• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۴۲۰۷۹
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۴
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

تداوم هدفمند فعالیت‌های تخصصی با توجه به ظرفیت‌های بومی

رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به ظرفیت‌های این نهاد در حوزه‌های مختلف علمی، پژوهشی و فناورانه گفت: واحد‌های استانی جهاددانشگاهی با توجه به ظرفیت‌های بومی فعالیت‌های تخصصی را به صورت هدفمند دنبال می‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش عالی و دانشگاه گروه علمی و فرهنگی خبرگزاری صدا و سیما، نشست مشترک رییس جهاددانشگاهی با استاندار گیلان ظهر امروز برگزار شد و دو طرف در این نشست بر گسترش همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌ی توسعه‌ی استان گیلان تأکید کردند.
آقای دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، در این نشست افزود: علاقه‌مند هستیم جهاددانشگاهی گیلان و پژوهشکده محیط زیست در حوزه پسماند با پژوهش‌هایی که انجام دادند، مرجع باشند.
وی با اشاره به این‌که فناوری لازم جهت ساخت زباله‌سوز در کشور وجود دارد، گفت: اگر مطالعات لازم انجام گیرد، نباید دانش آن پیچیده باشد؛ ممکن است خرید آن منطقی به نظر برسد، اما براساس ظرفیت‌های جهاددانشگاهی امکان ساخت آن در کشور وجود دارد. ضرورت الگوبرداری هم وجود ندارد، چون تخصص کامل آن وجود دارد؛ لذا با مطالعه‌ی کوتاه می‌توان به فناوری تولید آن دست یافت. در ساختن کوره‌ی زباله سوز در داخل کشور ظرفیت داریم، بنابراین باید از همه‌ی ظرفیت‌های داخل برای ساخت آن بهره برد.
رییس جهاددانشگاهی در خصوص اقدامات تخصصی انجام‌گرفته در حوزه‌ی «تصفیه‌ی پساب‌های صنعتی» و «آب همراه نفت و نمک زدایی»، تصریح کرد: برای این‌که نفت به پالایشگاه جهت مصارف یا صادرات برسد، باید آب و آب‌نمک از نفت جدا شود؛ تحقیقات نشان داده که هر چقدر چاه نفت عمیق‌تر باشد، حجم آب و آب‌نمک هم بیشتر خواهد شد؛ در این راستا پژوهشگران پژوهشکده‌ی محیط زیست طی فرآیندی موفق به جداسازی ناخالصی‌های مذکور شدند.
وی ادامه داد: همواره پساب‌های صنعتی به‌جا مانده از فرآیند مذکور، خود چالش بزرگی برای محیط زیست بوده که پژوهشگران ما توانستند آب و آب‌نمک موجود را به قابلیت استفاده در کشاورزی و هم‌چنین خود صنایع برسانند.
تداوم هدفمند فعالیت‌های تخصصی با توجه به ظرفیت‌های بومیآقای دکتر طیبی اضافه کرد: آب همراه نفت یک مبحث استراتژیکی برای کشور است و باید آب و آب‌نمک در دو مرحله جدا شود؛ دانش و فناوری آن نیز در دست است تا برای مصارف کشاورزی قابل استفاده شود. با توجه به این‌که کشور مشکل آب دارد، بهتر است که این آب به فرآیند استفاده وارد شود؛ این پروژه با موفقیت انجام شده و دنبال عقد قرارداد در جنوب هستیم.
رییس جهاددانشگاهی گفت: در بحث چای علاقه داشتیم کمک کنیم تا این بوته‌ی چای با بهره‌وری، کیفیت و چینش بالاتر انجام گیرد. هم‌چنین تبدیل برگ سبز به چای از دیگر پیشنهاداتی است که در این حوزه هم اگر حمایت‌های لازم از طرف استان باشد، حاضر به کار مشترک هستیم.
وی با بیان این‌که ما آمادگی تاسیس مرکز تحقیقات و درمان سرطان دستگاه گوارش را در گیلان داریم، ادامه داد: جهاددانشگاهی در زمینه‌ی سرطان سینه بسیار خوب عمل کرده است، لذا با وجود ظرفیت‌های لازم علاقه‌مند هستیم که در منطقه‌ی آزاد انزلی مرکز تحقیقات سرطان دستگاه گوارش را راه‌اندازی کنیم تا در صورت نیاز به واردات با چالش مواجه نشویم؛ بر این اساس امیدواریم با حمایت شما بتوانیم در حوزه‌ی سرطان گوارش خدمات خوبی را به مردم و کشور ارایه کنیم.

نقش مؤثر جهاددانشگاهی در تحقق خوداتکایی ملی

آقای دکتر ارسلان زارع استاندار گیلان نیز در این نشست مشترک ضمن قدردانی از مجموعه فعالیت‌های جهاددانشگاهی در استان، اظهار کرد: در دوره‌ی بیش از هفت ماهه که از شیوع کرونا می‌گذرد، گیلان بعد از قم اولین استانی بود که درگیر این بیماری شد؛ لذا تاکید داشتیم که هر کدام از دستگاه‌ها در حیطه‌ی خود خدماتی داشته باشند تا آسیب‌ها به حداقل برسد و تلاش‌های خوبی هم صورت گرفت.
وی با اشاره به اقدامات انجام‌گرفته در حوزه‌ی پسماند، افزود: به‌سبب تاثیرگذاری جهاددانشگاهی و گسترش فعالیت‌های آن در حوزه‌ی پژوهش، آموزش، پیوند علم و دانش با صنعت و هم‌چنین فعالیت‌های فناورانه‌ای که در کشور انجام داده، می‌تواند با ظرفیت پژوهشکده‌ی محیط زیست جهاددانشگاهی در حوزه‌ی پسماند نیز اقدامات ارزنده‌ای انجام دهد.
استاندار گیلان با بیان این‌که هدف از انجام فعالیت‌های فناورانه رسیدن به خوداتکایی ملی است، ادامه داد: عملا موسسات دانشگاهی می‌توانند با کاربردی‌کردن پژوهش‌ها ما را به این استقلال برسانند؛ هم‌چنین جهاددانشگاهی با ظرفیت‌هایی که دارد می‌تواند در این زمینه نیز نقش‌آفرین باشد.آقای دکتر زارع با اشاره به این‌که حاصل پیوند علم و دانش و تولید و اشتغال با صنعت خوداتکایی است، بیان کرد: شرکت‌های دانش بنیان در خلق مولفه‌ی توسعه یافتگی و درآمد سرانه‌ی مردم بسیار نقش دارند؛ حرکت‌های خوبی در سال‌های اخیر اتفاق افتاده که زمینه‌های خوداتکایی را فراهم کرده است.
تداوم هدفمند فعالیت‌های تخصصی با توجه به ظرفیت‌های بومی
وی تصریح کرد: در حوزه‌ی پسماند، دولت توجه ویژه‌ای به استان‌های شمالی دارد و عملا میزان اعتباری که پیش بینی کردیم نسبت به سال‌های گذشته بی سابقه است؛ لذا از طرح‌های جدیدی که بتواند در این راستا کمک‌کننده باشد، استقبال می‌شود.
استاندار گیلان ادامه داد: در گیلان ظرفیت فراتری از پسماند وجود دارد که تالاب انزلی یکی از همین موارد است. با کلیات طرح احیای تالاب موافقت شده و بالغ بر ۲۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیز پیش بینی شده و با توجه به این‌که وقتی ظرفیت لازم در جهاددانشگاهی استان وجود دارد، می‌تواند ذی‌نقش باشد.
وی چای را از دیگر ظرفیت‌های استان دانست و خاطرنشان کرد: در حوزه‌ی چای هم برای کار‌های پژوهشی، تحقیقاتی و بهره وری و میزان تولید چای، حتی کیفیت بخشی ماشین آلات حوزه‌ی چای هم حمایت‌های لازم انجام می‌گیرد.
آقای دکتر زارع با اشاره به اقدامات تخصصی در حوزه‌ی «تصفیه پساب‌های صنعتی» و «آب همراه نفت» و «نمک زدایی»، بیان کرد: اخیرا بازدیدی از این طرح داشتیم و از بابت صدور مجوز‌ها و تأمین اعتبار مشکلی نداریم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)