پخش زنده
امروز: -
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: ۳۰ رقم انگور جدید در استان تولید شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان شمالی؛ مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بیدانه قرمز و کندری از جمله این ارقام عنوان کرد و گفت: ارقام عمده انگور استان شامل کلاهداری، کشمشی، عسکری، لعل و یاقوتی، انگور سیاه و پیکامی است.
محمدعلی شریکیان با اشاره به آسیب باغهای استان در سرمای بهاره، افزود: انگور رقم کندری بعد از سرمای دیررس بهاره دوباره زایش دارد این در حالی است که تمامی ارقام انگور این توانمندی را ندارند و همچنین این رقم در مرحله غوره و حتی رسیدگی نیز گل دهی جدید دارد.
شریکیان بر تنوع بخشی محصولات باغی در استان تاکید کرد وگفت: باید با توجه به تقاضا، ذائقه مشتری و سلیقه آنان تولید داشته باشیم و بازار باید مهمترین فاکتور برای بهره برداران این بخش باشد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان گفت: رقم ترکمن ۴، انگور سیاه نیز کشمش بسیار با کیفیت دارد که قیمت آن در بازار در مقایسه با سایر ارقام دو تا سه برابر است که برای بهره بردار ارزش افزوده بیشتری دارد.
وی به تاکداران توصیه کرد ارقام جدید را در تاکستانهای خود کشت و بعد از مرحله باردهی تاکهای قدیمی را به مرور خارج کنند.
شریکیان گفت: شش هزار هکتار تاکستان انگور از رقم کلاهداری در استان وجود دارد که در مدت حدود یک ماه باید برداشت شود که نبود بازار به دغدغه هر سال کشاورزان تبیدل شده است.
۱۰۰ هزار اصله نهال از ارقام برتر انگور شامل ترکمن ۴، رشه سردشت، پیکامی، بیدانه قرمز، شاهانی قرمز، یاقوتی، کندری، لعل، دیوانه، سپیداری و فلیم سیدلس در استان تولید شده است.
وجود شرایط اقلیمی و جغرافیایی مناسب، خراسان شمالی را به یکی از قطبهای مهم تولید انگور در کشور تبدیل کرده و از مجموع انگور تولیدی حدود ۱۳ هزار تن به صورت تازه خوری و تنها ۲۵ هزار تن فراوری میشود.
سطح زیر کشت این محصول ۱۸ هزار و ۵۲۰ هکتار است که سطح کشت آن در شهرستانهای فاروج، شیروان، بجنورد، اسفراین و مانه و سملقان پراکنده است.
بیشتر بخوانید: برداشت طلای خندان