• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۳۷۱۵۶
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۸
سیاسی » مجلس

خارج از پروتکل‌ها واکسن نمی‌دهیم

رئیس سازمان غذا و دارو در واکنش به جنجال تحویل ۱۵۰۰ دوز واکسن آنفولانزا به مجلس، گفت: چرا باید با وجود ۲۹۰ نماینده ما ۱۵۰۰ عدد واکسن به مجلس بدهیم؟ مجلس ۸۰۰۰ پرسنل دارد که ۱۰۰۰ تن بازنشسته و ۳۰۰ بیمار صعب العلاج و سرطانی بین آن‌ها وجود دارد که طبق پروتکل‌ها باید واکسن رایگان بگیرند.

خارج از پروتکل‌ها واکسن نمی‌دهیمبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر محمدرضا شانه ساز در حاشیه نشست امروز کمیسیون بهداشت و درمان خانه ملت و در جمع خبرنگاران در خصوص تحویل ۱۵۰۰ دوز واکسن آنفولانزا به مجلس تصریح کرد: من واقعاً از نوع برخورد با این خبر بسیار متعجب شدم و نمی‌دانم چرا این موضوع تا این حد بزرگ شد، سال قبل که این بحث‌ها و شایعات هم نبود سازمان غذا و دارو ۲۵۰۰ دوز به داروخانه درمانگاه مجلس واکسن آنفولانزا تحویل داد.
وی افزود: درمانگاه مجلس متعلق به ۸ هزار پرسنل و خانواده آن‌ها در مجلس است که شامل هزار بازنشسته می‌شود که با احتساب همسرانشان، دو هزار نفر جمعیت بالای ۶۵ سال کشور هستند که باید طبق پروتکل‌ها واکسن آنفولانزا دریافت کنند.
دکتر شانه ساز ادامه داد: حدود ۳۰۰ بیمار صعب العلاج و سرطانی نیز در بین پرسنل مجلس وجود دارد که این بیماران نیز باید طبق پروتکل‌های بهداشتی واکسن بگیرند؛ ما خارج از پروتکل‌ها به کسی واکسن نمی‌دهیم.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به طرح موضوع رانت در اختصاص واکسن به مجلس، گفت: اگر خبر‌های منتشر شده در فضای مجازی صحت داشت چرا با وجود ۲۹۰ نماینده ما ۱۵۰۰ عدد واکسن به مجلس دادیم؟
وی تصریح کرد: از مسئولان، اصحاب خبر و شنونده‌ها خواهش می‌کنم نسبت به انتشار اخبار احساسی و بی‌واسطه برخورد نکنند بلکه تحقیق کنند.
دکتر شانه ساز درباره انتشار سند فاکتور ۶۰ میلیون تومانی این واکسن‌ها نیز گفت: این جمعیت می‌توانستند به سایر مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند و واکسن رایگان تحویل بگیرند، اما بهداری مجلس می‌خواست پولش را پرداخت کند به همین دلیل فاکتور صادر شد.
وی خاطرنشان کرد: تا همین الان یک عدد از این واکسن‌ها مصرف نشده است علیرغم اینکه خیلی از مراکز جامع سلامت ما از امروز واکسیناسیون را شروع کرده‌اند، کاش قبل از اینکه برخی نسبت به این موضوع موضع‌گیری جدی کنند از منبع توزیع واکسن یعنی سازمان غذا و دارو سوال می‌شد و بعد تصمیم گیری و قضاوت می‌کردند.
دکتر شانه ساز همچنین در پاسخ به این سوال که آیا مجلس واکسن‌ها باز می‌گرداند گفت: واکسن‌ها در قالب زنجیره سرد توزیع می‌شود، ما توصیه نمی‌کنیم که مجلس این واکسن‌ها را بازگرداند، ولی اگر مجلس اصرار به این کار داشته باشد، بررسی جداگانه‌ای را طلب می‌کند.

هنوز واکسن آنفولانزا در داروخانه‌ها توزیع نشده است

رییس سازمان غذا و دارو گفت: هنوز واکسن آنفولانزا در داروخانه‌ها توزیع نشده و اولویت ما تزریق به جمعیت پر خطر است.
آقای دکتر محمدرضا شانه ساز در ادامه سخنان خود در حاشیه نشست امروز کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به مشکلات تامین ارز واکسن آنفولانزا، تصریح کرد: تامین ارز و نقل و انتقال واکسن واقعاً با زحمت انجام می‌شود، اگر درباره آن صحبت کنیم خیلی از کانال‌های تأمین و تدارک داروی ما لو می‌رود.
وی خاطرنشان کرد: هموطنان ما بدانند؛ دارو و تجهیزات تحت شدیدترین فشار‌های تحریمی است، دشمن کاملاً در این موضوع مزورانه و ریاکارانه برخورد می‌کند و علی‌رغم اینکه می‌گویند دارو و تجهیزات پزشکی تحریم نیست، اما تحریم‌ها در حوزه دارو سختگیرانه‌تر است.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: پیگیری‌هایمان را برای تامین واکسن آنفولانزا انجام می‌دهیم؛ حدود یک ماه است که ارز مورد نیاز تامین شده، اما مشکل شیطنت‌ها در نقل و انتقال واکسن هاست، اما ما بالاخره راهش را پیدا می‌کنیم و واکسن‌ها را به کشور منتقل می‌کنیم، همان طور که یک و نیم میلیون دوز واکسن وارد کشور شد.
وی افزود: از مردم و همکاران پزشک خواهش می‌کنم که واکسن‌ها را به گروه‌های پرخطر تزریق کنند، منطقی نیست با توجه به رعایت و اجرای پروتکل‌های بهداشتی در ۷ ماهه گذشته، همه جمعیت واکسن بزنند.
دکتر شانه ساز ادامه داد: نیمکره جنوبی زمستان را پشت سر گذاشته و آمار آن‌ها نشان می‌دهد که موارد ابتلا به آنفولانزا نسبت به سال‌های گذشته پایین‌تر بوده است لذا پیش بینی ما نیز پیش بینی می‌کنیم که شیوع آنفولانزا امسال در ایران نیز پایین‌تر از سال‌های گذشته باشد.
وی گفت: حدود ۸ برابر بیشتر از سال‌های گذشته واکسن آنفولانزا خریداری شده است و تلاشمان این است که این واکسن‌ها را در ابتدا برای گروه‌های پرخطر تامین کنیم و برای سایر افراد این واکسن‌ها با ارزی غیر از ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین شود.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اعلام می‌کنیم که مردم چه زمانی برای دریافت واکسن آنفولانزا به داروخانه‌ها مراجعه کنند، اما هنوز هیچ واکسنی در داروخانه‌ها توزیع نشده است؛ اولویت ما تزریق به جمعیت پر خطر است و سایر اولویت‌ها را هم به مرور اعلام خواهیم کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اولویت‌بخشی به سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
مقاله پژوهشگران توزیع برق زنجان در مجله نیچر چاپ شد
نشت‌یابی بیش از ۷ هزار و ۸۴۴ کیلومتر شبکه گاز در استان زنجان
ورود وزیر امور خارجه کشورمان به مسقط
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ بهمن ۱۴۰۴
برگزاری دوره مربیگری درجه ۳ جودو بانوان در زنجان
توسعه بومگردی در روستا‌های استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
شمار میراث ملی استان زنجان به ۹۶۱ رسید
نقش برجسته آذربایجان‌غربی در صیانت از امنیت و ارزش‌های انقلاب اسلامی
هجدهمین یادواره سرداران و ۲۰۷ شهید سرافراز ایل شوهان در ایلام
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
افتتاح نمایشگاه هنری برای ایران در اسکو
شکست شهرداری گرگان مقابل الوحده سوریه در سوپر لیگ بسکتبال غرب آسیا
روایتگری حاج حسین یکتا در شب‌های بله‌برون شلمچه؛ از دفاع مقدس دیروز تا جنگ تحمیلی امروز
نایب‌قهرمانی کشتی آزاد ایران در جام اوپن زاگرب
تساوی تیمهای تبریزی در لیگ برتر فوتبال نونهالان کشور
بهره‌برداری از ۱۴ طرح مخابراتی در شهرستان باروق
صعود شاهین سبزی به نیمه‌نهایی اسنوکر کمتر از ۲۱ سال آسیا
تأکید بر جهاد تبیین و انتقال دستاورد‌ها و ارزش‌های انقلاب به نسل جوان در همایش یاوران انقلاب در سردشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
ایران قدرت بازدارندگی خود را تقویت کرده است
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)