با رادیو دارو‌ها
تقویت همکاری‌های علمی و فناوری ایران و کره جنوبی با توافقات جدید
مهمترین خبر‌های استان قم در ۳۰ آبان ۱۴۰۴
مشارکت بخش خصوصی گردشگری در اطفای حریق چالوس
آمار فروش و تماشاگران نمایش‌های در حال اجرا
مجازی شدن مدارس نوبت عصر شهرستان ماهشهر
آغاز نشست خبری جشنواره جهانی فیلم فجر
غبارروبی و گرامیداشت مقام شهدا در یادمان شهید گمنام استانداری ایلام
کلنگ‌زنی مدرسه ۱۲ کلاسه در بنک کنگان به‌دست وزیر آموزش و پرورش
اجرای گرو‌ه‌هایی از ۲۰ استان در در جشنواره «بیت و حیران»
رفع تصرف ۴ هزار مترمربع از اراضی موقوفه در بندپی بابل
برگزاری نخستین نشست تخصصی «اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه»
بازگشایی کتابخانه عمومی شهید امامی گتوند پس از دو سال
جشنواره آموزشی نخستین واژه «آب»؛ روایت آشنایی کودکان با اهمیت آب
مهلت ارسال اثر به سومین جشنواره فضای مجازی نیروی هوایی ارتش تمدید شد
۵ مصدوم در واژگونی پژو ۲۰۶ در شهرستان ایذه
نگاهی به چند برنامه رادیویی
بهره مندی ۶۰۰ هزار روستایی کرمانشاه از نظام ارجاع
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
تعطیلی مقطع تحصیلی ابتدایی در ارومیه
پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۳۰ آبان
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)